« на головну 19.07.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1253)
20
Червень
 
Інтерв’ю
 
СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»

СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Профпанорама

Медики Кіровоградщини – українській армії

Медики Кіровоградщини – українській армії

  Чимало колективів закладів охорони здоров’я області відгукнулися на акцію «Під­тримай українську армію». Незважаючи на невисокі зарплати, представники найгуманнішої професії під­тримали тих, хто захищає мир і єдність України. На­приклад, колектив кому­нального закладу «Цен­тральна міська лікарня м. Кі­ровограда» вирішив перера­хувати одноденний заробі­ток – це майже 32 тис. грн. А щоб допомога була конкрет­ною, голова профкому КЗ «Центральна міська лікарня Кіровограда» Жанна Онуф­рійчук з’ясувала потреби військовослужбовців. У військкоматі радо сприйня­ли пропозицію і підказали координати ательє, де ши­ють обмундирування для мобілізованих чоловіків. Саме на цю статтю не виста­чало коштів.

Невдовзі благодійникам-ме­дикам прозвітували, як вико­ристали зібрані гроші. Тим часом військовий комісар Кі­ровоградського міського військкомату О. Зіньков­ський надіслав листа із сло­вами щирої вдячності за дружню підтримку та фінан­сову допомогу, яку колектив центральної міської лікарні організував для військовослужбовців, призваних на період мобілізації. «Дякує­мо, що у скрутний для нашої держави час ви не залиши­лися байдужими до потреб військовослужбовців Зброй­них сил України. Високо ці­нуємо ваш внесок та запев­няємо: військовослужбовці зроблять усе від них залеж­не для захисту нашої держави».

Прес-центр ФПО

 

 

 ПРОФЕСІЙНА СПІЛКА ПРАЦІВНИКІВ РИБНОГО ГОСПОДАРСТВА УКРАЇНИ

  Відкритий лист Професійної спілки працівників рибного господарства України до в.о. Президента України Турчинова О. В.

  Шановний Олександре Валентиновичу!

  Працівники рибної галузі звертають­ся до Вас з вимо­гою терміново втрутитись у ситу­ацію щодо призначення Голови Державного агент­ства рибного господар­ства України.

Суть питання:

Держрибагентство України та Професійна спілка працівників рибного гос­подарства України неодноразово зверталися до Міністра аграрної політи­ки та продовольства Укра­їни пана Швайки І. О. щодо критичної ситуації, яка пов’язана з відсутніс­тю першого фінансового підпису в Держрибагент­стві України.

Профспілка листами від 18 квітня 2014 року № 13 та від 23 квітня 2014 року № 16 звернулася до Прем’єр-міністра України А. П. Яценюка з прохан­ням та конкретною пропо­зицією стосовно призна­чення Голови Держрибагентства та щодо пробле­ми втрати державного майна України, яку треба терміново вирішувати. На жаль, до цього часу питан­ня призначення керівника не вирішене.

Проблема полягає в наступному.

Постановою Кабінету Міністрів України від 4 липня 2012 року № 596 уведено в обіг Підтвер­дження законності вилу­чення водних біоресурсів із середовища їх існування та переробки продуктів ви­лову (або Сертифікат про вилов – Catch certificate – лексикою ЄС). Судна укра­їнських державних компа­ній «Фішінг Компані С.А.» та ДП «Сервіс» (ВАТМ «Іван Голубець», ВАТМ «Олексій Слободчиков», ВАТМ «Професор М. Алек­сандров», ВАТМ «Олек­сандр Буряченко», ВАТМ «Капітан Русак») здійсню­ють промисел у водах Но­вої Зеландії та поставля­ють виловлену продукцію переважно на ринок Євро­пейського Союзу (частко­во на Україну). У зв’язку з тим, що протягом трива­лого часу не призначено керівництво Держрибагентства України та від­сутня відповідальна осо­ба, що уповноважена під­писувати дозвільний до­кумент та засвідчувати його гербовою печаткою, не видаються дозвільні документи, зокрема і Під­твердження законності вилучення водних біоре­сурсів із середовища їх іс­нування та переробки про­дуктів вилову. Все це при­зводить до затримки ван­тажів загальною вагою близько 2 тисяч тонн у портах Нової Зеландії вже протягом трьох тижнів і як наслідок – до фінансо­вих втрат українських державних підприємств та порушення міжнарод­них контрактних зобов’язань, а також псує міжна­родний імідж України та призводить до міжнарод­ного «скандалу».

На даний час Держ-рибагентству України, як 100 % акціонеру компанії «Фішінг Компані С.А.» та органу управління компа­нією ДП «Сервіс», у зв’язку з подіями, що сталися в Ав­тономній Республіці Крим (Україна), необхідно негай­но вжити заходів для пере­реєстрації суден в інші порти України (напри­клад, Іллічівський), а дер­жавні підприємства – на материкову частину Украї­ни. В той же час відсут­ність керівника Держрибагентства України не дозво­ляє здійснити низку необ­хідних для цього заходів.

Результатом затримки з призначенням Голови Держрибагентства Украї­ни може статись привлас­нення власності держав­них підприємств України окупаційною владою дер­жави – агресора.

Вищеперераховане ви­магає негайного Вашого втручання задля вирішен­ня питання про призна­чення керівництва Держ­рибагентства України. За­тримка може призвести до значних фінансових, май­нових та іміджевих втрат з боку України.

Просимо Вас, Олексан­дре Валентиновичу, тер­міново вирішити зазначе­не питання.

З повагою

М. ПЕТРОВ,

Голова Профспілки ПРГУ

 

 

 ПРОФСПІЛКИ ЗАКАРПАТТЯ – З ГЕРОЯМИ МАЙДАНУ

  Спільними зусиллями профспілки Закар­паття надали фінансову допомогу роди­нам загиблих і постраждалих на Майдані у Києві в сумі майже 100 тисяч гривень.

  Сергій БАРАНЧИКОВ

Профспілкові організації працівників освіти і науки (го­лова обкому профспілки Тетяна Повханич) перераху­вали для надання допомоги родинам Небесної сотні 52,6 тис. грн, у тому числі обласна профорганізація – 15,0 тис. грн, райкоми та міськкоми галузевої проф­спілки, профорганізація викладачів та співробіт- ників Ужгородського національного університету – 37,6 тис. грн.

По 10,0 тис. грн перерахували на рахунок благодійного фонду для родин героїв Майдану облпрофрада (голо­ва Іван Король) та обласна організація профспілки пра­цівників охорони здоров’я (голова Володимир Турок). Первинні профспілкові організації Закарпатської філії ПАТ «Укртелеком» (голова об’єднаної профорганізації Петро Паук) із різних джерел надали благодійну допо­могу в сумі 9,8 тис. грн, у тому числі 2,1 тис. грн – адресної допомоги конкретним сім’ям загиблих і по­страждалих.

Фінансово підтримали учасників подій на Майдані й обласні організації профспілок працівників культури, державних установ, торгівлі, громадського харчування та послуг, лісового господарства, лісових галузей, облдирекції УДППЗ «Укрпошта», житлово-комунального господарства, місцевої промисловості, побутового об­слуговування населення, споживчої кооперації, маши­но- і приладобудування, низки інших галузей.

Крім того, учасників Майдану з різних регіонів України прийняли на лікування та оздоровлення санаторії краю. Як повідомила директор представництва ПрАТ «Укрпрофоздоровниця» в Закарпатській області Лю­бов Бурак, в оздоровницях ДП «Клінічний санаторій «Карпати», ДП «Санаторій «Шаян», «Санаторій «Со­нячне Закарпаття», «Санаторій «Поляна», ДП «Сузір’я» загалом дістали можливість оздоровитися 29 учасни­ків Майдану.

 

  КРАЇНА – ЄДИНА

Далекого листопада 1943 року під час визволення Черкас обірвалося життя 44-річного Артема Івановича Литовця. Так сталося, що батько і його 19-річний син Іван, уродженці сусідньої Полтавщини (с. Павлівка Зін­ківського району), разом брали участь у форсуванні Дніпра. Артем Іванович похований на Пагорбі Слави, а син після закінчення війни трудився у м. Зіньків.

Нині онуки Артема Івановича працюють у різних ку­точках України: Петро Іванович в м. Мукачеве буді­вельником, а Валерій Іванович – у Федерації профспі­лок Луганської області начальником управління оргро­боти і зв’язків із членськими організаціями.

У цей неспокійний час онуки вирішили відвідати Чер­каси, аби вклонитися могилі діда.

Завітали брати Литовці і до Федерації профспілок Чер­каської області, розповіли цю життєву історію та за­певнили, що жителі Луганщини і Закарпаття хочуть мирно працювати в багатій, демократичній Україні. За це воював їхній батько та віддав життя дід.

Федерація профспілок Черкаської області

 

           

12.05.2014



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

10.07.2024 21:02

08.07.2024 20:16

08.05.2024 21:25

08.05.2024 21:01

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання