« на головну 16.07.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1253)
20
Червень
 
Інтерв’ю
 
СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»

СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Профпанорама

З добром у серці

З добром у серці

Світлані Приходько, заслуженому працівнику соціальної сфери Украї­ни, директору Берестечківського психоневрологічного інтернату, випало стати долею для інших людей, причому непростих, обділених краплею Божої ласки, а через те – відторгнутих ритмом сучасного життя.

Інна Пілюк

Для Світлани Приходько, яка днями зустрічає 60-річний юві­лей, Берестеч­ківський психоневроло­гічний інтернат став окремим світом, який об’єднав у собі майже дві сотні непростих доль. Її підопічні – це інваліди першої та другої груп, які не можуть самі про себе подбати. Зазвичай вони не мають близьких родичів, тому найближ­чими людьми для них став персонал інтернату. Їх усмішки, добре слово, чуйне ставлення – оце і є той барометр, крізь який хворі сприймають оточу­ючий світ.

Світлана Іванівна прийшла на роботу в ін­тернат зовсім молодою. Довелося їй учитися бути одразу і психоло­гом, і організатором, і ледь не будівельником. Жінка добре пам’ятає, яким тоді був заклад. Здавалося, його зможе врятувати тільки капі­тальний ремонт. Але брак коштів змусив бага­то чого робити власними силами. Самі білили приміщення, фарбували, оновлювали…

Нині заклад більше нагадує пансіонат, аніж притулок для душевно­хворих. Усюди чистота і порядок, влітку все пото­пає в зелені. У кімнатах панує справжній домаш­ній затишок.

Та все ж основний ак­цент Світлана Приходько робить на лікуванні та ре­абілітації підопічних. Саме тому цілий поверх просторого новозбудова­ного корпусу займає мед­пункт. Як розповіла голо­ва Волинської обласної організації профспілки працівників соціальної сфери Галина Микитюк, оздоровпункт Берестеч­ківського психоневроло­гічного інтернату є од­ним з кращих в області серед таких за­кладів. Поряд із кабінетами лі­каря, старшої медсестри, чер­гової та денних медсестер роз­ташовані мані­пуляційна, перев’язочна, фізпроцедурний, масажний, є і тренувально-оздоровчий зал з біговою доріжкою та профілактором Євмінова, кімната психологічного розвантаження.

Окрім забезпечення комфорту підопічних, під контролем директора пе­ребуває ще й чимале під­собне господарство. Ін­тернат на 70% забезпечує себе продуктами харчу­вання власного виробни­цтва. Нині тут 150 голів свиней, 30 голів великої рогатої худоби. Мають і теплицю, яка опалюєть­ся, тож городиною забез­печені повністю. Обро­бляють працівники інтер­нату 50 гектарів землі.

З метою навчити підо­пічних жінок елементар­ним правилам самостій­ного життя іні­ціювала дирек­тор відкриття кімнати соці­альної реабілі­тації, при якій запрацювало п’ять гуртків.

Як і їхні здо­рові ровесни­ки, молодші мешканці ін­тернату люблять поспіва­ти, потанцювати, їздять із концертами в інші за­клади, навіть брали участь в обласному кон­курсі художньої самоді­яльності будинків-інтернатів. Культурно-масові заходи інтернату просто-таки вразили своєю різ­номанітністю. Особливо літературний конкурс у рамках відзначення Між­народного дня інвалідів «Над долею моєю нахи­лись», кращі твори якого були надіслані до друку в місцеву районну газе­ту. Традиційними стали колядування, віншуван­ня, щедрування під час Різдвяних свят, концерт­ні програми, присвячені професійним, держав­ним, релігійним святам, незмінним учасником яких є жіноча вокальна група працівників інтер­нату «Злагода». Створена два роки тому з ініціати­ви профкому та директо­ра інтернату, вона вже здобула популярність не тільки в своєму закладі, а й за його межами.

За багаторічну роботу в інтернаті Світлана Іва­нівна на власному при­кладі усвідомила, що й самі працівники інтерна­ту так само потребують уваги, відчуття захище­ності, можливості зміс­товно й цікаво провести час, оздоровитися. «Адже це теж усі мої», – з вели­кою любов’ю та повагою відгукується директор про персонал інтернату. І чудово розуміє, що і їм потрібне щось об’єднуюче, спільне. Таким факто­ром сповна є профспілко­ва організація працівни­ків інтернату. Розуміючи, яку роль виконує проф­спілка для працівників такої сфери, директор в усьому підтримує проф­спілкові ініціативи. На­самперед – захищає права спілчан як член ради, пре­зидії обласної організації профспілки працівників соціальної сфери. За бага­торічну плідну працю на цій ниві вона нагородже­на орденом княгині Оль­ги ІІІ ступеня.

Активно залучає вона колег і до участі в проф­спілковому житті, зокре­ма численних оглядів-конкурсів, які проводить обласна організація проф­спілки, галузевих конкур­сів у м. Києві на кращу первинку та кращий кол­договір, конкурсів худож­ньої самодіяльності, декоративно-прикладного, об­разотворчого мистецтва колективів установ та ор­ганізацій соціальної сфе­ри області. «Завжди при­ємно і цікаво працювати поруч із людьми креатив­ними, талановитими, іні­ціативними. Половину свого життя я віддала ін­тернату, от уже й на моє­му життєвому порозі – 60, а від роботи не втомила­ся, – зізнається Світлана Іванівна. – Ніщо так не об’єднує і не надихає, як спільна справа, особливо, коли вона спрямована на допомогу знедоленим. Тут кожен вчиться відпо­відальності, набуває уміння працювати в ко­манді, разом з колегами долати труднощі та нега­разди, мріяти».

 

Перший веб-семінар на профспілкову тематику

З кожним роком інтернет-технології все глибше проникають в наше життя. Діста­лися вони й до такої, на перший погляд, консервативної сфери, як навчання. Нині через мережу Інтернет проводяться чис­ленні конференції, вебінари, лекції, тре­нінги, наради. Чернігівська обласна ор­ганізація Профспілки працівників освіти і науки України також не лишається осто­ронь цих процесів. Після комп’ютеризації райкомів профспілки та відкриття сайту обласної організації настала черга запро­вадження дистанційних форм навчання.

Віталій Копиш

Чернігівська обл.

Наприкінці січня за сприяння Навчально-методичного цен­тру профспілок була відпрацьована технологія проведення вебінару та розроблена інструкція для учасників навчання. Після підготовчої роботи відбувся сам онлайн-семінар «Нови­ни законодавства, що стосу­ються діяльності профспіл­кових організацій у 2014 році». За допомогою органі­зованої веб-трансляції голо­ви та бухгалтери структур­них ланок профспілки змо­гли побачити та почути ви­ступи голови Чернігівської обласної організації Проф­спілки працівників освіти і науки України Тетяни Мат­веєвої, юриста Навчально-методичного центру проф­спілок Володимира Коваль­чука та головного бухгалте­ра комітету обласної органі­зації профспілки Наталії Ки­сельової. Паралельно з ви­ступом учасники навчання проглянули на своїх моніто­рах слайди з інфографікою за тематикою вебінару. На­прикінці профспілкові ліде­ри мали змогу поставити свої запитання в текстовій формі та почути вичерпні відповіді.

Нову сучасну форму на­вчання добре сприйняли та високо оцінили профспіл­кові лідери за критеріями оперативності, зручності, простоти. Чернігівська об­ласна профорганізація вже має плани щодо подальшої організації дистанційного навчання профспілкового активу, проведення онлайн-конференцій та зу­стрічей з колегами з інших країн.

09.03.2014



Коментарі

#3 21.10.2015 19:00 добавил: Антоніо | додати коментар

Директор Берестечківсько го буд. Інтернату Приходько С. І. дбає за всіх і кожного, але саме як?
Нещодавно в будинок привезли з Донецьку підопічну – сепаратистку. Відношення до неї нашої любої П. С. І. як до рідної сестри по крові. На день по 5 разів бігає до неї, окремо для сепаратистки печуть стегенця дають бутерброди з ікрою.
В кімнату до неї поставили стіральну машину, щоб прали санітарки окремо від всіх. Коли приїзджає чоловік сепаратистки, (а він якийсь депутатік чи щось каке ) то санітарки крутять кучері їй, малюють ногті (наводять марафєт). Директор сама іде в корпус до сепаратистки, щоб бачив яке тут гарне відношення до його жінки, і щоб той кінув в карман пару копійок.
Якщо вона такий хороший директор, то чому вона не відноситься так до всіх підопічних, тому, що не всі мають що положити в карман директору.
А тут санітарки не мають права на мінуту відійти від сепаратистки.
За рахунок таких чоловіків і родичів підопічних наша Приходько С. І. має змогу кілька разів на рік їздити по дорогих курортах, лікувати свій гіморой.
До всіх працівників дудинку ставиться як до нелюдів, матюкає трьох поверховими матами. Такого директора треба гнати в шию! Підопічні з ранку до ночі вилизують все в неї в дома, миють, приберають в хаті і біля хати.
Медпункт і контора вибирають для неї всі городи, цього року картоплі вибрали аж 5 мішків, господиня як не як!
Здасть в будинок ту картоплю, а гроші візьме як за 25 мішків.
Гнобить тих людей опускає нище плінтуса, бере хабарі на ліво і на право – в цьому заключається її робота директором.
Хай згадає сама вона коли прийшла на роботу в різінових чоботах і хустині, а заразвсе готове печене, варене, полуфабрикати все додому їй тащать.
Зараз балатується в депутати в обласну раду! Не дарма скрізь бардак на Україні коли у нас такі люди приходять до влади то дбають тільки про свій карман, а не за людей!!!

 
#2 04.05.2014 13:46 добавил: Дрозюк | додати коментар

Шановні колеги!!! Про кого Ви пишите???? Хабарниця, блядюга та сволота, яка наживається на долях людей!!! Шибиниця за нею плаче!!!!!

Прави сектор та автомайдан прийміть до уваги!!!!!!!!

 
#1 19.04.2014 00:12 добавил: Доктор | додати коментар

Знайшли про кого писати.
Приходько С. І. – хабарниця, людей має ні за що. За рахунок будинку зробила ремонт в дома, басейн, кухню і огорожу.
Обкрадає людей, вивозить продукти зі складу, які призначені для людей.
Кожний день кухня готує сніданок на всю контору з продуктів які, призначені для підопічних.
Кожних пару місяців “Мамам” їздить віддихати на різні курорти, за рахунок людей які приходять на роботу и платять хабар за прийом на роботу. Як вона сама говорить: одна ворона з плота, десять на пліт.
Тюрма плаче по ній.
Хабарниця, нелюд, пригріла двох підопічних, які лижуть всі кутки в неї в дома, з ранку до ночі.

 
ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

10.07.2024 21:02

08.07.2024 20:16

08.05.2024 21:25

08.05.2024 21:01

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання