« на головну 16.07.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1253)
20
Червень
 
Інтерв’ю
 
СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»

СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Профпанорама

«Футбол України»: досягнення, проблеми, перспективи

«Футбол України»: досягнення, проблеми, перспективи

Важливі питання соціального та правового захисту працівників футбольної га­лузі обговорили учасники з’їзду Всеукраїнської професійної спілки «Футбол України». На форумі виступив Голова СПО об’єднань профспілок, Голова Фе­дерації профспілок України Григорій Осовий.

Як повідомляє Інформаційно-аналітичний центр ФПУ, з до­повіддю про ді­яльність Профспілки за період з 2010 по 2015 роки виступив голо­ва ВСП «Футбол Украї­ни» Ігор Гатауллін. Він проінформував про до­сягнення регіональних і первинних профспіл­кових організацій сто­совно захисту законних прав та інтересів футбо­лістів, тренерів, праців­ників футбольного гос­подарства, вирішення проблем, що досі зава­жають створювати гід­ні та справедливі умови праці. Осо­бливу увагу голова профспілки зо­середив на шляхах розв’язання цих проблем та перспективах розвитку футбольної галузі та її профспілко­вого руху зокрема. Окремим розді­лом доповіді став огляд конкрет­них кроків щодо створення та реа­лізації Стратегії модернізації ВСП «Футбол України», її членських ор­ганізацій на 2015–2020 роки.

Ігор Гатауллін навів чимало при­кладів, коли саме втручання Проф­спілки, її організацій на місцях до­помогло захистити працівників га­лузі, вирішити спірні питання між працівниками та роботодавцями.

Під час виступу голови Проф­спілки пролунали конкретні реко­мендації щодо утворення первин­них профспілкових організацій у професіональних футбольних клу­бах України та інших суб’єктах футболу, правового регулювання їх діяльності.

Жива та гостра дискусія, що від­булася під час обговорення звіту, напевне допоможе ВПС «Футбол України» удосконалити свою діяль­ність, підвищити її ефективність.

Голова ФПУ Григорій Осовий під час виступу на форумі дав ви­соку оцінку діяльності Профспіл­ки та її голови Ігоря Гатаулліна. «Розбудувати профспілку – робо­та не менш важка, ніж її створити, – наголосив він. – За той час, що Профспілкою керує Ігор Федоро­вич, це зробити вдалося. Залиши­лось ці надбання довести до кож­ної первинної організації. Зараз важкі часи переживає вся країна. Але немає іншої системи відносин між працею та капіталом, ніж між працею й інвестиціями в працю. Тому необхідно у соціальному та правовому плані активно й ефек­тивно захищати працю та праців­ника. І ваша Профспілка, як свід­чить досвід і практика, це здій­снює дуже результативно».

Профспілковий лідер зазначив, що в сучасних складних політико-економічних умовах треба зупи­нити всі навколофутбольні війни. Адже зараз здійснюється зовніш­ня агресія, ми бачимо справжню війну на те­ренах України. І в цих умовах дуже складно обстоювати інтереси працівників, бороти­ся із всезростаючим тиском на людину праці, насамперед на малозабезпечених громадян.

Григорій Осовий наголосив на тому, що Федерація проф­спілок України, її членські організа­ції неухильно обсто­юватимуть консти­туційні, соціальні та трудові права наших співгромадян.

Заслухавши та обговоривши звіт про діяльність Всеукраїн­ської професійної спілки «Футбол України», зокрема й фінансово-господарську, за період з 2010 по 2015 рік, а також запропонова­ну програму дій на новий період, з’їзд відзначив, що виборні орга­ни ВПС «Футбол України», проф­спілкові організації професіональ­них клубів, інших суб’єктів фут­болу, їх трудові колективи у звіт­ному періоді працювали у надзви­чайно важких умовах, пов’язаних з ускладненням політичних та соціально-економічних обставин в Україні. Разом із тим ВПС спря­мовувала свої зусилля на виконан­ня статутних завдань, зміцнення солідарності та єдності, на захист трудових, соціальних прав та ін­тересів членів Профспілки, фут­болістів, усіх працівників сфери футболу.

На форумі були обрані керівні органи Профспілки. Головою ВСП «Футбол України» обрано Ігоря Гатаулліна.

 

ДОПОМОГА – ПОСТРАЖДАЛИМ В АТО

Зважаючи на надзвичайну актуальність проблеми медико-психологічної допомо­ги особам, що постраждали внаслідок АТО, та багаторічний досвід організації медич­ної реабілітації різних категорій громадян у санаторіях профспілок, Правлінням ПрАТ «Укрпрофоздоровниця» в січні-лютому ц. р. було відкрито 14 відділень медико-психологічної реабілітації постраждалих унаслідок АТО.

Як повідомляє Об’єднання проф­спілок Харків­ської області, для опрацювання єдиних підхо­дів щодо цього виду реабілі­тації, забезпечення високого науково-обґрунтованого рів­ня її якості Правлінням ПрАТ «Укрпрофоздоровниця» за підтримки Міністерства охо­рони здоров’я України та Державної служби України у справах ветеранів та учасни­ків АТО було прийнято рі­шення провести 4–6 берез­ня на базі Клінічного санато­рію «Курорт Березівські мі­неральні води» (Харківська область) навчальний семі­нар для керівників оздоров­ниць та працівників ново­створених тут відділень медико-психологічної реабі­літації постраждалих унаслі­док АТО.

Науково-методичний та на­вчальний супровід семінару люб’язно погодилася взяти на себе Харківська медична академія післядипломної освіти, а саме її кафедри пси­хотерапії, медичної психоло­гії, медичної реабілітації та фізіотерапії і курортології.

До навчального процесу за­лучилися також фахівці про­фільних громадських асоціа­цій, харківських Інститутів не­врології, психіатрії та нарко­логії і охорони здоров’я дітей та підлітків Національної ака­демії медичних наук України, Харківського національного медичного університету, ме­дичних вишів Дніпропетров­ська та Запоріжжя.

До участі в роботі семінару запрошені керівники військово-медичних служб Збройних Сил, Національної гвардії та МВС України, а та­кож спеціалісти відомчих медичних закладів.

У відкритті семінару взяли участь голова Об’єднання профспілок Харківської об­ласті Сергій Тесленко, за­ступник Харківського місько­го голови Світлана Горбунова-Рубан, представ­ники департаментів облас­ної та міської влади, громад­ських організацій.

У рамках семінару проведе­но засідання Вченої ради ПрАТ «Укрпрофоздоровни­ця», де затверджено уніфі­ковану Програму медико-психологічної реабілітації, опрацьовано рекомендації щодо порядку відбору та на­правлення постраждалих унаслідок АТО на реабіліта­цію, а також механізм фінан­сування програми.

 

У ПРОФСПІЛОК З’ЯВИЛОСЬ «НОВЕ БАЧЕННЯ»

«Розвиток. Креатив. Можливості» – таке гас­ло нової профспілкової ініціативи «Нове бачення», яку нещодавно презентував Центральний комітет Профспілки праців­ників агропромислового комплексу Укра­їни у партнерстві з Фондом ім. Фрідріха Еберта в Україні. Перше урочисте діло­ве засідання клубу з такою назвою відбу­лося в конференц-залі київського готелю «Експрес», повідомляє Інформаційно-аналітичний центр ФПУ.

Яка мета цієї ініціативи? Як пояснили організа­тори, клуб «Нове ба­чення» ставить за мету створення майданчика для розвитку профспілкового руху в Україні, обміну досві­дом та навчання за допомо­гою різноманітних підходів абсолютно різних профспіл­кових організацій. Головна місія клубу, за словами моде­ратора заходу Катерини Ба­ришевої, відродження та мо­дернізація профспілкового руху в Україні.

Клуб розрахований абсолют­но на всіх профспілкових ді­ячів незалежно від галузі, ор­ганізації та вікової категорії. Профспілковий клуб – це:

– перша відкрита профспіл­кова платформа для креатив­них думок;

– територія розвитку та доне­сення своєї позиції для кож­ного учасника;

– обмін досвідом.

У засіданні клубу взяли участь молоді та перспективні пред­ставники профспілкового ак­тиву з різних галузевих та ре­гіональних профспілкових ор­ганізацій та об’єднань. І не дивно, що молоді, емоційні та креативні, вони розгорнули жваву, гостру, цікаву дискусію на актуальні та болючі теми як для профспілкового руху, так і для українського суспіль­ства в цілому.

Тон і високу емоційну напру­гу цієї непростої, але дуже корисної та конструктивної розмови задали вже перші виступи. Своє бачення про­блем та шляхів їх вирішення висловили під час відкриття засідання голова Профспілки працівників агропромисло­вого комплексу України Ігор Сопелкін і директор Регіо­нального Представництва Фонду ім. Фрідріха Еберта в Україні Штефан Мойзер.

«Профспілка – навіщо ми по­трібні? Роль та можливості в умовах сьогодення» – такою була перша тема, яку обгово­рили учасники засідання. Спі­кером тут виступив голова Молодіжної Ради ФПУ, голо­ва Профспілки працівників будівництва і промисловості будівельних матеріалів Украї­ни Василь Андреєв.

Чималий резонанс виклика­ла ще одна тема дискусії – «Курс на модернізацію та вдосконалення – з чого почи­нати?», а також не менш ці­кава розмова щодо партнер­ських стосунків та пошуку ре­сурсів для ефективної діяль­ності організації.

Як зазначив, коментуючи перше засідання Клубу та саму ініціативу Штефан Мой­зер, це дуже цікава та корис­на справа, тому що вона об’єднує профспілкових акти­вістів, які вже завтра вирішу­ватимуть актуальні завдання розвитку профспілкового руху і суспільно важливі про­блеми країни.

Наступне засідання Клубу відбудеться 16 квітня.

15.03.2015



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

10.07.2024 21:02

08.07.2024 20:16

08.05.2024 21:25

08.05.2024 21:01

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання