« на головну 16.07.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1253)
20
Червень
 
Інтерв’ю
 
СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»

СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Профпанорама

У «Запоріжсталі» – кращий соціальний договір між колективом підприємства та адміністрацією

У «Запоріжсталі» – кращий соціальний договір між колективом підприємства та адміністрацією

 У Палаці культури металургів пройшла 35-та звітно-виборна конференція профспілкової організації комбінату «Запоріжсталь».

 КОМЕНТУЮТЬ УЧАСНИКИ КОНФЕРЕНЦІЇ

 Олександр Калашник,

голова профкому цеху гарячої прокатки тонкого листа:

«За останні два роки, після зміни власника, у нас на комбінаті від­булося багато змін. По-перше, це підви­щення ефективності виробництва. Тобто нині кардинально змінилася робота в напрямку виробничої діяльності. Приємно також зазначити, що і в соціальній сфері відбувається те саме. Багато питань, які не вирішувалися рока­ми, навіть десятиліт­тями, наразі зрушили з мертвої точки.

І звичайно, варто ска­зати, що традиції комбінату не перери­ваються, продовжу­ють розвиватися. На­самперед я маю на увазі заробітну плату, соціальний пакет на­ших працівників. Ніде ми не відступили – тільки поліпши

 

 Наталія Чайковська,

голова профкому обжимного цеху:

«Наша робота, голів цехових комітетів, дуже залежить від злагодженої співпраці з адміністрацією. І така злагодженість є. Її результат – гарний со­ціальний пакет пра­цівників комбінату і наш колективний до­говір, кращий в Украї­ні. У ньому збережені всі соціальні гарантії. Уже пройшов звіт з виконання колдогово­ру за перше півріччя: всі його пункти вико­нані в повному обсязі.

Леонід Анісімов та Ростислав Шурма вирі­шують дуже багато пи­тань. На робочих збо­рах, які щомісяця про­ходять у цехах, я не пам’ятаю жодного пи­тання, яке б не вирі­шилося позитивно. А ще я знаю, що праців­ники інших підпри­ємств заздрять нашо­му колективному дого­вору. Написати і при­йняти зобов’язання – це одне. Але ж потріб­но їх ще й виконувати. У нас на «Запоріжста­лі» це виходить».

 

  КОМЕНТУЮТЬ ГОСТІ ПРОФСПІЛКОВОЇ КОНФЕРЕНЦІЇ

 Сергій Комишев,

в. о. голови ЦК Профспілки трудящих металургійної і гірничодобувної промисловості України:

«Не можу не подяку­вати вам за пройде­ний шлях, в тому чис­лі й профспілковому комітету. 15 жовтня проводилася акція протесту – профспіл­ка металургів і гірни­ків ініціювала прове­дення такої акції пе­ред Федерацією профспілок України – щоб Кабінет Міні­стрів, Адміністрація Президента, Верхо­вна Рада почули, що думає про них трудо­вий народ. Сьогодні, як то кажуть, терпіння вичерпано.

Щодо підтримки Ані­сімова, то Леонід Олександрович не влився, а впрягся в роботу. Тому його треба підтримати. Дай вам Боже світло­го майбутнього».

 

 Сергій Кальцев,

народний депутат України:

«Як чинний народний депутат, ще в 2012 році, йдучи на вибо­ри, одним з основних пунктів своєї виборчої програми я вказав: підтримка та розви­ток промислового майданчика міста.

Я чудово розумію, що Запоріжжя як місто іс­нуватиме тільки в тому випадку, якщо працюватимуть його промислові підпри­ємства. Так сталося, що металургія – один з базових напрямків розвитку Запоріжжя. І прикладом, флагма­ном запорізької мета­лургії є комбінат «За­поріжсталь». Це най­краще підприємство за багатьма економіч­ними показниками.

«Запоріжсталь» має кращий соціальний договір між трудовим колективом і адміні­страцією, є кращим соціально орієнтова­ним підприємством у Запоріжжі. І запорука цьому – ваш проф­спілковий комітет».

 

 Євген  Карташов,

  народний депутат України:

«Сьогодні «Запоріж­сталь» – не тільки лі­дер у металургії, не тільки лідер у місті Запоріжжя. Ви є ліде­рами і в Україні. У вас злагоджено співпра­цюють адміністрація та профспілкова орга­нізація. І тільки така злагоджена робота може дати такі чудові результати. Ми пиша­ємося вами. І пишає­мося тим, що майбут­нє ваше чітко визна­чено і на сьогодні всі ваші плани викону­ються.

Так, важко і складно в країні. Але те, що ви забезпечуєте зростан­ня виробництва і за­робітної плати, гово­рить про одне. У той час, коли скрізь відбу­вається падіння ви­робництва, у вас воно тільки нарощується. Тож честь і слава вам, трудовому колективу, а також вашому керівництву».


 Щедрий на добро

 Від материнського серця хочу висловити щиру вдячність головному лі­карю ДП «Санаторій «Новомосковський» Олексан­дру Андрієнку. Олександр Іва­нович подарував моїй донечці Таї радість повноцінного бут­тя, а моїй родині віру в добро, безкорисливість і людяність. Незважаючи на велику зайня­тість, він завжди знаходить час і для добрих справ.

Так, минулої осені, на святі Дня знань в Орлівщинській загальноосвітній школі І–ІІІ ступеня, він помітив мою доньку, яка сильно кульгала через вроджену ваду ніг. А заразом, можливо, помітив і невимовний сум в очах моєї дитини. Кому, як не мені зна­ти, як її, юну дівчину, щоден­но гнітив той фізичний недо­лік, з яким вона жила 16 ро­ків. Сьогодні не кожна люди­на спроможна навіть пройти кваліфікований медогляд, ве­ликих коштів у нашій багато­дітній родині немає, тому на якісь зміни в стані доньки я й не сподівалась. Та Олександр Іванович не лише поцікавив­ся проблемою Таїсії, а й одра­зу ж почав діяти. За його до­мовленістю відбулася кон­сультація доньки в кращого з хірургів Дніпропетровської обласної лікарні ім. Мечнико­ва – професора Олександра Лоскутова. Згодом руками цього талановитого лікаря була проведена операція з корекції кінцівки.

Низький уклін цій людині, що також відгукнулася на нашу бо­лючу проблему. І сталося диво: моя донечка рухається по-іншому, без минулих трудно­щів. Змінилося її життя, вона почала посміхатися, стала ак­тивною. І головне – щасливою.

Нещодавно я спілкувалася з Любов’ю Грінько, мамою Іри­ни, учениці 10 класу Орлів­щинської загальноосвітньої школи І–ІІІ ступеня. Жінка роз­повіла про допомогу, яку на­дав Олександр Іванович. Цьо­горіч на святі останнього дзво­ника він поглядом досвідче­ного лікаря помітив, що в Іри­ни, яку нагороджували як пе­реможця олімпіади, є певна медична проблема. Незаба­ром і для неї організував кон­сультацію фахівців Дніпропе­тровської обласної лікарні ім. Мечникова. Нині дівчинка проходить лікування, після якого позбудеться своєї про­блеми. Впевнена, без втручан­ня Олександра Івановича та­кий поворот у долі дитини був би неможливим.

У наш нелегкий час ми часті­ше стикаємося з бездушніс­тю, егоїзмом, здирництвом. Та виявляється, що поряд є такі люди, як Олександр Ан­дрієнко. Їхні вчинки дивують, захоплюють і зігрівають сер­це. Дуже хочеться, щоб при­клад добротворця наслідува­ли й інші.

З повагою,

Наталія Іванівна Рубцова

 

 

 ПРО ДІЇ ПРОФСПІЛОК У ЗВ’ЯЗКУ З ЖОРСТКИМ НАСТУПОМ ОРГАНІВ ВЛАДИ НА ПРАВА ПРАЦІВНИКІВ

 14 жовтня в cтоличному готелі «Турист» відбулося чергове засідання Центральної ради профспілки «Машприлад» України

 За інформацією профспіл­ки, учасники засідання обговорили питання про поточну ситуацію та дії профспілок у зв’язку з жор­стким наступом органів влади на права працівників. Цен­тральна рада профспілки під­тримала Резолюцію Всеукраїн­ського форуму профспілок «За гідну працю і добробут люди­ни» і вимоги до Уряду з питань захисту соціально-трудових прав працівників та прийняла рішення про участь у публічній акції профспілок України біля Будинку Уряду 15 жовтня. Ви­борним органам організацій профспілки доручено довести до відома членів профспілки, працівників галузі інформацію про позицію та дії профспілок України по захисту їх прав та інтересів.

На засіданні було розглянуто звіт Львівської обласної органі­зації про виконання рішень VІ з’їзду профспілки і Федерації профспілок України. Централь­на рада відзначила позитив­ний досвід роботи обласної організації щодо охорони і без­пеки праці на виробництві, про що свідчить відсутність випад­ків травматизму на підприєм­ствах галузі протягом останніх п’яти років. Також було розгля­нуто і в цілому підтримано проект Стратегії модернізації ФПУ, її членських організацій. При цьому Центральна рада підтвердила готовність проф­спілки до об’єднавчих проце­сів з профспілками машинобу­дівного й оборонного комп­лексів України, до чого проф­спілка «Машприлад» неодноразово закликала спорід­нені профспілки і раніше.

На засіданні обговорювалися питання, пов’язані з прове­денням звітів і виборів, інші питання поточної діяльності профспілки.

 

27.10.2014



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

10.07.2024 21:02

08.07.2024 20:16

08.05.2024 21:25

08.05.2024 21:01

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання