« на головну 16.07.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1253)
20
Червень
 
Інтерв’ю
 
СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»

СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Профпанорама

КОЛИ МИ РАЗОМ – ДОСЯГАЄМО УСПІХУ!

КОЛИ МИ РАЗОМ – ДОСЯГАЄМО УСПІХУ!

НАПЕРЕДОДНІ ЗВІТНО-ВИБОРНОЇ КОНФЕРЕНЦІЇ ГОЛОВА ПРОФКОМУ ППО ПАТ «ФАРМАК» ПАВЛО ОЛЕКСІЙЧУК РОЗПОВІВ ПРО ПІДСУМКИ РОБОТИ ПЕРВИНКИ ЗА ЗВІТНИЙ ПЕРІОД

Звітний період 2010–2015 років для нашої первинної профорганізації Профспілки пра­цівників хімічних та нафто­хімічних галузей України був дуже відповідальний і складний. ПАТ «Фармак» у 2010 році налічувало понад 1500 працівників і 100% чле­нів профспілки. На сьогодні профорганізація має у своєму складі по­над 2400 спілчан.

В умовах соціально-економічної кризи ми не те що не втратили чи­сельність працівників і членів профспілки, а й наростили, відкри­ваючи нові робочі місця, розвиваю­чи не тільки обсяги виробництва, а й випуск нових високотехнологіч­них та якісних лікарських засобів.

Незважаючи на нинішнє скрут­не соціально-економічне та полі­тичне становище в країні, колек­тив підприємства продовжує успішно працювати. Це вдається завдяки позитивним змінам, що відбулися протягом звітного пері­оду: ми незмінно розвиваємось; збільшено соціальні виплати та стандарти; збережено та проіндек­совано заробітну плату; створено робочі місця та покращено умови праці; діє система оздоровлення працівників та їхніх родин, зокре­ма, забезпечується оздоровлення дітей в санаторно-курортних за­кладах; запроваджено медичне страхування всіх працюючих; роз­роблено та впроваджено систему мотивації заохочень згідно з кол­договором; проводиться культур­но-масова та фізкультурна робота.

Цього року ПАТ «Фармак» свят­кує своє 90-річчя! Із хіміко-фарма­цевтичного заводу ім. М.В. Ломо­носова підприємство перетворило­ся на потужного виробника гото­вих безпечних та ефективних ві­тчизняних лікарських засобів, ви­знаного лідера фармацевтичної га­лузі, що забезпечує ліками насе­лення нашої держави за доступни­ми цінами.

Цього досягнуто завдяки наполе­гливій праці трудового колективу, вдалому, далекоглядному, соціаль­но орієнтованому керівництву під­приємства на чолі з генеральним директором Філею Жебровською та налагодженню дієвого соціального діалогу з профкомом.

Наразі перед підприємством і його колективом стоять надзвичай­но важливі завдання щодо впрова­дження перспективних інвестицій­них програм.

Свою роботу профорганізація спрямовує на вирішення тих чи ін­ших питань. Є багато завдань на сприяння роботодавцю у подальшо­му розвитку і нарощуванні новітніх технологій виробництва, що має за­безпечити підвищення добробуту працівників, покращення їхніх со­ціально-економічних стандартів.

У роботі нашого профактиву ми відмовилися від такого поняття, як «проблема». Разом із тим у нас мо­жуть виникати певні питання удо­сконалення профспілкової роботи з активним впровадженням соці­ального захисту працівників – чле­нів профспілки.

Усі проблемні питання ми вирі­шуємо спільно з роботодавцем. Ба­гато уваги приділяємо захисту ін­тересів вітчизняного виробника лі­карських засобів, від чого прямо залежить процвітання підприєм­ства і зростання добробуту його працівників.

Для захисту вітчизняного ви­робника вкрай потрібна підтрим­ка держави. На превеликий жаль, ми досі її не відчуваємо по­вною мірою.

Взаємодія профспілки з робо­тодавцем та його представниками – різноманітними службами підприємства ґрунтуєть­ся на принципах дієвого соці­ально­го діалогу. Жодне соціально-економічне пи­тання діяльності підприємства та його трудового колективу не вирі­шується без попереднього обгово­рення з профкомом. Понад 10 років на підприємстві не виникало кон­фліктів, скарг чи невдоволень тру­дового колективу з трудових чи со­ціально-економічних питань.

Наші профактивісти згуртува­лися довкола вирішення важливих соціальних питань діяльності під­приємства, розуміючи, що висот продуктивності праці можна до­сягти за умови гармонізації співпраці профспілки та керівництва підприємства.

На звітно-виборних профспілко­вих зборах у підрозділах завжди обирають перспективних, вдумли­вих і досвідчених профактивістів з активною життєвою соціальною позицією.

Оцінити роботу нашого профак­тиву необхідно не традиційним словом «задовільно», а найвищим рівнем оцінки, це викликає тіль­ки позитивні емоції та оптимізм на подаль­шу про­дуктив­ну діяль­ність.

 

ГОЛОВНИЙ ПРІОРИТЕТ – ЗАХИСТ ПРАВ СПІЛЧАН

Делегати VI з’їзду Профспілки праців­ників автомобільно­го транспорту та шляхового госпо­дарства України ви­словили глибоку стурбованість украй тяжким станом до­рожньої галузі. На цьому вони наголо­сили у зверненні до Прем’єр-міністра України, ухваленому 17 вересня на проф­спілковому форумі.

Останні роки до­рожня галузь фактично дове­дена до банкрут­ства, йдеться у зверненні. Працівників дорожніх господарств держава практично позбавляє пра­ва на працю. Станом на 04.09.2015 р. заборгованість із зарплати лише в облав­тодорах становила близь­ко 175,9 млн гривень.

На проблемах галузі та за­вданнях, які стоять перед профспілкою в умовах за­гострення соціально-еко­номічної ситуації в країні, акцентував увагу у звіт­ній доповіді про підсумки роботи Профспілки та її Центрального комітету за 5 років в.о. голови Проф­спілки Микола Ломинога.

У доповідях делегатів за­значалося, що ЦК Проф­спілки доводилося пра­цювати у складних соці­ально-економічних умо­вах. Неодноразові зміни керівництва влади, Кабі­нету Міністрів, Верхо­вної Ради, прийняття низки дискримінаційних законів, відсутність ре­форм, скорочення робо­чих місць, режим непо­вного часу, довгостроко­ві безоплатні відпустки, затримки з виплатою зарплати, невиконання зобов’язань, передбаче­них галузевими та колек­тивними договорами під­приємств, були характер­ною ознакою кризового періоду для багатьох під­приємств автомобільної та дорожньої галузей.

До вищих органів держав­ної законодавчої і вико­навчої влади було внесено конструктивні пропозиції з питань удосконалення законодавства, необхід­ності вжиття на держав­ному рівні конкретних за­ходів для розвитку та під­тримки автотранспортної та дорожньої галузей. Проводилася наполеглива робота щодо вирішення проблемних питань тру­дових колективів, приді­лялася увага соціальному діалогу, надавалася прак­тична допомога сторонам колективних переговорів, здійснювався правовий і соціальний захист членів Профспілки.

У роботі з’їзду взяв участь Голова ФПУ Гри­горій Осовий. Він приві­тав делегатів з’їзду і дав позитивну оцінку роботі ЦК Профспілки та її очільникам щодо соці­ально-економічного за­хисту прав спілчан.

Григорій Осовий поін­формував присутніх про сучасну ситуацію та дії СПО, спрямовані на вирі­шення актуальних про­блем забезпечення пра­цівників гідним життям і гідними умовами праці.

Наприкінці свого висту­пу Григорій Осовий вру­чив грамоти ФПУ найак­тивнішим керівникам членських організацій Профспілки.

Визнавши роботу ЦК Профспілки за звітний період задовільною, де­легати VI з’їзду обрали головою Профспілки Во­лодимира Вакуленка, ви­значили основні завдан­ня на 2015–2020 роки, об­рали ревізійну та ман­датну комісії, їхніх голів, визначили делегатів на VII з’їзд ФПУ та делегува­ли кандидатури до скла­ду Ради та Президії ФПУ.

Тетяна РУБАН, «ПВ»

Фото Кирила ЛАТИШЕВА

17.10.2015



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

10.07.2024 21:02

08.07.2024 20:16

08.05.2024 21:25

08.05.2024 21:01

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання