« на головну 18.07.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1253)
20
Червень
 
Інтерв’ю
 
СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»

СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Профпанорама

Укрвуглепрофспілка звернулася до Міненерговугілля щодо переведення працівників вугільної галузі на нові тарифні ставки

Укрвуглепрофспілка звернулася до Міненерговугілля щодо переведення працівників вугільної галузі на нові тарифні ставки

Як повідомляє Профспілка праців­ників вугільної про­мисловості України, Центральний комі­тет Укрвуглепроф­спілки звернувся до міністра енергети­ки та вугільної про­мисловості України Юрія Продана щодо забезпечення пере­ведення працівни­ків вуглевидобув­них підприємств на тарифні ставки та оклади, розрахова­ні виходячи з роз­міру мінімальної заробітної плати в 1218 грн.

У зверненні йдеться про те, що згідно із законодавством та Галузевою угодою оплата праці за та­рифними ставками, розра­хованими виходячи з міні­мальної заробітної плати, розмір якої нижче встанов­леного на законодавчому рівні, може бути застосова­на не більш ніж на 6 міся­ців. 1 червня відстрочка підвищення тарифних ста­вок і окладів з розрахунку 1218 грн минула.

На цій підставі та на виконання протокольного рішення робочої зустрічі керівництва Міненергову­гілля і лідерів профспілки від 30 квітня ц. р. Укрву­глепрофспілка звернула­ся з проханням надати ке­рівникам підпорядкова­них міністерству вугіль­них підприємств відповід­ні розпорядчі документи для здійснення переходу на нові тарифні ставки.

 

НАГАЛЬНІ ПИТАННЯ ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я

Відбулося чергове засідання президії Проф­спілки працівників охорони здоров’я України.

Як повідомляє Профспілка працівників охорони здоров’я України, хвилиною мовчання присутні вшану­вали пам’ять голови Луган­ської обласної організації Профспілки Володимира Маршала, який передчасно пішов з життя.

Голова Профспілки Вікторія Коваль доповіла головам територіальних організацій – членам президії про ни­нішню ситуацію в галузі та нагальні питання соціаль­но-економічного захисту працівників охорони здоров’я. Члени президії одностайно ухвалили Звер­нення до новообраного Президента України щодо вирішення актуальних пи­тань медичної галузі та її працівників.

Жвава дискусія відбулася під час обговорення проек­ту Концепції нової системи охорони здоров’я, підготов­леного МОЗ України. Врахо­вуючи важливість подаль­ших шляхів реформування галузі та забезпечення тру­дових прав працівників, члени президії вирішили на­дати свої пропозиції до про­екту, передбачивши меха­нізми вдосконалення пра­вового та соціально-еконо­мічного захисту спілчан. Крім того, вони розглянули питання щодо функціону­вання санаторно-курортних закладів ПрАТ «Укрпрофоздоровниця» в умовах об­меженого фінансового за­безпечення, правозахисної роботи Профспілки та її ор­ганізацій у закладах охоро­ни здоров’я, стану охорони праці, виробничого травма­тизму та профзахворювань у 2013 році та ін.

 

ЗАГАЛЬНА ХАРАКТЕРИСТИКА ТРАВМАТИЗМУ НА ВИРОБНИЦТВІ В 2009–2013 РОКАХ

Департамент охорони праці ФПУ на осно­ві щорічних статистичних даних Державної служби статистики України «Травматизм на виробництві» підготував аналітичний матері­ал про стан виробничого травматизму на ви­робництві протягом 2009–2013 років.

Аналітичні дані свідчать, що в середньому щорічно на виробництві реєструвалися 12,7 тис. нещасних випадків, де травмувалися 13 тис. пра­цівників.

З повною версією матеріалу можна ознайомитись на сайті ФПУ http://www.fpsu. org.ua.

 

СТРАТЕГІЯ ДІЙ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ЖКГ

3 червня відбулося засідання президії ЦК Профспілки працівників житлово-кому­нального господарства, місцевої промис­ловості, побутового обслуговування насе­лення України.

Як повідомляє Профспілка працівників житлово-ко­мунального господарства, місцевої промисловості, побутового обслуговування населення України, на засіданні члени президії розглянули кілька важливих питань. Одним з головних став проект Стратегії дій галузевої Профспілки в умовах сьогодення з метою посилення мотивації профчленства. З означеного пи­тання виступив голова ЦК Профспілки Олексій Рома­нюк.

Питання чіткого визначення положень Стратегії дій Профспілки та строків її реалізації, посилення моти­вації членства активно обговорювалися членами президії. За результатами обговорення прийнято по­станову «Про першочергові завдання галузевої Профспілки щодо посилення мотивації профспілко­вого членства, виходячи з реалій сьогодення, та на­працювання проекту Стратегії дій Профспілки на перспективу».

На засіданні президії було заслухано голову Об’єднаної профспілкової організації підприємства ПАТ «АК «Київводоканал» Валерія Азманова, який розповів про практику роботи Об’єднання первин­них профспілкових організацій підприємства щодо забезпечення мотивації профспілкового членства. Цей досвід дістав схвальну оцінку. Крім того, було заслухано питання «Про підсумки виконання галузе­вих, територіальних угод та колективних договорів за 2013 рік та організацію виконання взятих зобов’язань у 2014 році» та «Про готовність оздоров­чих закладів до прийому трудящих та членів їх сімей влітку 2014 року» (доповідач – т. в. о. заступника го­лови ЦК Профспілки Анатолій Кулеша), а також «Про План основних заходів ЦК Профспілки на ІІ півріччя 2014 року» та «Про проведення огляду-конкурсу на кращу профспілкову організацію щодо роботи з мо­лоддю» (доповідач – зав. сектору організаційної ро­боти ЦК Профспілки Ольга Довга). Прийнято відпо­відні постанови.

З інформацією про роботу Полтавської обласної ор­ганізації Профспілки щодо виконання статутних ви­мог з фінансових питань виступила головний бухгал­тер ЦК Профспілки та голова обкому Профспілки.

Голова ЦК Профспілки Олексій Романюк поінформу­вав присутніх про участь у конгресі Європейської фе­дерації профспілок громадського обслуговування, що відбувся 20–23 травня в м. Тулуза, Франція, про ситуацію з відродженням Будинку профспілок у м. Києві, а також довів до відома інформацію про підготовку до зустрічі з Прем’єр-міністром України Арсенієм Яценюком та реакцію Мінрегіону на звер­нення учасників IV пленуму ЦК Профспілки.

Завідувачка сектору організаційної роботи ЦК Проф­спілки Ольга Довга повідомила про рішення Крим­ської республіканської організації та Севастополь­ської міської організації Профспілки щодо виходу із Профспілки України (відповідно до надісланих цими організаціями протоколів).

Також на засіданні було обговорено ситуацію, що склалася в результаті анексії Криму, із санаторієм- профілакторієм ім. О. П. Катеринчука в Учкуївці, де є частка власності Профспілки, та санаторієм «Ай- Петрі».

Голова ЦК Профспілки Олексій Романюк поінформу­вав про рішення щодо фінансування дитячого оздо­ровчого сезону 2014 року, ухвалене на засіданні Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності.

15.06.2014



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

10.07.2024 21:02

08.07.2024 20:16

08.05.2024 21:25

08.05.2024 21:01

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання