« на головну 16.07.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1253)
20
Червень
 
Інтерв’ю
 
СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»

СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Профпанорама

Молоді лідери – майбутнє профспілки

Молоді лідери – майбутнє профспілки

 Ця тема актуальна, насамперед, для 2014 року – року виборів у профспілці. Їх підсум­ки певною мірою визначатимуть дієвість мо­лодіжної політики, яка реалізується в ПМГУ вже понад 10 років. За ці роки лави спілчан та профактиву поповнили молоді люди, що прийшли в трудові колективи підприємств та організацій гірничо-металургійного комп­лексу України, навчальні заклади, що пе­ребувають на профобслуговуванні в ПМГУ. Це наочно ілюструє віру молоді в профспіл­ки, найбільш надійного захисника людини праці.

 Георгій Бражник

заслужений працівник ПМГУ

Справді, якою була б част­ка кількох тисяч праців­ників Дніпропетров­ського трубного заводу, якби на їх захист під час закриття підприємства не ви­ступив профком, очолюваний членом групи «Лідери ПМГУ» Віктором Доброскоком? Завдя­ки багатьом протестним захо­дам, переговорам, проведеним профкомом, за підтримки Дні­пропетровського обласного та Центрального комітетів ПМГУ, сьогодні підприємство знову працює. Це один з багатьох при­кладів, коли профспілка захис­тила соціально-економічні ін­тереси трудящих. Тож на при­кладі Віктора Доброскока дій­сно розуміємо правоту істини: кадри вирішують все!

В існуючій реальності проф­спілкові працівники й активіс­ти зобов’язані розвивати кадро­ву політику на місцях. Адже відсутність припливу в проф­спілкові органи молоді ставить під загрозу загалом перспекти­ву збереження потужності на­шої профспілки та уподібнення її різноманітним незалежним профорганізаціям. Адже в 2019 році чимало з нині працюючих профлідерів підуть на заслуже­ний відпочинок. А хто їх замі­нить? Випадкові висуванці або до­бре підготовлені впродовж наступ­них п’яти років профспілкові ка­дри, які виховали в собі бійцівські якості?

Не випадково в листопаді – грудні 2013 року Цен­тральний і обласні комітети проф­спілки розглянули на пленумах пи­тання про мотива­цію профчленства. Тепер ми зобов’язані реалізову­вати їх, в тому числі за участю членів групи «Лідери ПМГУ» у соціальних мережах. Відтак, на одному з таких сайтів уже по­над 140 однодумців підтриму­ють і розвивають серед молоді позитивний імідж Профспілки металургів і гірників України, і їх число постійно зростає.

Серед учасників групи – люди різного віку (адже моло­дість – це стан розуму), профе­сій, освітнього рівня, члени і працівники Центрального, об­ласних, Криворізького місько­го комітетів ПМГУ, постійної Комісії ЦК ПМГУ по роботі з молоддю, голови та заступники голів профкомів, профспілкові активісти первинних організа­цій, ветерани. Особливо виріз­няються директори будинків культури і клубів на чолі з го­ловою Ради керівників культза­кладів підприємств ГМК Укра­їни Миколою Володьковим. За­вдяки їм розроблені та подані на затвердження президії ЦК умови третього Всеукраїнсько­го огляду цехової художньої са­модіяльності.

Ідеї, декларовані групою, підтримують не тільки її учас­ники, а й профспілковий лідер Білоруського металургійного заводу (м. Жлобин) Олександр Примак, Яків Бондар, який ра­ніше очолював Кіровоградське обласне об’єднання профспі­лок, Олексій Крес­тьянінов із проф­центру «Союзме­тал», головні лі­карі санаторіїв «Сонячне Закар­паття» Іван Не­меш і «Примор­ський» Мирон Хода, учасник студії «95-й квар­тал» Олена Кра­вець та ін.

Розвитку пози­тивного іміджу ПМГУ серед моло­ді сприяють як проведені нею численні спортивні заходи, огляди художньої самодіяль­ності, ігри КВК і т. ін., так і публікації в профспілкових видан­нях, на сайтах ЦК ПМГУ, облас­них комітетів профспілки, в со­ціальних мережах, де їх можуть побачити друзі учасників групи «Лідери ПМГУ» не тільки в Україні, а й Росії, Білорусі, Ізраїлі, США, Франції та інших країнах далекого зарубіжжя, що сприяє широкій інформованості про ді­яльність нашої профспілки. І тут нам слід акцентувати увагу на молодих обличчях учасників заходів, що проводяться проф­спілкою, а не на працівниках профорганів, які беруть в них участь, як це було зовсім недав­но. У текстах потрібно робити головним подію, а не представ­ляти відповідальних осіб, які взяли в них участь.

Крім того, повідомлення на сайті обов’язково має доповню­ватися текстами (підготовлени­ми до друку) доповідей, висту­пів керівників профорганів, описом подій, що відбуваються і т. ін. Адже поки вони будуть опубліковані в журналі, інтерес до них послабиться. Для ко­ристувачів сайту важливі не учасники події, наприклад пар­ламентських слухань, а те, про що там йшла мова. Адже проф­спілці нічого приховувати від своїх членів!

І ще: хоча молодь є складо­вою частиною профспілкової організації, вона потребує особливої опіки. Ті, хто тільки-но входить у профспілкове життя, не повинні вишукувати на сай­тах важливу для себе інформа­цію про роботу профспілки, від­криваючи її шляхом різних ма­ніпуляцій на сайті. Сайти повинні мати спеціальні, яскраво оформлені молодіжні сторінки, що відкриваються одним «клі­ком» і відразу відтворюють ак­туальну для молоді інформа­цію з усіх питань діяльності профспілки. Подібні сайти ма­ють Запорізький ОК, профком «АрселорМіттал Кривий Ріг», Гірничо-металургійна проф­спілка Росії.

Успіх у кадровій та іншій ро­боті з молоддю залежить від ці­леспрямованості всіх ланок профспілкової структури. Вона не може бути другорядною і ба­зуватися на залишковому прин­ципі, в тому числі в фінансу­ванні. Єдина постійна комісія в ЦК, яка не має підтримки від однойменного управління, – це молодіжна.

Група «Лідери ПМГУ» й на­далі намагатиметься сприяти зближенню офіційної та гро­мадської діяльності Профспіл­ки металургів і гірників Укра­їни, використовувати можли­вості, життєвий та професій­ний досвід своїх членів у спіл­куванні з колегами по роботі, друзями, знайомими профспіл­ковими працівниками (в тому числі молодіжними) для про­ведення «мозкової атаки», спрямованої на подальше омо­лодження кадрів та активістів у виборних органах усіх рів­нів.

Молодь – у профспілкові лідери!

19.01.2014



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

10.07.2024 21:02

08.07.2024 20:16

08.05.2024 21:25

08.05.2024 21:01

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання