« на головну 18.07.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1253)
20
Червень
 
Інтерв’ю
 
СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»

СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Профпанорама

Профспілковий тріумфатор

Профспілковий тріумфатор

  14 травня в затишній актовій залі район­ного Будинку дитячої творчості м. Татарбу­нари Одеської об­ласті було особливо святково й зворушли­во. Вперше на її сцені відбулося вшануван­ня і нагородження лі­дерів, активістів, ве­теранів профспілки великої і дружної ра­йонної освітянської родини.

  Оксана Бородатенко

вчитель Татарбунарського НВК «Школа-гімназія» Одеської області, переможець районного конкурсу «Кращий профспілковий кореспондент»

Море квітів, усміхнені об­личчя, дружні вітання, лірична музика – все це створювало святковий, піднесений настрій і налаштовувало на щире спілку­вання. Це яскраве дійство мало іс­торичну місію, бо започаткувало нову традицію – проект «Проф­спілковий тріумфатор», головна мета якого полягала як у написан­ні сторінок літопису Татарбунар­ської районної організації Проф­спілки працівн иків освіти і науки України, її яскравих справ, подій, різноманітних зах одів, які відбу­лись протягом 2010–2014 років, так і сприянні родинному єднанню спілчан, мотивації членства в профспілці, обміну досвідом.

Під хвилюючі звуки гімну профспілок профспілкова родина Татарбунарщини радо вітала по­чесних гостей свята: голову Одесь­кого обкому Профспілки праців­ників освіти і науки України Ніну Дубовик і начальника відділу освіти Ірину Коваль. На презента­ції проекту також були присутні голови освітянських первинок, директори шкіл, їх заступники.

Розпочала святкову програму «Профспілкового тріумфатора» агітбригада Татарбунарської ЗОШ І–ІІІ ступеня № 1 ім. В. З. Тура, яка своїми запальними танцями, піс­нями й віршами задала тон і темп усім наступним виступам.

Чотири роки в історії людства – скороминуща мить. Чотири роки в житті кожної окремо взятої лю­дини – це вагомі сходинки до пев­них досягнень, звершень, здобут­ків. Так і для кожного спілчанина останні чотири роки життя проф­спілки – це ціла епоха й один мит­тєвий спалах одночасно, сторінки яких у своїй презентації перегор­нула кореспондент і номінант «Профтріумфатора» Анна Мірош­ник (Тузлівський НВК). Фотомате­ріали, відеофрагменти нагадали всім присутнім у залі про район­ний та обласний профспілковий конкурс художньої самодіяльнос­ті (2010 рік), творчий конкурс та районний вогник на базі Татарбу­нарської ЗОШ № 1 для ветеранів педагогічної праці «Педагогічно­му роду нема переводу», фести­валь «Освітянські діти мають та­лант», на якому 195 дітей освітян району отримали від райкому профспілки нагороди і подарунки (березень 2011 року), V районну профспілкову спартакіаду, район­ні фестивалі молодих спеціаліс­тів «Педагогічна надія Татарбу­нарщини» (2012 і 2014 роки), а та­кож районне профспілкове свято «Педагогічний Олімп Татарбу­нарщини» до Дня працівників освіти. Найяскравіші моменти цих заходів схвилювали гостей і номінантів свята з екрану, і слід зауважити, що це – далеко не ви­черпний перелік подій профспіл­кового життя освітян району за останнє чотириріччя.

Так співпало, що голова Одесь­кої обласної організації проф­спілки Ніна Дубовик оголосила у фіналі свята надзвичайно приєм­ну новину: голова Татарбунар­ської районної організації проф­спілки Тетяна Гуцулюк стала пе­реможницею обласного конкурсу на кращого профспілкового ліде­ра територіальної організації, за що була нагороджена дипломом та грошовою премією. «Ця пере­мога, – зазначила Ніна Олексан­дрівна, – є цілком заслуженою. Я працюю багато років, але вперше стала свідком того, як усі члени президії були одностайні в своє­му рішенні: перше місце – тільки Татарбунари, тільки Гуцулюк!». Свято було справжнім усвідом­ленням простого людського щас­тя, яке полягає в спільній праці і спільному відпочинку. За все це освітяни-спілчани щиро дякува­ли Тетяні Гуцулюк, справжньому лідеру, генератору ідей, жінці-святу, яка «і сама горить, й інших запалює».

«Профспілковий тріумфатор» поклав початок новій чудовій тра­диції, а це означає, що корабель освітянської профспілкової орга­нізації упевнено продовжує свій шлях за обраним курсом. Побажа­ємо йому і його капітану попутно­го вітру й удачі!

 

 

 До уваги роботодавців

Відбулося засідання постійно діючої ро­бочої групи обласної тристоронньої соціально-економічної ради. Сторони со­ціального діалогу обговорили проблем­ні питання, пов’язані з діяльністю суб’єктів господарювання – роботодавців, які на­ймають працівників для подальшого вико­нання робіт на умовах трудових договорів.

  Сергій Лизанчук

Івано-Франківська обл.

У заході взяли участь відповідальні праців­ники управління пра­ці департаменту соці­альної політики облдержад­міністрації, ради профспі­лок області, обласної ради профспілки працівників енергетики та електротех­нічної промисловості, вико­навчого апарату обласного об’єднання організацій ро­ботодавців.

Учасники засідання зазна­чили, що на території облас­ті почастішали випадки за­стосування роботодавцями різних технологій організа­ції праці, зокрема таких форм зайнятості, як аутста­фінг (залучення до виконан­ня роботи працівників, які юридично оформлені у ін­шого роботодавця), аутсор­синг (передача іншому ро­ботодавцеві виконання дру­горядних процесів на умо­вах договору-підряду), ре­крутинг (надання послуг ро­ботодавцям з пошуку та під­бору персоналу) тощо. Від­повідні технології застосо­вуються механічно, без ура­хування вимог законодав­ства України. Це спичиняє штучну ліквідацію робочих місць, зниження рівня заро­бітної плати, погіршення умов праці, соціальну неза­хищеність працівників, ухи­лення від сплати податків, зменшення надходжень до місцевих бюджетів.

Після набрання чинності За­кону України «Про зайнятість населення» з 1 січня 2013 року частково вирішено про­блеми, пов’язані з трудовим законодавством. Разом з тим, застосування нових форм зайнятості не приведе­но у відповідність до вимог чинного податкового законо­давства. Сторони соціально­го діалогу прийняли рішення звернутися до головного управління Міндоходів Украї­ни в області щодо напрацю­вання пропозицій про вне­сення змін до Податкового кодексу в частині сплати ро­ботодавцем податку з дохо­дів фізичних осіб не за міс­цем його реєстрації, а за міс­цем здійснення господар­ської діяльності.

 

Підтримка українських військових

На початку квіт­ня президія Дніпропетров­ського обласно­го об’єднання профспілок звернулася до профспілкових організацій з пропозицією в цей скрутний для країни та її Збройних Сил час надати гуманітарну допомогу військовим части­нам Дніпропетровщини.

Прес-центр Дніпропетровського облпрофоб’єднання

Цей заклик знайшов відгук. На початок травня зібрано близько 250 тис. грн, які спрямовано на придбан­ня всього необхідного для наших військовослужбов­ців. Так, зокрема, на почат­ку травня члени президії облпрофоб’єднання пере­дали 93-й Дніпропетров­ській механізованій бригаді вісім потужних міні-електростанцій, які того ж дня командування направи­ло на блок-пости.

За цей період профспілки області надіслали до вій­ськових частин сотні ліжок, матраців, а також спальні мішки, засоби гігієни, про­дукти та паливо.

 

01.06.2014



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

10.07.2024 21:02

08.07.2024 20:16

08.05.2024 21:25

08.05.2024 21:01

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання