« на головну 21.05.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1249)
18
Квітень
 
Інтерв’ю
 
СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»

СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Профпанорама

ВЛАДА ПОВИННА ПОЧУТИ ПРОФСПІЛКИ!

ВЛАДА ПОВИННА ПОЧУТИ ПРОФСПІЛКИ! Фрагмент виступу голови первинної профспілкової організації ПАТ «ЗМК «За­поріжсталь» Леоніда Анісімова на Всеукраїнських зборах голів первин­них профспілкових органі­зацій 30 листопада.

«Конкретно, що ми маємо за фактом сьогоднішнього дня? Частка по ПДВ, не поверненого комбінату «Запоріжсталь» державою, становить 800 млн грн. Задумайтеся над цією цифрою. По гірничо-металургійному комплексу вона досягає порядка 5 млрд грн. Найкорупційніший пода­ток – це ПДВ, про який розтрубили на весь світ, що ми його переводимо на автоматичний прорахунок і повер­нення товаровиробнику. І що ви ду­маєте? Руки потягнулися й прилипли до тих документів, де за формою і за фактом перейшли сьогодні на ручне управління.

А що стоїть за неповерненням обо­ротних коштів? Вже на стіл генераль­ному директору «Запоріжсталі» ліг документ від обленерго: ми вас через певний проміжок часу відключаємо від електроенергії, залишаючи на ви­живання. А це практично неможли­во, якщо хто розуміє, що таке мета­лургія. А чому? А тому що відповідно до контрактів, ми повинні сплатити 140 млн грн за спожиту електроенер­гію. Так поверніть, будь ласка, 800 млн грн, в чотири рази швидше заплатимо те, що винні.

...Я звертаюся до Президента, будь ласка, наведіть порядок, вдарте по руках... Покладіть на стіл Президен­тові, що сьогодні робиться з повер­ненням ПДВ по всій нашій державі».

 

НА СЛУЖБІ У ДЕРЖАВИ – НА СЛУЖБІ У НАРОДУ

Ситуація, у якій опинилися держслужбовці, проблеми, що найбільше їх турбують, вимага­ють негайного втручання та ви­рішення на рівні вищої законо­давчої та виконавчої влади. Про це говорили делегати та гості VІІ з’їзду Профспілки працівни­ків державних установ України, що відбувся 25 листопада. Сим­волічно, що з’їзд проходив на­передодні ухвалення нового за­кону про державну службу.

Як повідомляє прес-центр ФПУ, у роботі форуму взяли участь та виступили Голова СПО об’єднань профспілок, Голова ФПУ Григорій Осовий, голова Національно­го агентства з питань держслужби України Костянтин Ващенко, голова Державної архівної служби України Те­тяна Баранова, керівники та представ­ники державних установ та їх проф­спілкових організацій, зарубіжні гості.

У виступах промовців зазначалося, що у складний час соціально-еконо­мічних перетворень у країні основні зусилля ЦК, регіональних, територі­альних та первинних організацій профспілки спрямовувалися на прин­ципове відстоювання конституційних прав членів профспілки, захист їхніх трудових, соціально-економічних прав та інтересів, посилення громад­ського контролю за дотриманням за­конодавства про працю, посилення мотивації профспілкового членства. Представляючи і захищаючи інтереси членів профспілки, виборні профспіл­кові органи вибудовували свої відно­сини з роботодавцями на принципах соціального діалогу та партнерства.

Головою Профспілки працівників дер­жавних установ України одностайно обрано Юрія Піжука.

 

ПРАВА ПРАЦІВНИКІВ – ПІД НАДІЙНИМ ЗАХИСТОМ ПРОФСПІЛКИ

Вжити заходів щодо підвищення персональної відповідальності керівників підприємств та компаній галузі за невиконання норм і зобов’язань чинної Галузевої угоди та колективних договорів, внести відповідні зміни до контрактів із ними – з такою пропози­цією до соціальних партнерів – Міністерства енергетики та ву­гільної промисловості України, Національної акціонерної компа­нії «Нафтогаз України» – звернулися делегати V з’їзду Проф­спілки працівників нафтової і газової промисловості України, що відбувся 9 грудня у Києві.

Як повідомляє прес-центр ФПУ, це звернення стало логічним підсумком активного та зацікавленого обговорення ситуації, що склалася в галузі, та за­вдань, які стоять зараз перед профспілками щодо соціально-економічного захисту працівників.

Головою профспілки шляхом таємного голосування обра­но Володимира Дмитришина.

 

ГАРАНТІЇ ТА ЗАХИСТ КОНСТИТУЦІЙНИХ ПРАВ: ЗАПИТАННЯ І ВІДПОВІДІ

10–11 грудня в рамках заходів із на­годи відзначення дати проголошен­ня Загальної декларації прав люди­ни та Міжнародного дня прав люди­ни на офіційному веб-парталі ФПУ відбулася інтернет-конференція на тему: «Конституційні права в Украї­ні: гарантії та захист».

На запитання учасників конференції відповідали фахівці правової та тех­нічної інспекцій праці профспілок, департаментів правової роботи і охорони праці, захисту соціально-економіч­них прав, профспілкового руху та зв’язків із громадськими організаціями, управління соціального страхування і пенсійного забез­печення.

 

 

19.12.2015



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

08.05.2024 21:25

08.05.2024 21:01

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання