« на головну 18.07.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1253)
20
Червень
 
Інтерв’ю
 
СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»

СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Профпанорама

Шахтарям підвищують заробітну плату

Шахтарям підвищують заробітну плату

ЧЕРВНЕВА ЗАРПЛАТА НАРАХОВУВАТИМЕТЬСЯ ЗА НОВИМИ ТАРИФНИМИ СТАВКАМИ У 1218 ГРИВЕНЬ

Заробітна плата працівни­кам вугільної промисловості України за червень п. р. буде нарахована за тарифними ставками і посадовими окла­дами з розрахунку мінімаль­ної заробітної плати в 1218 гривень, інформує медіа­центр Укрвуглепрофспілки.

Як повідомили у відділі соці­ально-економічної та аналі­тичної роботи ЦК Укрвугле­профспілки, станом на 26 червня накази про перехід із 1.06.2014 року на нові тарифні ставки та оклади видані на всіх 17 великих державних вуглевидобувних підпри­ємствах країни.

Натомість цього разу галузеве мі­ністерство залишило умови підви­щення зарплат на розсуд керівників ДП, що зумовило відмінність у під­сумках такого перегляду. Зокрема, як зазначають у всеукраїнській газе­ті «Шахтар України», голова Сніж­нянської територіальної організації Укрвуглепрофспілки Олександр Ка­чура повідомив, що в ДП «Сніжнеан­трацит» перехід на нові тарифні ставки та оклади супроводжувати­меться з одночасним зростанням фонду оплати праці на 6%. А його ко­лега з Шахтарська Максим Паршин констатував, що «Шахтарськантра­цит» збільшить зарплати тільки в межах існуючого фонду, тобто ко­шти на підвищення будуть зеконом­лені на інших статтях витрат. Подібним чином вчинили ще кілька керів­ників держпідприємств.

Нагадаємо, останнє підвищення заробітної плати працівникам ву­гільної промисловості державного сектору спостерігалося в липні ми­нулого року, коли трудящих 1 липня перевели на мінімальні тарифні ставки та посадові оклади в 1147 гри­вень. Це підвищення стало четвер­тим за 2013 рік.

Питання зростання зарплати в га­лузі лідери Профспілки працівників вугільної промисловості України об­говорювали на зустрічі з керівни­цтвом Міненерговугілля ще 30 квіт­ня ц. р. Тоді Юрій Продан запевнив, що заробітну плату гірникам підви­щать у встановлені законодавством терміни та забезпечать її своєчасну і в повному обсязі виплату, що й було закріплено у протоколі наради. Після того голова Укрвуглепроф­спілки Віктор Турманов звертався до міністра з проханням надати ке­рівникам підлеглих МЕУП вугіль­них підприємств відповідні розпо­рядчі документи для здійснення пе­реходу на нові тарифні ставки.

Варто зазначити, що на сьогодні рівень тарифних ставок і посадових окладів у галузі відповідає законо­давчо встановленим, згідно зі стат­тею 14 ЗУ «Про оплату праці» допус­кається шестимісячне відставання рівня тарифів від законодавчо вста­новленої «мінімалки» у зв’язку з «фі­нансовими труднощами». Мінімаль­на заробітна плата в 1218 гривень була встановлена ЗУ «Про держав­ний бюджет України на 2013 рік» із 1 грудня. У Держбюджеті–2014 зрос­тання мінімальної зарплати заморо­жено.

 

ПОПОВНИЛИ РОБІТНИЧУ РОДИНУ

Днями у вищому професійному училищі № 25 м. Хмельницького відбувся черговий випуск. 174 випускники, а саме: електромонтери з ремонту електроустаткування, оператори комп’ютерного набору, секретарі керівника, обліковці з реєстрації бухгалтерських даних, агенти з постачання та декоратори вітрин поповнили робітничу родину.

Валерій МАРЦЕНЮК

Щиро привітали випускни­ків із знаменною подією у їх­ньому житті директор учи­лища, кандидат педагогіч­них наук, заслужений пра­цівник освіти України Олег Гаврилюк, його заступники Олена Загіка та Галина Бас, майстер-вихователь, голова учнівської профспілкової організації Наталія Пенде­люк, батьки, гості. Заступ­ник голови Хмельницької обласної ради Ігор Хитрук і заступник голови Хмель­ницької облдержадміністра­ції керівник апарату Леся Стебло вручили дипломи з відзнакою випускницям Ма­рії Василишиній, Лілії Му­рах та Єлизаветі Юрчук.

Кращим випускникам, які брали активну участь у гро­мадському житті навчаль­ного закладу, зокрема у профспілковій та спортив­ній роботі, учнівському са­моврядуванні, художній са­модіяльності, вручено по­чесні грамоти та інші заохо­чення.

 

ДЕРЖСЛУЖБОВЦІ – ТВОРЧІ ЛЮДИ

Держслужбовці Івано-Франківщини з нагоди професійного свята пре­зентували свою творчість: у фойє головної адмінбудівлі області відкри­лася колоритна виставка їхніх робіт. Тут представлені вишиті рушни­ки, картини, сорочки-вишиванки, м’які іграшки й неповторний декор із підручних матеріалів. Організували виставку обласний комітет проф­спілки працівників державних установ і головне управління державної служби в області, повідомляє Інформаційно-аналітичний відділ РПО, м. Івано-Франківськ.

«Мистецтво облагороджує світ, допомагає розкритися талантам людини. Ініціюю­чи проведення виставки, ми показали, що від щоденної рутини можна рятуватися й створенням краси», – зазна­чила голова обласного комітету профспілки Ніна Гушпіт.

Схоже, цього разу більше виявили себе в творчості держслужбовці-жінки. Чо­ловіки задовольнилися рол­лю поціновувачів.

Нагадаємо, 23 червня в Україні відзначали День держслужбовця. Почали святкувати його 2003 року, згідно з відповідним Ука­зом Президента України.

 

ОГОЛОШЕННЯ

Правління ПрАТ «Укрпрофоздоровниця» проводить вибір Оцінювачів, які мають досвід роботи не менше трьох років, для проведення оцінки майнових і немайно­вих прав ПрАТ «Укрпрофоздоровниця».

Учасникам слід подати до комісії документи, які передбачені Положен­ням про порядок відбору суб’єкта оціночної діяль­ності для проведення оцінки майна та майно­вих прав ПрАТ «Укрпрофоздоровниця»:

– заяву на укладення уго­ди (додається);

– нотаріально посвідчену копію статуту;

– довідку про склад осіб, що перебувають у трудо­вих відносинах з Оціню­вачем, за встановленою формою (додається);

– нотаріально посвідчені копії сертифіката суб’єкта оціночної діяльності та ліцензії на проведення землеоціночних робіт;

– нотаріально засвідчені копії кваліфікаційних сві­доцтв оцінювачів та сві­доцтв про реєстрацію в Державному реєстрі оці­нювачів;

– засвідчені копії доку­ментів, що підтверджу­ють наявність вищої осві­ти у фізичних осіб, пере­лічених у довідці;

– довідку про перелік виконаних за час роботи оцінок майна за встанов­леною формою (додається).

Довідки підписуються посадовою особою Оці­нювача та скріплюються печаткою. Посадова осо­ба, що підписує довідки, несе персональну відпо­відальність за повноту та достовірність інформації, зазначеної в них.

Документи приймаються до 18 липня 2014 року за адресою: м. Київ, вул. Шота Руставелі, 39/41, кімн. 414, 416.

Телефон для довідок:

(044) 289-53-10;

289-06-80.

 

«ТРУДОВА ШКОЛА» ДЛЯ ПРОФСПІЛКОВОГО АКТИВУ

23 червня Миколаївська обласна рада профспілок у рамках постійного семінару, що діє для профспілкового активу області, організувала та провела семінар-практи­кум «Трудова школа».

Як повідомляє Інформа­ційно-аналітичний відділ Миколаївської облпроф­ради, на семінар були за­прошені голови облас­них, районних галузевих і первинних профспілко­вих організацій, проф­спілковий актив області, всього – близько 100 осіб.

На семінарі зі своєю ав­торською програмою ви­ступив голова наглядової ради Українського інсти­туту соціального партнерства Юрій Буздуган (м. Київ). Він презентував усім присутнім теми Тру­дової школи І ступеня: «Трудівники та глобальні цілі України», «Трудівники та геополітика України».

Слухачі отримали важли­ву і корисну інформацію з питань стану економіки країни, напрямів та пер­спектив її розвитку, місця профспілок у сучасних суспільно-економічних процесах. Присутніх та­кож зацікавила перспек­тива організації трудової школи, що дасть можли­вість активним членам профспілок, отримавши необхідні знання із різ­них напрямів профспіл­кової діяльності, працю­вати профспілковими агі­таторами та переговор­никами. Семінар прой­шов в інтерактивній фор­мі, на високому організа­ційному рівні, цікаво і результативно.

04.07.2014



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

10.07.2024 21:02

08.07.2024 20:16

08.05.2024 21:25

08.05.2024 21:01

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання