« на головну 21.05.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1249)
18
Квітень
 
Інтерв’ю
 
СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»

СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Профпанорама

ВИМОГА: НЕГАЙНО ВІДНОВИТИ РОБОТУ ВІТЧИЗНЯНИХ НАФТОПЕРЕРОБНИХ ПІДПРИЄМСТВ

ВИМОГА: НЕГАЙНО ВІДНОВИТИ РОБОТУ ВІТЧИЗНЯНИХ НАФТОПЕРЕРОБНИХ ПІДПРИЄМСТВ

Центральна рада Профспіл­ки працівників хімічних та нафтохімічних галузей про­мисловості України вкотре вимушена звернутися до Прем’єр-міністра Володи­мира Гройсмана у зв’язку з необхідністю відновлення діяльності вітчизняних на­фтопереробних підприємств і здійснення господарської діяльності окремих підпри­ємств, що на сьогодні пере­бувають у сфері управління Міненерговугілля.

Як повідомляє прес-центр ФПУ, у зверненні, зокрема, йдеться про необхідність за­безпечити ефективну діяль­ність Міністерства енергетики та вугільної промисловості України як центрального органу виконавчої влади, що здійснює державну полі­тику у паливно-енергетичному комплексі, щодо забезпечення інф­раструктури надійних джерел по­стачання енергоносіїв та сировини на виробничі підприємства сходу країни, забезпечення ефективного управління підпорядкованими під­приємствами та дотримання чинно­го законодавства посадовими особа­ми міністерства і державних під­приємств, що перебувають у сфері його управління.

«Сподіваємося на якнайшвидше підписання Вами постанови Кабіне­ту Міністрів України про створення Міжвідомчої робочої групи з пи­тань функціонування ринку нафти і нафтопродуктів, розвитку нафто­переробної промисловості та забез­печення Урядом ефективного функ­ціонування новоствореного органу у вирішенні питання відновлення вітчизняного виробництва нафто­продуктів», – зазначається у листі.

 

«НОВЕ БАЧЕННЯ» ПРИЗНАЧАЄ ЗУСТРІЧ В ІВАНО-ФРАНКІВСЬКУ

Профспілка працівників АПК України спільно з Молодіжною радою ФПУ і Фондом імені Фрідрі­ха Еберта 3–4 серпня організовують чергове за­сідання Профспілкового Клубу «Нове бачення» – «New Vision» в Івано-Франківську.

Завдяки голосуванню у Facebook, обгово­ренню серед учасни­ків через електронну пошту і за узгодженням з ор­ганізаторами захід проходи­тиме у чарівному культур­ному центрі Галичини, який має багатовікову історію, давні традиції, неординарне мистецьке життя – в Івано- Франківську.

Протягом двох днів учасни­ки розглянуть низку акту­альних тем:

– Ринок праці. Трудовий кодекс 20-16. + Гендерний акцент.

– Якісний органайзинг. Су­часність. Кращі практики.

– Профспілковий рух у сві­ті: яскраві і дієві практики. (Відео+презентації).

– Взаємодія профспілок із ЗМІ. Соціальні мережі як за­сіб комунікацій та мотивації профспілкового членства. Етика в соціальних мережах.

Кількість місць для участі у Клубі обмежена.

Участь у роботі Клубу – без­коштовна. Організатори по­кривають організаційні ви­трати, витрати на роздатко­ві матеріали, харчування, проживання учасників. У свою чергу, учасники самі вирішують питання проїзду, тобто самостійно оплачують витрати на дорогу.

Основні вимоги до учасників:

1) бажання стати активним учасником спільноти Проф­спілкового Клубу й комуні­кувати з його учасниками, в т.ч. онлайн;

2) активна профспілкова по­зиція;

3) необхідно долучитися до підготовки матеріалів «робо­чого зошита» й оперативно надіслати нам власне бачен­ня (коментарі) щодо проф­спілкових тем засідання;

4) дати змістовні відповіді на запитання реєстраційної анкети, яку можна заповни­ти, перейшовши за посилан­ням, на офіційному сайті ФПУ fpsu.org.ua або на Facebook-сторінці Профспіл­кового Клубу «New Vision».

 

СЕМІНАР ДЛЯ «УНІВЕРСАЛЬНИХ СОЛДАТІВ» ПРОФСПІЛОК

4–8 липня в Чернігівському НМЦ відбувся семінар для відповідальних за організацій­ну та інформаційну роботу у профспілках.

Навчалися спеціа­лісти обласних ор­ганізацій проф­спілки працівни­ків охорони здоров’я. Слу­хачі з усіх куточків країни опрацювали широке коло питань, адже, як відомо, орговики – це «універсаль­ні солдати» профспілок.

Докладно розглядалися питання новацій законо­давства щодо діяльності профспілок, компетенцій профспілкового організа­тора, діловодства та оргроботи, мотивації проф­членства, основ проф­спілкового органайзингу, управління стресами, ко­пірайтингу та ефективно­го використання соціаль­них мереж.

На підбитті підсумків се­мінару були присутні го­лова Профспілки праців­ників охорони здоров’я України Вікторія Коваль і голова Федерації проф­спілкових організацій Чернігівської області Ігор Москаленко.

На завершення учасники отримали сертифікати про підвищення кваліфі­кації на профспілковому семінарі.

Віталій КОПИШ,

Чернігівський НМЦ

 

ЧАС МОЛОДИХ ТА ПЕРСПЕКТИВНИХ

Із 21 до 24 червня в Одесі тривав ІІІ обласний фестиваль молодих спеціалістів «Педагогіч­на надія Одещини», в якому взяли участь 36 представників із 28 регіонів області.

Як повідомляє служба зв’язків з громадськістю та ЗМІ Одеського об­кому профспілки, цього­річний фестиваль став для молодих освітян не просто конкурсним ви­пробуванням на профе­сійну майстерність, а й подарував цікавий жит­тєвий досвід, корисні зна­ння та нових знайомих.

У «Педагогічній надії Одещини» брали участь переможці районних та міських конкурсів. Усім їм необхідно було проде­монструвати досвідчено­му журі своє бачення уро­ку майбутнього, презен­тувати себе як професіо­нала та всебічно розвине­ну особистість.

23.07.2016



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

08.05.2024 21:25

08.05.2024 21:01

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання