« на головну 16.07.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1253)
20
Червень
 
Інтерв’ю
 
СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»

СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Профпанорама

ГРИГОРІЙ ОСОВИЙ: «СТВОРЕННЯ ГІДНИХ ТА БЕЗПЕЧНИХ УМОВ ПРАЦІ – СЕРЕД ГОЛОВНИХ ПРІОРИТЕТІВ ПРОФСПІЛОК»

ГРИГОРІЙ ОСОВИЙ: «СТВОРЕННЯ ГІДНИХ ТА БЕЗПЕЧНИХ УМОВ ПРАЦІ – СЕРЕД ГОЛОВНИХ ПРІОРИТЕТІВ ПРОФСПІЛОК»

28 квітня Голова СПО об’єднань профспілок, Голова ФПУ Григорій Осовий на чолі профспілкової делега­ції взяв участь у заходах з нагоди відзначення Всесвіт­нього Дня охорони праці, який цьогоріч було присвя­чено темі «Оптимізація збо­ру та використання даних з охорони праці».

У заходах також взяли участь голова Державної служби України з питань праці Ро­ман Чернега, заступник Го­лови ФПУ Євген Драп’ятий, пред­ставники державних установ, проф­спілкових організацій, роботодав­ців та трудових колективів.

Профспілковий лідер поклав кві­ти до меморіального каменя на Алеї пам’яті загиблих на виробництві у парку «Відрадний» Солом’янського району Києва, а також взяв участь у церемонії нагородження перемож­ців фіналу конкурсу дитячого ма­люнка «Охорона праці очима ді­тей», що проходив у районному Цен­трі дитячої та юнацької творчості.

Григорій Осовий зазначив, що Федерація профспілок України має в своєму активі тисячі громад­ських інспекторів з охорони праці, які працюють на громадських заса­дах та тісно взаємодіють з інспек­торами Держпраці. ФПУ, її член­ські організації постійно працю­ють над удосконаленням системи безпеки праці на всіх рівнях – від законодавчого до виробничого. Та­кож Голова ФПУ підкреслив, що охорона праці за своєю суттю є охо­роною життя і здоров’я людини в процесі праці, а стаття 3 Конститу­ції України проголошує, що люди­на, її життя і здоров’я, честь і гід­ність, недоторканність і безпека визнаються в Україні найвищою со­ціальною цінністю. Тому нам усім – і тим, хто організує виробництво, і хто приступає до роботи, і проф­спілкам, які патронують інтереси найманих працівників, слід бути досить уважними до реалізації нор­мативних вимог, що стосуються охорони праці і середовища, де пра­цює людина.

ПРЯМА МОВА

Григорій ОСОВИЙ,

Голова Федерації проф­спілок України:

«Питання охорони праці, створення гідних та без­печних її умов були і є серед головних пріоритетів профспілок. І, звичайно, українські профспілки, Фе­дерація профспілок України 28 квітня, у Всесвітній день охорони праці, прово­дять відповідні заходи, мета яких, з од­ного боку, вшанувати тих, хто, на жаль, загинули на виробництві, з іншого – об­говорити шляхи удосконалення систе­ми безпеки та охорони праці. До цього дня журнал «Охорона праці» вже тра­диційно проводить конкурс дитячого малюнка, який засвідчує розуміння ді­тей, як ставитися до безпеки праці».

 

БУДІВЕЛЬНИКАМ УКРАЇНИ – ГАЛУЗЕВУ УГОДУ!

28 квітня, у Всесвітній день охорони праці, Профспілка працівників будівництва і про­мисловості будівельних матеріалів України вимагала від Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-кому­нального господарства України підписання Галузевої угоди з підвищеними гарантіями оплати та умов праці.

Я к інформують у Профспілці, після затвердження роз­міру мінімальної заробітної плати в Украї­ні на рівні 3200 грн праців­ники галузей будівництва і промисловості будівель­них матеріалів через свою профспілку розпочали пе­реговори з Мінрегіоном щодо підвищення гаран­тій оплати праці кваліфі­кованих працівників шля­хом укладення змін і до­повнень до чинної Галузе­вої угоди.

Переговори тривають із січня поточного року, проте позитивного ре­зультату не досягнуто. Сьогодні склалася ситуа­ція, коли кваліфікований працівник заробляє май­же стільки ж, скільки й некваліфікований персонал.

Окрім інфляційних про­цесів, напруження в тру­дових колективах буді­вельників додало й те, що для інших працівників підприємств житлово-ко­мунального господар­ства, які також входять до сфери державного впливу Мінрегіону, в січні п. р. оплата праці в рази пере­вищувала гарантії, закрі­плені для будівельників.

Фото з Facebook- сторінки Профспілки будівельників України

12.05.2017



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

10.07.2024 21:02

08.07.2024 20:16

08.05.2024 21:25

08.05.2024 21:01

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання