« на головну 16.07.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1253)
20
Червень
 
Інтерв’ю
 
СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»

СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Профпанорама

Профспілки Закарпаття вшановують героїв-лісорубів

Профспілки Закарпаття вшановують героїв-лісорубів

16 березня виповнилося б 90 років від дня наро­дження славного сина України, великого працелю­ба, учасника Великої Вітчизняної війни, переможця Всесвітніх змагань лісорубів на «Експо–67» у Мон­реалі (Канада), Героя Соціалістичної Праці Василя Юрійовича Шорбана.

Сергій БАРАНЧИКОВ

завідувач відділу організаційно-гуманітарної роботи

Закарпатської обласної ради профспілок

Життя та трудова біогра­фія Василя Юрійовича тісно пов’язані із За­карпаттям. Адже він народився в гірському селі Видричка на Рахівщині у ба­гатодітній родині лісоруба – боко­раша. Як і всьому тодішньому по­колінню, йому довелося пережити труднощі довоєнних, воєнних та післявоєнних років. Уж в 14 років почав працювати лісорубом-сплавником.

У роки війни Василь Шорбан добровільно вступив до лав Чер­воної армії, визволяв чехосло­вацьке місто Жиліна, брав участь в боях у Татрах. У травні 1945 року за бойові заслуги його було наго­роджено орденом Вітчизняної ві­йни ІІІ ступеня.

Після повернення з війни – зно­ву на роботі, у рідному ліспромгос­пі. Після створення Рахівського лісокомбінату очолив бригаду лі­сорубів. Його самовіддана праця відзначена високими державними та профспілковими нагородами.

Василь Шорбан завжди перебу­вав у вирі людських проблем, до­брозичливо надаючи своїм земля­кам постійну допомогу як член колишньої Укрпрофради, актив­ний профспілковий активіст. Його неординарна особистість наза­вжди залишиться в наших серцях як людини надзвичайно доброї і щирої душі, вмілого наставника молоді, патріота рідного закар­патського краю.

Профспілки Закарпаття вшано­вують пам’ять знаного лісоруба. Обласна організація профспілки працівників лісових галузей (го­лова Володимир Ільков) разом з обласною радою ФСТ «Україна» (голова Владислав Кушнірчук) за підтримки Закарпатської облпрофради (голова Іван Король) щороку проводять міжнародний футбольний турнір пам’яті двох героїв-лісорубів – переможців Всесвітніх змагань Івана Васильо­вича Чуси, члена колишнього ВЦРПС та Василя Юрійовича Шорбана. Шостий такий турнір відбудеться 17 травня на батьків­щині Івана Чуси – в селищі Усть-Чорна Тячівського району. У по­пулярному турнірі, який цього року приурочений 85-річчю Івана Чуси та 90-річчю Василя Шорбана, візьмуть участь дві футбольні ко­манди з-за кордону – з Угорщини та Сербії, а також чотири україн­ські команди з гірських населе­них пунктів Закарпаття – Тячів­ського та Рахівського районів.

 

На крилах профспілкової поезії

До 200-річчя від дня народження Тараса Шевченка відбувся творчий конкурс «Проф­спілкова ліра» серед профспілкової молоді.

Як повідомляє об’єднання профспілок Харків­ської області (ОПХО), ініціаторами та органі­заторами «Профспілкової ліри» виступили Молодіжна рада ОПХО, МР членських ор­ганізацій ОПХО, проект «Інтернет-радіо «Проффорг». «Духовним натхненником» конкурсу став заступник голо­ви Молодіжної ради ОПХО Юрій Овдієнко.

Перший етап конкурсу ви­кликав величезне зацікав­лення серед молоді. В ньому змогли взяти участь усі охочі, головне – щоб ти був членом профспілки, віком до 35 ро­ків і, звичайно, творив вірші. Кількість учасників зашкалю­вала. Тому компетентному та неупередженому журі вияви­лося надзвичайно важко ви­значити фіналістів.

До фіналу, який пройшов у творчій урочистій обстановці, вийшли 15 авторів. За умова­ми конкурсу вони мали про­читати два вірші: перший – твір, який вони надсилали в першому турі, другий – вірш, у якому мали бути три слова: «профспілка», «солідарність» або «захист» та назва тієї про­фесії, в якій працює автор.

Глядачі тепло приймали кож­ного автора, бо їхні виступи справді були гідними та за­слуговували лише слова вдячності.

За підсумками конкурсу Гран-прі дісталося Ганні Степанен­ко, диплом I ступеня одержа­ла Яна Солдатова, II – Оксана Стойчева, III – Даліла Мескіні.

29.03.2014



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

10.07.2024 21:02

08.07.2024 20:16

08.05.2024 21:25

08.05.2024 21:01

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання