« на головну 16.07.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1253)
20
Червень
 
Інтерв’ю
 
СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»

СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Профпанорама

Дітям – увагу і турботу профспілок

Дітям – увагу і турботу профспілок

 Правління Приватного акціонерного товариства «Укрпрофтур» на своє­му засіданні 21 серпня схвалило роботу ПрАТ «Івано-Франківськтурист» щодо організації оздоровлення дітей і рекомендувало дочірнім підпри­ємствам та акціонерним товариствам системи «Укрпрофтур» використа­ти його досвід в організації роботи туристичних господарств.

Про те, у чому полягає суть успішної роботи новаторів, завдяки чому представники Прикарпаття досягли таких позитивних результатів, ми по­просили розповісти голову правління ПрАТ «Івано-Франківськтурист» Івана Парипу.

 – Під час нинішнього літнього оздоров­чого сезону в ПрАТ «Івано-Франківськтурист» оздоровлювалося 2330 дітей, – зазначив Іван Васильович. – Для цього на ба­зах Товариства були обладнані ме­дичні кабінети з надання послуг (ліцензія з надання медичної прак­тики АГ № 599312 від 28.11.2011 р. від Міністерства охорони здоров’я України). Заклади акредитовані місцевою комісією та Івано-Франківською обласною держав­ною адміністрацією, їм присвоєно І категорію. Товариство зареєстро­ване в Міністерстві сім’ї, молоді і спорту як заклад, який може нада­вати послуги і брати участь у тен­дерах. Взимку тут оздоровлювали­ся діти з Одеси. На літній період ми перемогли у тендерах Хмель­ницького, Івано-Франківського, Чернігівського відділень Фондів соціального страхування з тимча­сової втрати працездатності. На за­мовлення Київської профспілки будівельників та Київської міської профспілки працівників освіти і науки України у нас також оздо­ровлюються діти з Києва та Київ­ської області.

– А як саме відпочивають діти?

– У ДЗСТ ЛОК «Верховина», який розташований у смт Верхо­вина, – 1690 дітей, які приїхали з Хмельницької, Івано-Франківської, Чернігівської та Київської областей. Проводяться пішохідні прогулянки околицями смт Вер­ховина (відвідування Музею гу­цульщини, Музею гуцульського побуту і народних музик заслуже­ного діяча культури України Р.П. Кумлика), одноденні екскурсії на гори Піп Іван, Пушкар, організо­вуються автобусні екскурсії в Ко­ломию (музей «Писанка»), Косів, село Манява (Манявський скит), місто Яремче (водоспад та суве­нірний ринок), село Криворівня (музей Івана Франка), ТК «Буковель» (катання на підйомниках) та ін.

Працюють також те­матичні гуртки. В про­грамі – проведення різ­них конкурсів, розва­жальних програм, тема­тичних вечорів, вікторин, показ кінофільмів. Уран­ці дітей залучають на за­рядку, ввечері вони роз­важаються на дискотеці. Також працюють хобі-центри, проводяться ігри на свіжому повітрі.

У ДЗСТ ЛОК «Карпат­ські зорі», що у м. Косів, цього се­зону оздоровлюються 640 дітей. Усі вони – з Київської області (Ки­ївська міська профспілка праців­ників освіти і науки України). Ор­ганізацію культурного відпочин­ку проводять студенти Івано-Франківського інституту культу­ри. В програмі: проведення тема­тичних вечорів, різних конкурсів, вікторин. Також щоденно діти відвідують дискотеку.

Регулярно відбуваються спор­тивні заходи: змагання з футболу та піонерболу, з настільного тені­су, шахів, організовуються старі олімпійські ігри, веселі старти. Проводяться майстер-класи на ке­рамічній фабриці (ліпка глиня­них глечиків), а також із бісеро­плетіння. Увечері відбуваються цікаві культурно-масові заходи, зокрема, «Карпатські зорі» мають талант», «Казка», «Містер і Міс «Карпатські зорі».

Після обіду діти від­відують річку Рибницю та купаються у міне­ральному басейні. Ху­дожні керівники залу­чають дітей виявити свої творчі здібності у різних гуртках. Під час оздоровчої зміни прово­дяться піші прогулянки в гори та у цікаві куточ­ки Косівщини (Косів­ський ринок та місцеві музеї), а також автобус­ні екскурсії до ТК «Бу­ковель», м. Яремче.

– Літній період – це дуже відпо­відальний час не тільки для за­безпечення відпочинку та оздо­ровлення дітей, а й для фінан­сового та матеріального ресурсу ваших закладів. Що можна ска­зати з цього приводу?

– Насамперед зазначу, що за­гальний дохід за літній період становитиме 5 млн грн, що дасть нам можливість покрити витрати із заробітної плати, здійснити всі належні відрахування, провести амортизаційні відрахування у сумі 600 тис. грн.

Узагалі за перше півріччя поточ­ного року, порівняно з відповідним періодом минулого року, обсяг об­слуговування збільшився на 10 тис. людино-днів, доходи від наданих послуг – на 1 млн 100 тис. грн, чис­тий прибуток – на 180 відсотків.

Хотілося б наголосити, що по­при зношення інвентаря та осно­вних фондів, завдяки відповідаль­ному ставленню колективів до ро­боти підприємства живуть, збере­жено їх матеріальні бази. А от ЛОК «Гірський», на жаль, уже не працює 10 років і прийшов у повну непридатність.

Головне, що, незважаючи на надзвичайно складну соціально-економічну ситуацію, ми продо­вжуємо працювати, аби зберегти робочі місця та організувати ді­тям гарний відпочинок та оздо­ровлення.

ІНФОРМАЦІЙНО-АНАЛІТИЧНИЙ ЦЕНТР ФПУ

 

  СОЦІАЛ-ДЕМОКРАТІЯ ТА ЄВРОПЕЙСЬКА ІНТЕГРАЦІЯ: ВИКЛИКИ ТА МОЖЛИВОСТІ ДЛЯ РИНКУ ПРАЦІ

 13–16 серпня ц. р. за ініціативи Федера­ції профспілок України та Регіонально­го представництва Фонду імені Фрідріха Еберта в Україні в Одесі відбувся II Євро­пейський табір для молодих профспілко­вих лідерів «Соціал-демократія та євро­пейська інтеграція: виклики та можливості для ринку праці».

 Як повідомляє Де­партамент вироб­ничої політики та колективно-договірного регулюван­ня апарату ФПУ, до участі в заході долучилися молоді профспілкові активісти з України та Білорусі, які пра­цюють у галузях металургії, агропромислового комп­лексу, гірничодобувної та вугільної промисловостей, студентського самовряду­вання та ін.

У перший день заходу було визначено основні орієнти­ри соціал-демократії, істо­рію розвитку ідеології, її на­ціональні особливості, а та­кож простежено її вплив на формування соціальної по­літики країн-членів ЄС.

На другий день розглядалася історія розвитку Європей­ського Союзу та його ціннос­тей; європейська політика су­сідства; програма Східного партнерства. Учасники та мо­дератори обговорили полі­тичний вимір взаємовідно­син України та ЄС, а також дослідили європейську прак­тику соціально-економічних реформ та можливості її за­стосування в Україні. Того ж дня відбулася дискусія на тему «Соціальна держава в Україні: реалії чи утопія».

Учасники заходу зійшлися на думці, що соціальна дер­жава в Україні – не утопія, а реалія, однак вона потребує тривалої та кропіткої робо­ти. Після дискусії учасникам було запропоновано визна­читись із роллю вітчизняних профспілок у процесі євро­інтеграції України. Для цьо­го був проведений SWOT – аналіз профспілкового руху в Україні, визначені його слабкі та сильні сторони, можливості та загрози.

Третього дня модератори навчального табору поділи­лися з профспілковими ак­тивістами досвідом діяль­ності профспілок в ЄС, інно­ваційними підходами проф­спілкових організацій пра­цівників металургії Швеції та Німеччини в умовах соціально-економічної кри­зи. Враховуючи досвід іно­земних колег та здобуті зна­ння, профактивісти спробу­вали розробити основні ас­пекти стратегії розвитку профспілок України, серед яких головними визначили популяризацію профспілко­вого руху через інформацій­ну сферу, а також створення спільних фондів для на­вчання профспілкових акти­вістів. Також учасники та модератори обговорили пе­репони на шляху до євро­пейських цінностей, такі як дискримінація, нетолерант­ність, гендерна нерівність.

У заключний день тренінгу відбулася дискусія на тему «Захист людини праці – прі­оритет європейської інте­грації», а також підбито під­сумки заходу.

01.09.2014



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

10.07.2024 21:02

08.07.2024 20:16

08.05.2024 21:25

08.05.2024 21:01

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання