« на головну 16.07.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1253)
20
Червень
 
Інтерв’ю
 
СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»

СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Профпанорама

Молодь АПК: сміливо рухатися вперед!

Молодь АПК: сміливо рухатися вперед!

  У Києві в готелі «Турист» за сприяння Аме­риканського центру міжнародної профспіл­кової солідарності 6–8 серпня проводилася ІІ Школа профспілкового лідера АПК, у якій взяли участь члени Молодіжної ради Проф­спілки працівників агропромислового комп­лексу України і молодіжний профактив з усіх регіонів України. Журналісти «Профспілко­вих вістей» також долучилися до роботи Школи та поспілкувалися з її учасниками.

Головною метою Шко­ли профспілкового лі­дера є вироблення перспективної моло­діжної стратегії та ви­рішення актуальних завдань, що постали нині перед проф­спілковою молоддю.

Першим виступив голова Профспілки працівників агро­промислового комплексу Укра­їни Ігор Сопелкін, який приві­тав присутніх із початком робо­ти Школи, розповів про ситуа­цію, що склалася у профспілко­вому русі, окреслив основні проблеми молодіжної політики та закликав молодь займати ак­тивну громадянську позицію, брати діяльну участь у проф­спілковій роботі. Він висловив упевненість, що набуті під час навчання знання неодмінно сприятимуть особистому та професійному зростанню моло­дих профактивістів.

Програму Школи сформовано з використанням сучасних мето­дів навчання. Це дало змогу її учасникам якнайкраще виявити себе, під час тренінгів сформува­ти риси особистості, які необхід­ні, аби стати лідером.

Тренінги «Формування імі­джу лідера Профспілки праців­ників АПК України», «Впевне­ність у собі як складова успіху профспілкового лідера. Підви­щення самооцінки: теорія та практика» провела викладач кафедри менеджменту в галу­зях АПК Сумського національ­ного аграрного університету Світлана Нєсвєтова.

Надзвичайно цікавим вия­вився тренінг із лідерства «Са­моорганізація і постановка ці­лей при роботі у профспілці» та «Лідерство як воно є ». Його про­вела заступник директора де­партаменту освіти, науки та мо­лоді Миколаївської обласної державної адміністрації, голова первинної профорганізації Ган­на Каськова. Модератор запро­понувала поділитися на групи, визначити тему і скласти свій виступ перед учасниками фору­му, до того ж у невеликий про­міжок часу. Ділові ігри допомо­гли визначити місце кожного учасника у команді, а також ви­явити недоліки, навчитися ко­ригувати їх, формувати команд­ний дух. Приміром, суть гри «Плутанина» полягала у вмінні знайти загальне, командне рі­шення проблеми та нести за ньо­го відповідальність.

Під час тренінгу учасники навчання, моделюючи різні си­туації, обговорили конкретні кроки, які мають вживати профспілкові активісти, аби до­лучити до активних дій інші категорії працівників.

Вичерпну інформацію щодо новацій Закону України «Про вищу освіту» під час юридично­го лікбезу подала адвокат Профспілки працівників АПК Людмила Дідурик. Під час об­говорення молоді профлідери мали змогу поставити юристу запитання, які стосувалися сфе­ри освіти, профспілкового жит­тя, та отримати кваліфіковані відповіді.

Упродовж семінарів неодно­разово порушувалися питання важливості командної бороть­би та об’єднання у профспілку. Учасники наголосили на неаби­якому значенні профнавчання, можливості отримати нові знання, обмінятися досвідом, подивитися на різні ситуації під іншим кутом зору, а також висловили сподівання на про­довження поглибленого проф­спілкового навчання.

Як зазначив голова Профспіл­ки АПК Ігор Сопелкін, добре під­готовлені профактивісти – це сила сучасних профспілок. «Сьо­годні Центральний комітет профспілки докладає макси­мальних зусиль для розвитку саме молодіжного крила проф­спілки, бо саме за молоддю май­бутнє профспілок. Ми неодмінно раз на квартал проводимо масш­табні молодіжні заходи. За під­тримки Центру Міжнародної профспілкової солідарності в Україні маємо намір активізува­ти молодіжне крило профспілки для роботи з міжнародними грантами та профорганізація­ми», – наголосив Ігор Сопелкін.

Під час роботи Школи відбу­лося засідання Молодіжної ради профспілки, на якому було розглянуто низку актуаль­них питань, учасники школи також залюбки взяли участь у спортивно-масових заходах «Веселі старти» та захоплюючу екскурсію по м. Києву.

Молоді профактивісти задо­волені роботою Школи, адже здо­буті знання та досвід вони засто­совуватимуть у своїй подальшій роботі чи то у навчальних закла­дах, чи то на робочих місцях.

 

  •  БЛІЦ-ОПИТУВАННЯ

  Наталія ШЕВЧЕНКО,

голова студентсь­кого профбюро відокремленого підрозділу Національного університету біоресурсів і природокористування України «Ніжинсь­кий агротехнічний інститут»:

– Організація на висо­кому рівні. Дуже ціка­ві тренінги. Особливо сподобався лікбез щодо нового закону про вищу освіту. Діс­тала масу задоволен­ня, чимало знань, на­була уміння чітко формувати, ставити перед собою цілі, складати плани і у найкоротші терміни досягати своєї мети.

Олег АНДРУШКІВ,

голова первинної профспілкової організації студентів-аспірантів Львівського національного аграрного університету:

– Надзвичайно сер­йозна організація за­ходу. Кваліфіковані викладачі, модера­тори. Я отримав ве­лику кількість знань і дізнався, яким має бути справжній лі­дер, як він має пово­дитися в тій чи тій ситуації. Що більше таких тренінгів, то більше в тобі розви­ватиметься справ­жній лідер.

Олександр БУРЯЧЕНКО,

голова профкому студентів Миколаївського національного аграрного університету:

– Хочу наголосити на високому рівні орга­нізації заходу. Осо­бисто для себе не­абияк корисним вва­жаю психологічне навчання, знайшов для себе чимало ці­кавого. Зрозуміло, що спілкування за­вжди дає позитивні результати. У май­бутньому потрібно продовжувати цю традицію, адже, як кажуть, для покра­щення немає меж.

Наталія ТЕРНОВА,

голова первинної профспілкової організації студентів політехнічного коледжу Луганського національного аграрного університету:

– Ми отримали знання, які застосо­вуватимемо на міс­цях: на підприєм­ствах, у навчальних закладах. Такі захо­ди мають бути, бо саме тут народжу­ється істина та формуються фарва­тери всього проф­спілкового руху України.

Катерина ГОРДІЄНКО,

фахівець із молодіжної політики та міжнародної роботи Профспілки працівників АПК:

– Хочу зауважити, що цього року учас­ників Школи профактиву було вдвічі більше, ніж минуло­річ. За результатами проведеного опиту­вання, 99% слухачів залишилися дуже задоволеними, 1% – просто задоволені.

Попри складну ситу­ацію в країні, приєм­но, що в заході взяли участь представники Луганської області та півдня України.

17.08.2014


Тетяна РУБАН, «ПВ»

ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

10.07.2024 21:02

08.07.2024 20:16

08.05.2024 21:25

08.05.2024 21:01

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання