« на головну 19.04.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1247)
21
Березень
 
Інтерв’ю
 
ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»

ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Профпанорама

ВІТАЛІЙ ДРАГАН: «БУТИ НАЙПОТУЖНІШИМ ГОТЕЛЕМ КРАЇНИ – ПРІОРИТЕТНЕ ЗАВДАННЯ КОЛЕКТИВУ ГОТЕЛЬНОГО КОМПЛЕКСУ «ТУРИСТ»

ВІТАЛІЙ ДРАГАН: «БУТИ НАЙПОТУЖНІШИМ ГОТЕЛЕМ КРАЇНИ – ПРІОРИТЕТНЕ ЗАВДАННЯ КОЛЕКТИВУ ГОТЕЛЬНОГО КОМПЛЕКСУ «ТУРИСТ»

Цьогоріч готель «Турист» Приватного акціонерного товариства «Укрпрофтур» відзначає своє 30-річчя. До свого ювілею колектив го­тельного комплексу підходить із значними здобутками. Красномовно про досягнення підприємства свідчить те, що 2016 року «Турист» ви­знано кращим готельним комплексом у сегменті 3* за результатами конкурсу Kyiv Tourism Awards. Окрім того, серед найбільших міжна­родних онлайн-систем бронювань Booking.com, Expedia, HotelBeds столичний готель «Турист» є найпопулярнішим готелем за напрямком Україна. Але, безумовно, найголовнішим свідченням затребуваності є кількість гостей та відвідувачів, що суттєво зростає з кожним роком. Про розвиток ГК «Турист», а також про запоруки лідерства – наша роз­мова з директором готелю Віталієм Драганом.

– В італію Володимировичу, завдяки чому, на Вашу думку, ГК «Турист» вдаєть­ся утримувати лідерство серед готелів у тризірковому сегменті?

– Бути найпотужнішим готелем країни – це пріоритетне завдання колективу готельно­го комплексу «Турист». Співробітники віта­ють у своїх стінах понад 90 тис. гостей зі 140 країн світу – з такими показниками важко змагатись будь - якому з готелів столиці. За на­шими статистичними підрахунками, щороку збільшення показників сягає 70–80%. Для прикладу: в 2015 році було розміщено 58 тис. людино - ночей, а у 2016 - му – вже 91 тис.

Якість послуг, які ми надаємо, і, безу­мовно, їх кількість дозволяє утримувати лі­дируючі позиції. Насамперед, нашою пере­вагою є дуже велика база номерів – 332, до­ступною є й ціна на них. Ми маємо змогу розмістити 600 людей – саме тому «Турист» є одним з найпотужніших готелів у Києві. ГК «Турист» є лідером продажів, адже у нас є що бронювати: номери економ, стандарт, стандарт покращений, напівлюкс, люкс. До­датковим бонусом є сусідство з Міжнарод­ним виставковим центром, як тільки ви­ставка – готель заповнюється повністю.

– «Турист» позиціонує себе як готель, що приймає великі групи гостей, але при цьо­му робить акцент на індивідуальному під­ході до кожного гостя. Як вам це вдається?

– Оскільки в останні роки готельний комп­лекс «Турист» почав обслуговувати більше індивідуальних туристів, то і стратегія розви­тку номерного фонду була обрана саме на за­доволення потреб окремо взятого гостя. Наша стратегія базується на тому, що гість повинен мати можливість насолоджуватися всіма зручностями, чистотою, свіжою білизною, за­тишком, комфортом і якісним сервісом.

Саме тому ми провели реновацію номерно­го фонду, а також ввели нові додаткові послу­ги для гостей. Зокрема, наразі проводимо онов­лення фасаду будівлі, капітально відремонту­вали 12 номерів, провели косметичний ремонт у 100 номерах, також у 50 номерах замінили звичайні матраци на ортопедичні, в усіх 332 номерах замінили подушки на гіпоалергенні.

Також до послуг гостей – європейський рес­торан «Турист», банкетні кімнати, 4 конфе­ренц-зали та кімната перемовин, затишний лобі - бар, сауна, автостоянка на 300 паркомісць.

– Затребуваність ГК «Турист» – це, без­перечно, результат відданості та компе­тенції його працівників. Розкажіть про політику роботи з персоналом.

– Варто наголосити, що штат працівників готелю постійно збільшується. 2014 року у ГК «Турист» працювали загалом близько 100 людей, наразі – 138, а вже з 1 жовтня ми пла­нуємо збільшити штат до 143 співробітників.

Велика увага приділяється навчанню персоналу готелю. Щороку кращі співробіт­ники трьох найпотужніших підрозділів про­дажу та маркетингу, housekipping, прийому та розміщення відвідують найбільші фору­ми міжнародного значення у сфері гостин­ності, де навчаються та обмінюються досві­дом з провідними фахівцями міжнародного рівня. Більше того, вважаю за обов’язок про­водити постійні семінари з підвищення ква­ліфікації для покоївок та адміністраторів служби прийому та розміщення.

До речі, напередодні проведення міжна­родного пісенного конкурсу «Євробачення» ми запросили аудиторську компанію, таєм­ний гість якої забронював номер у нашому готелі, оселився та випробував на собі усі можливості готелю (від бронювання за теле­фоном, зустрічі гостя біля стійки ресепшн та його поселення до вирішення конфліктної си­туації, коли постояльця потрібно переселити до іншого номера). Звичайно, ми не прагнули зробити такий аудит задля формальності, а тому після звіту нашого таємного гостя по­глянули очима прискіпливого аудитора на наші послуги й докорінно змінили підхід до процедури прибирання, організували тренінг для покоївок, змінили штатний розклад, про­вели реновацію номерів. Саме після аудиту ми розробили спеціальні стандарти для служ­би готельного господарства, детально пропи­сали технології прибирання для покоївок та прибиральниць. Адже у кожного працюючо­го в нашому готелі має бути розуміння, якою ланкою він є у великій системі обслуговуван­ня, і це, напевно, найголовніше – виховувати в людях розуміння і правильне ставлення до того, що вони роблять. Я маю надію, що ми рухаємося в правильному напрямку.

Не забуваємо також і про корпоративний дух – наш колектив часто характеризують, як соціально активний, і це правда. Вже другий рік поспіль ми є невід’ємною частиною спор­тивно - благодійної акції «Пробіг під каштана­ми», мета якого – допомогти дитячим медич­ним закладам. Доброю традицією є проведен­ня спортивної естафети, в якій кожен учасник нашого колективу зможе проявити себе і як спортсмен, і як лідер, організатор.

Олена ОВЕРЧУК, «ПВ»

Фото Андрія ТКАЧУКА

 

ІСТОРІЯ БУДІВНИЦТВА ГОТЕЛЮ

Історія ГК «Турист» бере початок у далеких 60-х роках. У районі сучасної станції метро Лівобережна планувався проект громад­ського центру з безліччю об’єктів, так зване своєрідне «сіті», в тому числі з планом побудувати один з найбільших готелів України. Передбачалися різні громадські простори: критий ри­нок, торгові центри, готелі. Однак проект був змінений, і Ліво­бережний громадський центр залишився виключно на папері. Сьогодні на Лівобережній можна побачити готельний комплекс «Турист», Лівобережний поштамт, який добудували в середині 90-х, і Театр драми та комедії на Лівому березі, – це і є слід Лі­вобережного громадського центру.

Відкриття готелю передбачалось до Олімпіади – 1980, проте з 1970 року будівництво рухалося дуже повільно, але в середині 1980-х прискорилося, і вже 1987 року готель був збудований. Над архітектурою перлини Лівобережжя працювали такі май­стри, як Вадим Гречина, Ніна Стасюк, Вадим Гопкало та Воло­димир Коломієць. Головним інженером було запрошено Лео­ніда Линовича. На будівництво готелю витрачено понад 11 млн карбованців, що на той час вважалося неймовірним бюджетом.

Споруджений «Турист» вражав киян своєю висотою: на той час 93-метровий хмарочос був другим за висотою у Києві (після Будинку торгівлі), а за кількістю поверхів – найвищим.

 


У СТОЛИЦІ ВІДБУДЕТЬСЯ З’ЇЗД СОЦІАЛІСТІВ, СОЦІАЛ-ДЕМОКРАТІВ ТА ПРОФСПІЛОК

«За простих людей!» – під таким гаслом 30 жовтня об’єднаються ліві політсили та захисники трудових прав українців. Закли­кав політиків та профспілчан спільно боро­тись за соціальну справедливість представ­ник Федерації профспілок України у парла­менті та голова Соціал-демократичної партії Сергій Каплін. Участь у цьому з’їзді брати­муть кілька тисяч людей з усієї України. Влітку лідер СДП побував в усіх областях, де зустрівся з профспілковими активами, колективами заводів та фабрик, соціаліста­ми та соціал-демократами.

«В усіх успішних країнах Заходу запору­ка високого рівня життя та соціальних стандартів у тандемі профспілок із со­ціалістами та соціал - демократами. Ця шведська, данська, французька та німецька форму­ла потрібна й Україні. Саме тому ми розпочинаємо формування блоку «За простих людей». Це об’єднання, до якого ми запросили всіх справжніх україн­ських лівих – від партійців до членів первинок, га­лузевих та регіональних профспілок, чия ідеологія така ж: соціальна справедливість та захист трудо­вих прав. Я переконаний, що українські профспілки мають бути у владі. Без цього не здолати деінду­стріалізацію і безробіття, боргові ями, в яких трима­ють робітників, та не переписати начисто недолу­гих реформ, в які нам, як подачку, дозволяють поки внести хіба що кілька правок. Профспілки повинні бути і в діалозі на підприємствах, і на вуличних протестах, і безпосередньо в парламенті та уряді. А у Федерації має бути не один представник у Верхо­вній Раді, а ціла своя фракція. Саме тому я запросив профспілчан долучатися до нашого блоку, куди ввійшли Соціал - демократична партія, Соцпартія України, яку ми захистили від рейдерів Ківи та Ава­кова, а також Партія пенсіонерів України. Участь профспілкових лідерів я вважаю визначальною у запровадженні нового курсу для нашої держави», – заявив Сергій Каплін.

02.10.2017



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

12.01.2024 20:50

12.01.2024 20:49

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання