« на головну 16.07.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1253)
20
Червень
 
Інтерв’ю
 
СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»

СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Профпанорама

Закарпатський «Барвінок» знову приймає дітей

Закарпатський «Барвінок» знову приймає дітей

У мальовничому куточку Карпатських гір, у передмісті Перечина, розташова­ний дитячий оздоровчий заклад «Барвінок» Закарпатської обласної організа­ції профспілки працівників житлово-комунального господарства, місцевої про­мисловості, побутового обслуговування населення (голова Іван Зелінський). Понад три десятки років він приймає дітей на оздоровлення і відпочинок.

Сергій БАРАНЧИКОВ

завідувач відділу організаційно-гуманітарної роботи Закарпатської облпрофради

Цього року на одну з кра­щих дитячих оздоровниць нашого краю чекала ціка­ва новація. Її запропонува­ла голова обласної органі­зації профспілки працівників осві­ти і науки Тетяна Повханич. Річ у тім, що ще за часів колишнього СРСР добре відомим був всеукраїн­ський табір «Юний художник», що працював у Закарпатті, де з дітьми займався талановитий педагог – легенда освітянської ниви нашого краю Золтан Баконій. Понад 10 ро­ків тому цей профільний табір від­новив свою роботу на базі перечин­ського «Барвінка», де юними худож­никами опікувалася інша яскрава особистість – педагог Антон Петер. І ось цього літа, після доволі трива­лої перерви, за пропозицією проф­спілки освітян «Юний художник» у Перечині знову отримав статус «табору в таборі». Це мистецько-мовний табір, де 45 дітей освітян ма­ють можливість поєднувати занят­тя художньою творчістю з вивчен­ням англійської мови. Малювання діти опановують під керівництвом випускниці Закарпатського худож­нього інституту Тетяни Резнікової, а англійську мову вчать влітку з до­помогою студентів-медиків з Індії, які навчаються в Ужгородському національному університеті.

Тим, як відпочивають діти осві­тян, цікавилися очільниця облас­ної галузевої профспілки Тетяна Повханич і голови Ужгородської міської та Перечинської районної організацій профспілки працівни­ків освіти і науки Михайло Мегеш та Марина Мошак. Висновок одно­значний: в дитячій оздоровниці – чудово! Творчі досягнення юні ху­дожники демонстрували організа­торам оздоровлення на презентації своїх малюнків під час відкриття табірної зміни, де всіх присутніх тепло привітали голова обласної організації профспілки працівни­ків житлово-комунального госпо­дарства, місцевої промисловості, побутового обслуговування насе­лення Іван Зелінський та голова обласної організа­ції профспілки працівни­ків освіти і науки Тетяна Повханич.

Оскільки урочиста цере­монія відкриття табору від­бувалася в день свята Іва­на Купала, проходила вона у формі театралізовано-видовищного дійства – з розкладанням вогнища, спалюванням опудала, традиційними для свята персонажами. Все це по­єднувалося з іграми, тан­цями, виступами співаків, різноманітними розвага­ми. Такий сценарій створили вихо­вателі на чолі з начальником табо­ру Ольгою Барзак. До програми свя­та входило й приготування на вогні традиційної для Закарпаття страви угорської кухні – бограча-гуляша. А попереду в дітей цікавий відпо­чинок, насичений приємними емо­ціями та незабутніми враженнями.

 

ВІДНОВЛЕННЯ ДУХОВНОГО ЦЕНТРУ ЧЕРКАЩИНИ

1 липня в м. Черкасах пожежа майже повніс­тю знищила будівлю Черкаського обласно­го академічного музично-драматичного те­атру ім. Т. Г. Шевченка. Вигорів глядацький зал, обвалився дах. Суму збитків поки що не встановлено, але вона значна. Ніхто з трудо­вого колективу фізично не постраждав. Але морально... Після пережитого люди перебу­вають в шоковому стані.

Як повідомляє Фе­дерація профспі­лок Черкаської об­ласті, відразу ж по­ширилися плітки, що праців­ники залишились не тільки без робочого місця, а й без заробітної плати та взагалі без роботи. Природно, що Черкаський обком профспіл­ки працівників культури пер­шим відреагував на ситуацію. 3 липня відбулися позачерго­ві відкриті профспілкові збо­ри театру, на які було запро­шено представників обласної влади. В роботі зборів взяли участь голова Федерації профспілок області Петро Шевченко та голова обкому профспілки працівників куль­тури Василь Марштупа, який і головував на зборах.

Слід зазначити, що представ­ники влади оперативно від­гукнулися на біду трудового колективу і в приміщенні Фе­дерації профспілок області відбулась предметна і кон­структивна розмова. На черго­вій сесії облради заплановано виділити кошти на ремонт приміщення. На зборах обго­ворено подальше функціону­вання театру в умовах, що склалися, запропоновані й приміщення для проведення репетицій та вистав. Передба­чається відкрити благодійний рахунок для перерахування коштів. Взаємодія влади та профспілок, спільне бачення шляхів вирішення проблеми засвідчили справжній діалог між соціальними партнерами. Попереду колосальна спільна робота – тільки зусилля влади та благодійність дозволять у майбутньому побачити виста­ви у відновленому театрі.

Звертаємось до всіх небай­дужих з проханням допомог­ти відновити духовний центр Черкащини.

21.07.2015



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

10.07.2024 21:02

08.07.2024 20:16

08.05.2024 21:25

08.05.2024 21:01

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання