« на головну 21.05.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1249)
18
Квітень
 
Інтерв’ю
 
СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»

СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Профпанорама

ПРОФСПІЛКИ ДОМОГЛИСЯ ВІДНОВЛЕННЯ РОБОТИ ОДЕСЬКОГО ПРИПОРТОВОГО ЗАВОДУ

ПРОФСПІЛКИ ДОМОГЛИСЯ ВІДНОВЛЕННЯ РОБОТИ ОДЕСЬКОГО ПРИПОРТОВОГО ЗАВОДУ

21 вересня на засіданні Ка­бінету Міністрів ухвалено рішення про відновлення газопостачання Одеського припортового заводу.

Як повідомляє прес-центр ФПУ, Голова ФПУ Григорій Осовий, коментуючи це рі­шення, зазначив, що протя­гом тривалого часу ФПУ разом з первинною профспілковою ор­ганізацією і трудовим ко­лективом AT «ОПЗ» ви­магали від владних структур вирішен­ня питання подаль­шого існування підприємства.

У листах до КМУ зазначалося, що че­рез відсутність мож­ливості для AT «ОПЗ» закупляти природний газ за ціною, що адекват­но корелювалась би з ціною на продукцію, та суттєвим падінням цін на світовому рин­ку азотних добрив за­вод втрачає перспективи своєї подальшої роботи.

Своїм рішенням Кабінет Міні­стрів зобов’язав «Нафтогаз» надати Одеському припортовому заводу до 300 млн куб. м газу до 31 грудня 2016 року за стандартною ціною. Таким чином, як мінімум половину потуж­ностей ОПЗ може бути запущено з 1 жовтня ц. р.

 

ЗА ЯКІСНУ ПРАЦЮ ТА ГІДНУ ЗАРПЛАТУ

15 вересня понад 200 пред­ставників трудових колективів підрозділів ПАТ «Укрнафта» з різних регіонів України за під­тримки Укрнафтогазпроф­спілки пікетували головний офіс ПАТ «Укрнафта».

Як повідомляє Укрнафтогазпрофспілка, головними вимо­гами були: підвищення заро­бітної плати, забезпечення повної зайнятості, оновлення техно­логічного обладнання, недопущення масових скорочень, продовження роз­відки та буріння.

Понад півтори години тривали пере­говори представників Укрнафтогазпрофспілки з керівництвом ПАТ «Укрнафта». Після завершення засі­дання учасники – голова Правління ПАТ «Укрнафта» Марк Роллінс, го­лова Укрнафтогазпрофспілки Воло­димир Дмитришин та голова Об’єднаної профспілкової організа­ції працівників ПАТ «Укрнафта» Ігор Копач вийшли до мітингуваль­ників з повідомленням про результа­ти перемовин.

Марк Роллінс поінформував учас­ників пікету про те, що під час пере­говорів були висунуті зрозумілі ви­моги, і пообіцяв, що до кінця верес­ня ц.р. разом із профспілкою буде розроблено стратегію щодо реорга­нізації ПАТ «Укрнафта», реформу­вання системи оплати праці, зрос­тання рівня заробітних плат, що є невід’ємною складовою розвитку Товариства.

Після пікету будівлі ПАТ «Укрнафта» мітингувальники перемісти­лись під будівлю Державної служби геології і надр України з вимогами скасувати свої рішення щодо припи­нення спецдозволів на експлуатацію 14 родовищ у Львівській та Івано- Франківській областях, що позбав­ляє колективи нафтовиків можли­вості виконувати свою роботу та за­лишає їх без зарплати.

Голова Правління ПАТ «Укрнафта» Марк Роллінс пообіцяв, що до кінця верес­ня ц.р. разом із профспілкою буде розроблено стратегію щодо реор­ганізації ПАТ «Укрнафта», реформу­вання системи оплати праці, зрос­тання рівня заробітних плат, що є невід’ємною складовою розвитку Товариства.

 

ПРОТИ РУЙНАЦІЇ СИСТЕМИ ПРОФЕСІЙНО- ТЕХНІЧНОЇ ОСВІТИ

ЦК Профспілки працівників освіти і науки України категорично не погоджується з намі­рами влади відмовитися від державного за­мовлення на підготовку професійно-технічни­ми навчальними закладами робітничих кадрів.

Як повідомляє Управління соці­ально-економічно­го захисту ЦК профспілки, у законопро­екті «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України», реєстраційний № 5131, пропонується вне­сти зміни до Бюджетного кодексу України про здій­снення видатків на профе­сійно-технічну освіту про­фесійно-технічними на­вчальними закладами державної та комуналь­ної власності, які розта­шовані на території міст обласного значення та в обласних центрах, лише на умовах регіонального замовлення.

Відповідні зауваження до зазначеного законопроек­ту, які спрямовано на адресу ФПУ, також міс­тять пропозиції підтрима­ти галузеву профспілку.

 

АГРОСЕКТОР: НЕОБХІДНІ ПОЗИТИВНІ ТА ЕФЕКТИВНІ ЗМІНИ

Земельна реформа є однією з ключових у програмі економічних перетворень. На цьому наголошували учасники засідання круглого столу на тему «Земельна реформа. Забезпе­чення сталого використання земельних ре­сурсів та розвиток сільських територій. До­тримання фундаментальних трудових і соці­альних прав селян і найманих працівників», що відбувся 20 вересня у Києві.

Як повідомляє прес- служба ФПУ, орга­нізатори заходу – Профспілка пра­цівників агропромислово­го комплексу України та Американський центр міжнародної профспілко­вої солідарності.

У вступному слові голова Профспілки АПК Ігор Со­пелкін розповів присутнім про ситуацію, яка скла­лась у агропромисловому секторі, перспективи зе­мельної реформи, дії та плани профспілок щодо соціально-економічного захисту трудівників села.

Своїми думками щодо по­рушених на круглому сто­лі проблем поділились ві­це-президент Національ­ної академії аграрних наук України Валерій Жук, директор Департа­менту землеустрою, вико­ристання та охорони зе­мель Держгеокадастру України Олександр Крас­нолуцький, голова Гро­мадської спілки «Аграр­ний союз України» Генн­надій Новіков, заступник голови Ради Федерації ро­ботодавців агропромисло­вого комплексу та продо­вольства України Аліна Бодаєва, представник Американського центру міжнародної профспілко­вої солідарності Тетяна Солодовник, представни­ки органів державної вла­ди, профспілкових органі­зацій АПК, наукових кіл.

01.10.2016



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

08.05.2024 21:25

08.05.2024 21:01

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання