« на головну 16.07.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1253)
20
Червень
 
Інтерв’ю
 
СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»

СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Профпанорама

Позиція профспілки – зупинити наступ на права працівників і профспілок

Позиція профспілки – зупинити наступ на права працівників і профспілок

 Актуальні питання соціально-економічного захисту прав та інтересів працівни­ків галузі обговори­ли 17 грудня учасники пленуму ЦК Профспіл­ки працівників зв’язку України.

Як повідомляє Інформаційно-аналітичний центр ФПУ, заслухавши та обго­воривши інформацію го­лови профспілки Миколи Стародуба «Про поточну ситуацію в країні та на підприємствах галу­зі зв’язку та консолідовані дії профспілкових організацій (орга­нізаційних ланок) Профспілки працівників зв’язку України у зв’язку з наступом на права пра­цівників та права Профспілки», на пленумі ЦК було відзначено, що питання, яке винесено на поря­док денний, продиктоване самим життям. Ситуація, у якій опини­лася наша країна, її громадяни, особливо прості трудівники, зали­шається надзвичайно складною. Це підтверджує офіційна статис­тика. Це відчуває на собі кожна людина, кожен із нас.

У своїх доповідях та виступах учасники пленуму говорили про те, що в Україні відбулася Рево­люція Гідності, суспільство усу­нуло злочинну владу, обрано но­вого Президента, нову Верховну Раду, сформовано новий уряд кра­їни. Відтак руйнуються стереоти­пи, відбувається перезавантажен­ня влади. Разом із тим агресор анексував Крим та Севастополь, а на сході країни, у Донецькій та Луганській областях, тривають воєнні дії.

На жаль, наголошували промов­ці, у складних соціально-економічних умовах влада ігнорує соці­альний діалог, вдається до поспіш­них, невиважених, фрагментарних дій, які різко погіршують життя людей. Відтак Федерація профспі­лок України виступила із Заявою у зв’язку з намірами уряду ще біль­ше посилити економію бюджетних коштів за рахунок скасування со­ціальних гарантій населенню. У ній також йдеться про те, що вко­тре «антикризові» ініціативи роз­роблено з грубим порушенням за­конодавства України та Генераль­ної угоди, без обговорення з гро­мадськістю та без урахування по­зиції профспілок.

Галузь зв’язку, яка є фундамен­том для побудови інформаційного суспільства, є багатовекторною і наукоємною, відтак потребує чіт­ко виваженої державної та науко­вообґрунтованої технічної політи­ки, розроблення і контролю за до­триманням відповідних правил, норм і стандартів на телекомуні­каційному та поштовому ринку послуг. Галузь, завдяки якій за­безпечується інформаційний та телевізійний простір країни, га­лузь, технічний розвиток якої ви­значає і впливає на міжнародний імідж та обороноздатність країни, – не має єдиного центрального ор­гану управління.

На пленумі виступили голова первинної профспілкової органі­зації Центру поштового зв’язку № 14 Луганської дирекції УДППЗ «Укрпошта» Інна Бредихіна. Зі сльозами на очах вона розповіда­ла, в яких умовах зараз викону­ють свою роботу її колеги, – в умо­вах війни, вибухів, нестабільнос­ті. Та попри все вони працюють для людей, для України.

«Стало модним сьогодні, у тому числі в наших колективах, проводити заходи щодо так званої «оптимізації структури та чисель­ності працівників», а простіше ка­жучи, їх скорочення, відправлен­ня працівників у відпустки без збереження заробітної плати, за­провадження режиму роботи на умовах неповного робочого часу, зменшення або скасування стиму­люючих виплат, переведення пра­цівників на робочі місця з ниж­чим статусом при збереженні по­передніх обов’язків та обсягу ро­біт, заморожування посадових окладів, зменшення надбавок і до­плат, які встановлені у граничних розмірах, на невизначений термін тощо», – зазначається у постанові пленуму.

Учасники пленуму вирішили:

l Керівникам профспілкових організацій (організаційних ла­нок) Профспілки працівників зв’язку України з метою підви­щення ролі профспілок провести протягом першого кварталу 2015 року у трудових колективах обго­ворення фінансово-економічного стану підприємств у розрізі кож­ного структурного підрозділу, ін­формувати членів профспілки про загрози «законодавчих нововве­день» уряду, наступ на законні права працівників та довести до первинних профспілкових органі­зацій галузі зв’язку, до кожного члена профспілки Заяву ФПУ у зв’язку з намірами Уряду посили­ти економію бюджетних коштів виключно за рахунок скасування соціальних гарантій населенню України.

l Ухвалити Звернення Проф­спілки працівників зв’язку Украї­ни щодо забезпечення конститу­ційних гарантій працівникам та належного рівня соціального за­хисту ветеранів, молоді та незахи­щених верств населення до Пре­зидента України, Верховної Ради, Кабінету Міністрів.

l З метою консолідації та під­тримки профспілкових дій керів­никам профспілкових організацій (організаційних ланок) профспіл­ки вжити заходів щодо участі спілчан у Всеукраїнській акції протесту в Києві 23 грудня ц. р.

 

 МІНІСТЕРСТВО – ПРОФСПІЛКА: ДВОСТОРОННЯ РОБОЧА ЗУСТРІЧ

 19 грудня відбулася двостороння робоча зустріч соціальних партнерів – ЦК Проф­спілки працівників освіти і науки України та Міністерства освіти і науки України – для обговорення актуальних освітянських пи­тань та пошуку подальших шляхів вирішен­ня нагальних питань фінансування галузі.

 Як повідомляє прес-служба Профспілки пра­цівників освіти і науки України, від галузе­вого міністерства участь у ро­боті взяли міністр освіти і на­уки Сергій Квіт, його заступ­ник Олексій Дніпров, відпові­дальні фахівці апарату МОН.

Профспілкову сторону пред­ставляли голова Профспілки працівників освіти і науки України Георгій Труханов, заступник голови профспіл­ки Сергій Романюк, голова Ради вищої школи ЦК проф­спілки, заступник голови профспілки Володимир Цвих і голова Чернігівської обласної організації проф­спілки Тетяна Матвеєва.

Під час зустрічі говорили про недопущення скоро­чення фінансування галузі освіти в наступному році, адже це призведе до погір­шення якості освітніх послуг від дитячого садочка до ви­щої школи.

Особливу увагу було приді­лено формуванню освітян­ського бюджету на 2015 рік і передбачення у ньому соціально-економічних ви­датків. Крім того, обговорю­валося чимало інших акту­альних питань.

За підсумками робочої зу­стрічі соціальні партнери домовилися координувати подальші спільні дії щодо вирішення окреслених за­вдань для дотримання кон­ституційних прав та гарантій освітян.

26.12.2014



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

10.07.2024 21:02

08.07.2024 20:16

08.05.2024 21:25

08.05.2024 21:01

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання