« на головну 26.04.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1248)
04
Квітень
 
Інтерв’ю
 
ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»

ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Профпанорама

МІЖНАРОДНА СПІЛЬНОТА ОБУРЕНА ПРОВОКАЦІЯМИ ПРОТИ ФЕДЕРАЦІЇ ПРОФСПІЛОК УКРАЇНИ

МІЖНАРОДНА СПІЛЬНОТА ОБУРЕНА ПРОВОКАЦІЯМИ ПРОТИ ФЕДЕРАЦІЇ ПРОФСПІЛОК УКРАЇНИ

Генеральний секретар Міжнародної конфедерації профспілок (МКП) Шаран Барроу та генеральний секретар Євро­пейської конфедерації профспілок (ЄКП) і Пан’європейської регіональної ради (ПЄРР) Лука Вісентіні звернулися з листом до Президента України Петра Порошенка, Прем’єр- міністра України Володимира Гройсмана та Голови Верховної Ради України Андрія Парубія щодо фактів провокаційних дій проти Фе­дерації профспілок України з боку державних чиновників та невідо­мих осіб, а також відчуження профспілкових об’єктів державою.

У листі висловлюється стурбо­ваність з приводу того, що в Україні спостерігається низь­кий рівень реалізації прав ро­бітників як у законодавстві, так і на практиці, про що, зокрема, свідчить щорічний глобальний індекс прав МКП, за яким Україну віднесено до категорії країн, де «не гарантуються права» працівників та значно поши­рені атаки на профспілки.

На переконання лідерів великих європейських профоб’єднань, атаки на ФПУ пов’язані з акціями протесту, проведеними нею останнім часом, та намірами й надалі активно виступа­ти проти антисоціальної реформи системи охорони здоров’я, проекту Держбюджету на 2018 рік, де не пе­редбачено достатніх ресурсів для під­вищення зарплат та фінансування державних послуг.

Від імені МКП та ЄКП їх лідери рі­шуче засудили ці напади та заклика­ли вище керівництво держави вжити заходів для забезпечення здійснення профспілками України своєї законної діяльності в атмосфері, вільній від тиску, залякування та провокацій.

Прес-центр ФПУ

 

Європейська федерація профспілок громадського обслуговування також заявила Президенту, Прем’єр-міністру та Голові Верховної Ради України про свою стурбованість провокаційними атаками на ФПУ.

У листі з цього приводу йдеться: «Наші членські органі­зації, які входять у Федерацію профспілок України, по­інформували нас про неодноразові провокації проти неї з боку державних чиновників та невідомих осіб...

На нещодавньому саміті Східного партнерства, в якому брала участь Україна, було підкреслено важливість ви­соких стандартів у забезпеченні справедливості для людей. Саміт підтвердив роль соціальних партнерів у економіці та суспільстві. Український уряд повинен ро­бити більше для підтримки середовища, в якому проф­спілки, окремі члени профспілок та їх представники мо­жуть виконувати свою роботу. Проголошення принци­пів на папері недостатньо. Ми просимо вас втрутитися і повідомити нас про кроки, вжиті для припинення за­лякування та провокацій. Вам відомо, що в Україні дуже низький рівень реалізації прав робітників, що демон­струє глобальний індекс прав МКП. Її віднесено до ка­тегорії країн, в яких не гарантуються профспілкові права.

Європейська федерація профспілок громадського обслу­говування, що представляє 8 млн працівників з усіх євро­пейських країн, засуджує ці атаки. Ми цілковито підтри­муємо своїх профспілкових сестер та братів в Україні».

 

ГРИГОРІЙ ОСОВИЙ ЗВЕРНУВСЯ ДО СБУ З ПРИВОДУ ПОЯВИ НЕДОСТОВІРНОЇ ІНФОРМАЦІЇ У ЗМІ

У зв’язку з тим, що деякими вітчизняними ЗМІ була розповсюджена недостовірна інформація про причетність Федерації профспілок України до фінансування терористичних організацій, Го­лова СПО об’єднань профспілок, Голова Федерації проф­спілок України Григорій Осовий звернувся до Служби безпеки України з проханням повідомити ФПУ, чи відо­мі СБУ будь-які факти або інформація щодо причетнос­ті Федерації профспілок України до фінансування теро­ристичних організацій.

З повним текстом листа можна ознайомитися на офіційному сайті ФПУ fpsu.org.ua

Прес-центр ФПУ

 

НЕ ДОПУСТИТИ ПЕРЕДАННЯ ФІНАНСУВАННЯ КОЛЕДЖІВ ТА ТЕХНІКУМІВ З ДЕРЖБЮДЖЕТУ НА МІСЦЕВІ БЮДЖЕТИ!

Профспілки підтримали студентів, які висуну­ли до Кабінету Міністрів та Верховної Ради України серйозні вимоги: не допустити пере­дання фінансування вищих навчальних закла­дів I–II рівня акредитації – коледжів та техні­кумів – з Державного бюджету України на міс­цеві бюджети, зберегти чинний порядок їх фі­нансування. Пікетування органів державної влади представниками технікумів та коледжів з усіх регіонів країни відбулося 6 грудня у м. Києві. Акція проходила за активної та ефек­тивної підтримки Федерації профспілок Украї­ни, її членських організацій.

У часники пікетування висловлювали стурбова­ність зростаючою соціальною напругою серед працівників коледжів і технікумів у зв’язку з переданням вищих навчальних закладів на міс­цеве фінансування. В проекті Держбюджету–2018 пе­редбачено, що з 1 січня 2018 року ці навчальні заклади позбавлять державного фінансування та передадуть на утримання обласних адміністрацій та КМДА, що, в свою чергу, призведе до скорочення викладацького складу, а в деяких регіонах і закриття закладів.

Тому учасники акції вимагають від Кабінету Міністрів України та Верховної Ради України:

– збільшити обсяги видатків на виплату академічних і соціальних стипендій студентам пропорційно зростан­ню прожиткового мінімуму для працездатних осіб;

– забезпечити просування по тарифній сітці для посад пе­дагогічних працівників коледжів, технікумів та прирівня­них до них училищ одночасно з просуванням по ній педаго­гічних працівників загальноосвітніх навчальних закладів;

– передбачити видатки на освітню субвенцію для м. Киє­ва у розмірі 3,9 млрд грн для забезпечення виплати заро­бітної плати освітянам у повному обсязі.

За дорученням Голови ФПУ Григорія Осового, який брав участь у засіданні Кабінету Міністрів України, на мітингу біля будівлі Уряду виступив керівник прес-центру ФПУ Юрій Работа. Він наголосив, що Федерація профспілок України поділяє стурбованість ситуацією з фінансуванням технікумів та коледжів, активно підтримує позицію та зу­силля їх представників щодо її зміни в позитивний бік.

На мітингу також виступили голова Профспілки праців­ників будівництва та промисловості будівельних мате­ріалів України Василь Андреєв, представник ФПУ у Вер­ховній Раді України, народний депутат України Сергій Каплін, представники технікумів та коледжів з різних регіонів України.

Олексій ПЕТРУНЯ

10.12.2017



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

12.01.2024 20:50

12.01.2024 20:49

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання