« на головну 16.07.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1253)
20
Червень
 
Інтерв’ю
 
СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»

СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Профпанорама

БОРОТЬБА ЗА НЕДОПУЩЕННЯ ПРИЙНЯТТЯ АНТИСОЦІАЛЬНИХ І АНТИКОНСТИТУЦІЙНИХ РІШЕНЬ ВЛАДИ

БОРОТЬБА ЗА НЕДОПУЩЕННЯ ПРИЙНЯТТЯ АНТИСОЦІАЛЬНИХ І АНТИКОНСТИТУЦІЙНИХ РІШЕНЬ ВЛАДИ

Фаховою та принциповою ви­далася розмова щодо стану та перспектив розвитку галузі житлово-комунального гос­подарства у країні, що відбу­лася 22 вересня на VІ з’їзді Профспілки працівників жит­лово-комунального госпо­дарства, місцевої промисло­вості, побутового обслугову­вання населення України.

Як повідомляє прес-центр ФПУ, у роботі форуму взяли участь Голова ФПУ Григорій Осовий, представники братніх профоб’єднань з Білорусі та Молдови, на­родний депутат України Сергій Ка­плін, більш як 100 делегатів з усіх регі­онів України.

Було підбито підсумки роботи Профспілки за період з листопада 2010 року до жовтня 2015 року та визнано, що вона спрямовувалась на забезпе­чення соціально-економічного захис­ту спілчан та сприяння вирішенню проблемних питань галузевих підпри­ємств.

У доповіді голови ЦК Профспілки Олексія Романюка зазначалося, що спілчанам доводиться працювати у надзвичайно складних політичних і соціально-економічних умовах, що склалися останніми роками, і осно­вним завданням Профспілки в цей пе­ріод була боротьба за недопущення прийняття антисоціальних і антикон­ституційних рішень влади, які призве­ли до різкого падіння рівня життя на­селення, безробіття, звуження закон­них прав та інтересів громадян, обме­ження прав профспілкових організа­цій. За словами доповідача, проблемні питання виборним профспілковим ор­ганам вдавалося вирішувати спільно із соціальними партнерами через ме­ханізм дії Генеральної, галузевої, те­риторіальних угод та колективно-до­говірного регулювання.

Голова ФПУ Григорій Осовий звер­нув увагу делегатів та учасників з’їзду на завдання, які постали перед проф­спілковим рухом у зв’язку із складною соціально-економічною та політич­ною ситуацією, що склалася у країні. Він розповів про основні напрями ро­боти ФПУ, спрямовані на вирішення проблем з підвищення зарплат і пен­сій, повернення боргів із зарплат, ви­рішення колективно-трудового спору на національному рівні з Кабінетом Міністрів України та СПО сторони ро­ботодавців тощо.

Народний депутат Сергій Каплін під час свого виступу назвав дії проф­спілок, зокрема працівників ЖКГ, по­двигом: «Вам вдалося не лише зберег­ти профспілку, а й не дати захопити власність профспілок, на що зараз на­цілені багато ділків». Народний обра­нець наголосив на необхідності боро­тися за зниження необґрунтовано під­вищених тарифів на комунальні по­слуги для населення, а також звинува­тив Уряд у небажанні підтримувати дієвий соціальний діалог із профспіл­ками. На переконання депутата, жод­них перешкод для цього не існує, лише небажання окремих високопосадовців.

Головою Профспілки працівників житлово-комунального господарства, місцевої промисловості, побутового обслуговування населення України на наступний період одностайно обрано Олексія Романюка.

 

 

ВАША ПІДТРИМКА – НАША ПЕРЕМОГА!

 29 жовтня голова Благо­дійної організації «Благо­дійний медичний фонд «Лелеко», радник Голови ФПУ Сергій Мартинюк пе­редав 12,5 кг пластмасо­вих кришок директорові Благодійної організації «Благодійний фонд «ОВЕС» пані Наталії Тара­совій.

За цінним для бійців АТО вантажем разом із пані Наталією прибув її син Денис, який захищав Україну у складі полку «Азов».

На сьогодні фонд «Леле­ко» вже зібрав понад 7 тонн кришок.

Приєднуйтеся до благо­дійної акції фонду «Леле­ко»!!! Ваша підтримка – наша перемога!

Акція зі збору кришок для виготовлення протезів для постраждалих україн­ських вояків відбувається за підтримки Федерації профспілок України. Сер­гій Мартинюк дякує дру­зям та спілчанам за актив­ну підтримку у проведенні акції.

Нагадаємо, що Благодій­ний медичний фонд «ЛЕЛЕКО» – це організа­ція, яка допомагає по­страждалим учасникам Революції Гідності та вій­ськовим, що брали участь в АТО, і завжди відкрита для співпраці. До співпра­ці із фондом уже долучи­лися ПрАТ «Укрпрофоздо­ровниця», ПрАТ «Укрпроф­тур», Федерація профспі­лок України.

БЛАГОДІЙНИЙ МЕДИЧНИЙ ФОНД «ЛЕЛЕКО»

 

 

ПІДСУМКИ: ЯК РЕАЛІЗОВАНО ПОЛОЖЕННЯ ГАЛУЗЕВОЇ УГОДИ?

 21 жовтня напе­редодні профе­сійного свята – Дня працівни­ка соціальної сфери Цен­тральна рада Профспілки працівників соціальної сфери України провела пленум, на якому було розглянуто питання «Про реалізацію положень Га­лузевої угоди щодо ство­рення умов для забезпе­чення стабільної діяль­ності та розвитку галузі, дотримання законодав­ства про працю».

У роботі пленуму взяли участь заступник міні­стра соціальної політики Валерій Ярошенко, за­ступник Голови ФПУ Сер­гій Українець, представ­ники департаментів Мін­соцполітики.

Аналізуючи стан вико­нання взаємних зобов’язань за Галузевою уго­дою та колдоговорами, промовці зазначали, що їх реалізація сприяла стримуванню розвитку негативних процесів у сфері соціально-трудових відносин, формуванню системи соціального за­хисту працюючих на заса­дах соціального партнер­ства. У рамках реалізації норм і положень Галузе­вої угоди, колективних договорів профспілкова сторона вживає заходів для вирішення спірних питань шляхом перегово­рів із представниками всіх гілок влади. ЦР Профспілки, територіаль­ні ради зверталися до Ка­бінету Міністрів, Верхо­вної Ради, Міністерства соціальної політики щодо збільшення державного фінансування для уста­нов та організацій соці­альної сфери, неприпус­тимості застосування за­лишкового принципу роз­поділу коштів на галузь, встановлення державних гарантій працівникам, удосконалення системи оплати праці, приведення у відповідність до викону­ваних обсягів наванта­ження чисельності пра­цюючих, недопущення їх­нього скорочення.

Пріоритетним напрямом роботи ЦР Профспілки було вирішення питань, пов’язаних із забезпечен­ням гідного рівня оплати праці працівників галузі, в тому числі органів вико­навчої влади та посадо­вих осіб органів місцевого самоврядування, членів профспілки, оплата яких здійснюється на основі Єдиної тарифної сітки, а також працівників інших установ та організацій.

В умовах змін до законо­давства у питаннях захис­ту трудових і соціально-економічних прав та ін­тересів працівників соці­альної сфери посилюєть­ся місце і роль виборних органів територіальних організацій усіх рівнів. Налагодження ефектив­ної взаємодії з місцевими органами влади та орга­нами самоврядування має стати основою діяльності профспілкових органів у процесі формування та ре­алізації регіональної по­літики.

З метою недопущення зниження життєвого рів­ня членів Профспілки ЦР і надалі домагатиметься від Уряду, міністерства вжиття заходів, спрямова­них на підвищення заро­бітої плати, створення умов для забезпечення прав працівників на пра­цю, відстоюватиме їхні конституційні права. ЦР було розроблено проект нової Галузевої угоди, який направлено у мініс­терство.

Володимир ТЬОТКІН,

голова Профспілки працівників соціальної сфери України

 

13.11.2015



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

10.07.2024 21:02

08.07.2024 20:16

08.05.2024 21:25

08.05.2024 21:01

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання