« на головну 16.07.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1253)
20
Червень
 
Інтерв’ю
 
СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»

СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Профпанорама

Профспілкове навчання молодих зв’язківців

Профспілкове навчання молодих зв’язківців

10 липня Молодіжна рада Профспілки працівників зв’язку України про­водила засідання, а одразу після нього відбувся навчальний семінар для молодих профспілковців.

Як повідомляє Департа­мент розвитку профспіл­кового руху, у засіданні взяли участь члени Моло­діжної ради, голова проф­спілки Микола Стародуб, голови об’єднаних профспілкових органі­зацій галузі.

Під час розгляду питань поряд­ку денного Молодіжна рада проф­спілки працівників зв’язку оголо­сила конкурс на розроблення кра­щої символіки та логотипу Моло­діжної ради, а також затвердила план заходів на II півріччя 2014 року.

Також відбулася жвава диску­сія з керівництвом профспілки. Молодіжні лідери цікавилися пер­спективами розвитку галузі й рол­лю профспілкових організацій у цих процесах.

Вичерпну інформацію про стан соціально-економічного захисту працівників провідних підпри­ємств галузі надали голови об’єднаних профорганізацій, а також відповіли на запитання молоді.

Після того профспілкові моло­діжні лідери долучилися до ін­терактивного навчального семінару-тренінгу на тему «Мо­тивація профспілкового член­ства та залучення молоді до профспілок», який провів голо­вний спеціаліст департаменту розвитку профспілкового руху апарату ФПУ Володимир Майданюк.

У ході тренінгу члени Моло­діжної ради профспілки ознайо­милися з теоретичними аспекта­ми мотивації профспілкового членства, а також під час прак­тичної роботи в малих групах ви­значили основні повноваження, які сьогодні необхідні профспіл­ковій молоді для ефективної реа­лізації молодіжної політики у профспілці.

 

 

 ВІДБУЛОСЯ ЗАСІДАННЯ ОКРУЖНОГО АДМІНІСТРАТИВНОГО СУДУ ЗА ПОЗОВОМ ПРОФСПІЛКИ ОСВІТЯН

  10 липня відбулося засідання Окружного адміністративного суду за позовом Профспілки працівників освіти і науки Укра­їни до Кабінету Міністрів. У зв’язку зі зміною у складі суддів­ської колегії прийнято рішення про новий розгляд справи.

  Як повідомляє юридичний від­діл ЦКпрофспіл­ки, Профспілка пра­цівників освіти і науки України подала клопотан­ня про забезпечення адмі­ністративного позову, про призначення у справі су­дової та фінансово-економічної експертизи, а також клопотання про ви­требування доказів.

Клопотання, що стосува­лися експертного рішення щодо виплати надбавок за престижність праці пе­дагогічним працівникам і за особливі умови праців­никам бібліотек, змін умов оплати праці педа­гогам та бібліотекарям порівняно з діючими до цього умовами праці, було відхилено.

Наступне засідання суду з розгляду справи призначе­но на 17 липня.

 

 

 ОПЛАТА ПРАЦІ ДЕРЖСЛУЖБОВЦІВ У 2015 РОЦІ: ПОГЛЯД НАЦДЕРЖСЛУЖБИ

 У відповідь на звернення ФПУ від 29.05.2014 стосовно дискримі­нації в оплаті праці держслужбовців Національне агентство Укра­їни з питань державної служби засвідчило свою підтримку проф­спілкових пропозицій стосовно забезпечення запровадження в дію в повному обсязі Закону України «Про державну службу» від 17.11.2011 синхронно із новою редакцією Закону України «Про службу в органах місцевого самоврядування» з 1 січня 2015 року.

 Як повідомляє Департамент бюджетної полі­тики та соціаль­ного захисту апарату ФПУ, у листі також зазна­чається, що проект ЗУ «Про службу в органах місцевого самоврядуван­ня» подано до Мін’юсту для проведення правової експертизи.

Разом із тим Національне агентство України з питань державної служби вияви­лося доволі стриманим у висловлюваннях свого ба­чення питання щодо від­новлення виплат держав­ним службовцям грошової винагороди за сумлінну працю в органах держав­ної служби і зразкове ви­конання трудових обов’язків, а також грошо­вої допомоги у розмірі 10 місячних посадових окла­дів, повідомивши лише, що це питання потребує вирішення з урахуванням фінансово-економічних можливостей бюджету.

 

 

 КАТЕГОРИЧНЕ «НІ!» ПІДВИЩЕННЮ ВАРТОСТІ ПАСАЖИРОПЕРЕВЕЗЕНЬ

  До ФПУ надходять відгуки на лист СПО профоб’єднань від 03.07.2014 щодо по­годження СПО проекту наказу Мінінфра­структури України «Про затвердження Та­рифів на перевезення пасажирів, багажу і вантажобагажу залізничним транспортом у внутрішньому сполученні», яким перед­бачається поетапне підвищення на 10% та­рифів на перевезення пасажирів у всіх ка­тегоріях вагонів з 1 липня та 1 жовтня ц. р.

  Як повідомляє Інформаційно-аналітичний центр ФПУ, профспілки ви­ступають категорично проти такого рішення.

Зокрема, Миколаївська об­ласна організація Профспіл­ки працівників енергетики та електротехнічної промис­ловості України у своєму листі висловлюється за те, що профспілки не мають підтримувати наказ Мінінф­раструктури України щодо підвищення цін на пасажир­ські перевезення.

Від імені багатотисячної Дні­пропетровської обласної ор­ганізації Профспілки металур­гійної та гірничодобувної про­мисловості України голова обкому у своєму листі також висловив негативне ставлен­ня щодо погодження вищевказаного проекту наказу.

Федерація профспілок Жи­томирської області повністю підтримує позицію ФПУ у питанні підвищення тарифів на перевезення пасажирів у залізничному транспорті (ка­тегорично – НІ!) і закликає усіх протистояти таким діям влади всіма дозволеними методами і способами.

 

 

 НЕ НА ЧАСІ

  На початку липня до СПО об’єднань профспі­лок звернулося Міністерство інфраструктури України щодо погодження проекту наказу мі­ністерства «Про затвердження Тарифів на пе­ревезення пасажирів, багажу і вантажобага­жу залізничним транспортом у внутрішньому сполученні» (стосовно загального підвищен­ня на 21% тарифів на перевезення пасажирів у всіх категоріях вагонів з 1 липня та 1 жовтня 2014 року, окрім СВ та поїздів Інтерсіті+ (IC+)).

  Як інформує Депар­тамент бюджет­ної політики та соціального за­хисту, з метою прийняття виваженого колегіального рі­шення СПО об’єднань проф­спілок звертався до членів СПО об’єднань профспілок із проханням до 8 липня ц.р. висловити свою позицію щодо порушеного питання.

На запит СПО об’єднань профспілок Профспілка пра­цівників культури України повідомила про свою незго­ду щодо підвищення тари­фів на перевезення пасажи­рів залізничним транспор­том через низку обставин і наголосила, що вважає: таке підвищення не на часі.

Зауважимо, що опитування членських організацій СПО об’єднань профспілок за­свідчило категоричне не­сприйняття переважної більшості членів профспілок підвищення тарифів на пе­ревезення пасажирів заліз­ничним транспортом.

Враховуючи це, СПО об’єднань профспілок не дало згоду на погодження проек­ту наказу Мінінфраструкту­ри України «Про затвер­дження Тарифів на переве­зення пасажирів, багажу і вантажобагажу залізнич­ним транспортом у внутріш­ньому сполученні».

Водночас у рамках соціаль­ного діалогу з метою при­йняття прозорих рішень і по­шуку можливої консолідова­ної позиції СПО об’єднань профспілок запропонував Укрзалізниці направити упо­вноваженого представника для роз’яснення членам СПО об’єднань профспілок необхідності запропонова­ного чергового підвищення тарифів саме в таких розмі­рах і саме в цей час.

Принагідно інформуємо, що за ініціативою СПО об’єднань профспілок Укрзаліз­ниця погодилася надати профспілкам розгорнуту ін­формацію та пояснення щодо порушеного питання.

20.07.2014



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

10.07.2024 21:02

08.07.2024 20:16

08.05.2024 21:25

08.05.2024 21:01

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання