« на головну 21.05.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1249)
18
Квітень
 
Інтерв’ю
 
СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»

СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Профпанорама

ПЕРЕД ЗАГРОЗОЮ МАСОВОГО БЕЗРОБІТТЯ

ПЕРЕД ЗАГРОЗОЮ МАСОВОГО БЕЗРОБІТТЯ

Центральна рада Профспілки працівників хімічних та нафтохімічних галузей промис­ловості України за дорученням працівників ПрАТ «Сєвєродонецьке об’єднання Азот» звернулась до Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана з проханням втрути­тися в ситуацію, що виникла на підприємстві у зв’язку з наміром адміністрації скоро­тити 1733 штатних одиниці, що становить третину колективу, через вимушене згортан­ня виробництва.

Як повідомляє прес-центр ФПУ, у зверненні, підписа­ному головою Профспілки Василем Мойсюком, наголошується: вивільнен­ня такої кількості лю­дей у зоні АТО, в адмі­ністративному цен­трі області, де зна­йшли притулок де­сятки тисяч виму­шених переселен­ців з окупованої території та осо­бливо гостро сто­їть проблема за­йнятості, призве­де до масового без­робіття, від чого по­страждають не тіль­ки звільнені працівни­ки, а й їхні сім’ї.

Профспілка категорично заперечує проти звільнення пра­цівників, які втратять свій заробі­ток і засоби для існування, а держа­ва – внески до бюджету і відповід­них соціальних фондів.

До того ж, персонал скорочують саме тоді, коли на підприємстві на­рощується випуск аміачної селі­три, вирішуються проблеми з по­стачанням електроенергії і природ­ного газу, що в перспективі дасть розвиток виробництву мінераль­них добрив.

Водночас ПрАТ «Сєвєродонець­ке об’єднання Азот», як і всі інші українські підприємства, що виро­бляють мінеральні добрива, несуть збитки через демпінг російського імпорту азотних добрив та неспро­можність Уряду розпочати швидкі ефективні заходи щодо захисту вітчизняного ринку. Так, у 2015 році обсяги імпорту азотних добрив склали 1060 тис. тонн, з них до 80% становили добрива російського по­ходження, кошти від реалізації яких надійшли до країни-агресора. Бездіяльність влади у цьому пи­танні може стати причиною загибе­лі вітчизняної хімічної індустрії, призвести до звільнення 40 тис. працівників галузі та прямих збит­ків в економіці країни. У такій си­туації тільки введення істотних, а не формальних, загороджувальних мит може дати українським хіміч­ним підприємствам можливість вижити, а працівникам – не втрати­ти роботу.

«З огляду на наявну ситуацію, просимо Вас, вельмишановний Во­лодимире Борисовичу, доручити Міністерству економічного розви­тку і торгівлі та міжвідомчій комі­сії з міжнародної торгівлі встано­вити розмір мит на рівні, що дозво­лить усунути збитки, завдані укра­їнським виробникам мінеральних добрив від демпінгового імпорту з країни-агресора та створить умови для захисту вітчизняного виробни­ка, – йдеться в листі. – Сподіваємо­ся на Вашу підтримку вітчизняних виробників мінеральних добрив та отримання відповіді для інформу­вання колективу підприємства».

ПОЗИЦІЯ ПРОФСПІЛКИ

Профспілка категорич­но заперечує проти звільнення працівників, які втратять свій заробі­ток і засоби для існуван­ня, а держава – внески до бюджету і відповід­них соціальних фондів.


ДОСВІД МІЖНАРОДНОЇ СПІВПРАЦІ – ПРОФСПІЛКАМ НА ОЗБРОЄННЯ

27 грудня у Федерації профспілок України відбулася зустріч Голови ФПУ Григорія Осово­го з міжнародним експертом 3F, представни­ком Глобальної федерації профспілок IndustriALL Вадимом Борисовим.

У зустрічі взяли участь представники: від терито­ріальних профоб’єднань – голова Дніпропетров­ського об’єднання профспілок Віталій Дубіль, від роботодавців – Родіон Колишко, від дансько- українського проекту «Посилення внеску профспілок у забезпечення гідної праці, захисту прав працівників та демократизацію в Україні» – Валентина Шевченко.

Тема розмови стосувалася визначення перспектив та роз­ширення співробітництва в рамках дансько-українського освітнього проекту. Учасники перемовин окреслили низку перспективних напрямків подальшої співпраці, зокрема щодо розроблення в Україні новітніх професійних стан­дартів, нових стандартів професійно-технічної освіти, по­силення ролі профспілок у подальшому розвитку соціаль­ного діалогу на усіх рівнях, у тому числі щодо участі пред­ставників від профспілок у роботі галузевих рад, підви­щення рівня безпеки праці на виробництві і т. ін.

 

РЕПРЕЗЕНТАТИВНІСТЬ ПРОФСПІЛКИ ПІДТВЕРДЖЕНО

Професійна спілка працівників житлово-ко­мунального господарства, місцевої промисло­вості, побутового обслуговування населення України підтвердила статус репрезентативно­го партнера.

Після перевірки наданих Профспілкою докумен­тів та керуючись Законом України «Про соціаль­ний діалог в Україні», Національна служба посе­редництва та примирення 23 грудня прийняла рі­шення про визнання Професійної спілки працівників житлово-комунального господарства, місцевої промис­ловості, побутового обслуговування населення України такою, що підтвердила репрезентативність на галузево­му рівні для участі в колективних переговорах з укла­дення галузевих (міжгалузевих) угод та для делегуван­ня представників до органів соціального діалогу на від­повідному рівні. Свідоцтво про репрезентативність го­лова НСПП Олександр Окіс вручив голові ЦК Профспіл­ки Олексію Романюку.

07.01.2017



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

08.05.2024 21:25

08.05.2024 21:01

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання