« на головну 20.04.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1247)
21
Березень
 
Інтерв’ю
 
ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»

ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Профпанорама

«АВІАСВІТ–ХХІ»

«АВІАСВІТ–ХХІ»

12 жовтня Голова Федерації профспілок України Григо­рій Осовий і голова Проф­спілки авіабудівників України Ярема Жугаєвич взяли участь у роботі Х Міжнародного авіакосміч­ного салону «Авіасвіт– ХХІ», що відбувся в Києві.

Як повідомляє Профспілка авіабудівників України, профспілкові лідери також відвідали ХІІ Міжнародну спеціалізовану виставку «Зброя та безпека – 2016», під час якої ознайо­милися з експозицією вітчизняних підприємств авіабудування і ОПК, зокрема АТ «Мотор Січ», ДП «Анто­нов», ДП «ХМЗ» «ФЕД», ПАТ «ФЕД», ПАТ «УкрНДІАТ», ДП «Новатор», ДП «ДержККБ «ЛУЧ», ДАХК «Ар­тем», ДП «КАЗ» тощо.

Голова ФПУ Григорій Осовий по­спілкувався з керівниками та голо­вами профкомів підприємств, розпо­вів про поточні напрями діяльності Федерації профспілок України.

Слід зазначити, що Х Міжнарод­ний авіакосмічний салон «Авіа­світ–ХХІ» – це вітчизняний вистав­ковий захід у галузі авіапромисло­вості та космічних технологій, що проводиться згідно з розпоряджен­ням Кабінету Міністрів України. Такий формат проведення виставок зумовлений належністю України до небагатьох держав, які мають власну авіакосмічну галузь, рівень розвитку та стан якої тісно пов’язані з розвитком оборонно-промис­лового комплексу й безпосередньо впливають на обороноздатність країни.

Цього року захід проводився напе­редодні Дня захисника України. У ньому взяли участь керівництво дер­жави, перші особи силових відомств, та наукових установ, іноземні гості та потенційні замовники продукції та послуг української оборонної та авіакосмічної промисловості.

 

ПЕРСПЕКТИВИ ЗАЙНЯТОСТІ У РОЗРІЗІ РЕГІОНІВ

У Києві відбулась пре­зентація спільного проекту Національної тристоронньої соці­ально-економічної ради та Фонду ім. Фрі­дріха Еберта «Збере­ження робочих місць у регіонах шляхом про­ведення економічної модернізації».

Як повідомляє Де­партамент захисту соціально-еконо­мічних прав ФПУ, основну увагу під час реа­лізації проекту було при­ділено роботі територіаль­них соціально-економіч­них рад, що не лише об’єднують людей, які без­посередньо опікуються пи­таннями соціально-еконо­мічного розвитку регіонів, а й мають прямий зв’язок з широкою громадськістю, що дозволяє швидко пере­вірити на практиці запро­поновані ініціативи та впроваджувати прийняті рішення. Пропозиції та ре­комендації, схвалені рі­шенням територіальної ради, є обов’язковими для розгляду органами вико­навчої влади та органами місцевого самоврядуван­ня, яким вони адресовані. Територіальні ради здій­снюють дорадчі, консуль­тативні та узгоджувальні функції шляхом вироблен­ня пропозицій та рекомен­дацій щодо:

– проектів територіальних програм економічного та соціального розвитку;

– формування місцевого бюджету;

– нормативно-правових ак­тів, що їх приймають орга­ни виконавчої влади та ор­гани місцевого самовряду­вання і які стосуються ре­гулювання економічних та соціально-трудових від­носин суб’єктів соціально­го діалогу відповідної ад­міністративно-територі­альної одиниці;

– оплати праці;

– забезпечення гідних умов праці на підприємствах, установах та організаціях відповідної адміністратив­но-територіальної одиниці;

– інших питань, які сторо­ни соціального діалогу вважатимуть значущими і які належать до компетен­ції територіальної ради.

В областях, у яких були проведені заходи в рамках проекту (Кіровоградська, Миколаївська, Львівська, Сумська та Одеська), тери­торіальні соціально-еконо­мічні ради вже створено, однак працюють вони з різним рівнем інтенсив­ності та дієвості впрова­дження ухвалених рішень.

Під час обговорення акту­альних проблем між пред­ставниками влади, бізнесу та профспілковими фахів­цями було досягнуто єд­ності у визначенні осно­вних шляхів підвищення економічного потенціалу регіонів.

Докладніше чи­тайте на офіцій­ному сайті ФПУ fpsu.org.ua.

 

ГОЛОВНИЙ ПРІОРИТЕТ – ЗАХИСТ ПРАВ ТА ІНТЕРЕСІВ ПРАЦІВНИКІВ

Актуальні питання розвитку ефективного соці­ального діалогу, головна мета якого – забезпе­чення гідних умов праці та її оплати, захист конституційних, соціально-економічних та тру­дових прав та інтересів людини праці, обгово­рили під час зустрічі 12 жовтня керівники низки всеукраїнських галузевих профспілок і пред­ставники депутатської фракції політичної пар­тії «Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина».

У заході взяв участь та виступив перший за­ступник Голови СПО об’єднань профспілок, заступник Голови ФПУ Олександр Шубін.

Як повідомляє прес-центр ФПУ, під час зустрічі народні депутати України Іван Кириленко, Ва­дим Івченко, інші представники фракції проін­формували представників профспілок про зако­нодавчі ініціативи та реальні справи своєї депутатської фракції. Вони навели приклади конкретних пропозицій та дій, які було спрямовано на соціальний захист люди­ни праці й запропоновано та здійснено саме за ініціати­ви ВО «Батьківщина».

Зі свого боку заступник Голови ФПУ Олександр Шубін, керівники та представники низки всеукраїнських галу­зевих профспілок – працівників вугільної промисловос­ті, будівництва і промисловості будівельних матеріалів, освіти і науки, культури, охорони здоров’я, АПК, нафто­вої і газової промисловості, автомобільного та сільсько­господарського машинобудування, енергетики та елек­тротехнічної промисловості, трудівників металургійної та гірничодобувної промисловості та інших акцентува­ли увагу на проблемах у своїх галузях, запропонували власне бачення шляхів їх вирішення і закликали спіль­ними зусиллями долати складні питання.

22.10.2016



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

12.01.2024 20:50

12.01.2024 20:49

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання