« на головну 16.07.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1253)
20
Червень
 
Інтерв’ю
 
СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»

СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Профпанорама

Підсумки діяльності

Підсумки діяльності

Первинна профспілкова організація Чернігівського вищого професійного училища побутового обслуговування звітувала про свою роботу

19 грудня президія комітету Чернігівської обласної організації Профспілки праців­ників освіти і науки України провела своє останнє засідання цього року. Розгляда­лися питання, які наразі найбільше хви­люють освітянську громаду області.

Віталій Копиш

спеціаліст Чернігівської обласної організації

Профспілки працівників освіти і науки України

Під час зібрання, зо­крема, обговорю­валася ситуація з виплатою заробіт­ної плати праців­никам галузі та можливі наслідки неприйняття Урядом постанови про під­вищення розміру посадо­вого окладу працівника І тарифного розряду ЄТС з 1 грудня 2013 року. Про ці болючі проблеми членів президії поінформувала голова Чернігівської об­ласної організації проф­спілки Тетяна Матвєєва. Були прийняті звернення до органів державної вла­ди з вимогою негайно зна­йти вихід зі складної ситу­ації та вирішити пробле­му фінансування освітян області.

Також розглядалося пи­тання про роботу первин­ної профспілкової органі­зації Чернігівського вищо­го професійного училища побутового обслуговуван­ня щодо здійснення прав і повноважень, передбаче­них Законом України «Про профспілки, їх права та га­рантії діяльності». Про ді­яльність первинки звіту­вав її голова Сергій Ворох і заступник голови Черні­гівської обласної організа­ції профспілки працівни­ків освіти і науки Ніна Дудка.

У своєму виступі голо­ва профкому навчального закладу наголосив, що найважливішим напря­мом діяльності організа­ції є колдоговірна робота. Первинна профспілкова організація завжди висту­пає ініціатором укладання цього документа з адміні­страцією училища. Відпо­відно до «трудової консти­туції» навчального закла­ду здійснюються усі перед­бачені доплати, щорічно виплачується винагорода педагогічним працівни­кам і премії обслуговую­чому персоналу. На під­ставі колдоговору сума ко­штів, витрачених на запро­вадження для працівників непередбачених законо­давством пільг, у 2012 році становила 3253,56 грн.

Первинна профспілко­ва організація здійснює контроль за дотриманням у навчальному закладі за­конодавства про працю. Слід зазначити, що тут вчасно, без затримок і в повному обсязі працівни­ки отримують зароблені гроші. Голова профкому є членом атестаційної комі­сії педпрацівників, чле­ном комісії з охорони пра­ці та життєдіяльності за­кладу, його завжди запро­шують на всі наради, де вирішуються питання ді­яльності училища і трудо­вого колективу. Голова первинної профспілкової організації погоджує ко­шторис закладу, графік відпусток працівників, розклад роботи педагогіч­ного та обслуговуючого персоналу, а також питан­ня преміювання та розпо­ділу педагогічного наван­таження.

Сергій Ворох поінфор­мував про ситуацію із ви­платою стипендії та забез­печенням учнів місцями в гуртожитку. Наразі про­блем у цих питаннях не ви­никає. Завдяки спільним зусиллям діяльності адмі­ністрації та профкому по­кращуються побутові умо­ви учнів: у гуртожитку зроблено нові душові, від­ремонтовано кухню.

Профком не залишає поза своєю увагою соці­ально незахищених учнів, надає їм, у разі потреби, матеріальну допомогу й моральну підтримку. Не­абияка увага приділяєть­ся культурно-масовій і фізкультурно-спортивній роботі.

Первинна профспілко­ва організація прагне йти в ногу з часом і не відста­вати від сучасних техно­логій. З цією метою за фі­нансової участі обкому профспілки у вересні цьо­го року було придбано но­утбук і принтер, адміні­страція училища забезпе­чила безкоштовний до­ступ до Інтернету, тож те­пер з колегами спілчани спілкуються через елек­тронну адресу.

Члени президії зверну­ли увагу голови первинної профспілкової організації на низку питань, над яки­ми необхідно працювати для покращення подаль­шого здійснення профко­мом прав і повноважень, передбачених законодав­ством про профспілки, та ухвалили з цього питання постанову.

На засіданні президії було внесено зміни до По­ложення про обласний огляд-конкурс на кращу районну, міську, вузівську організацію профспілки працівників освіти і науки та постанови президії об­кому профспілки.

 

Тепло і турбота

19 грудня на день Святого Миколая адміні­страція та профспілкова організація Черкась­кої філії ПАТ«Укртелеком» укотре відвіда­ли підшефну школу-інтернат у Чигирині, аби привітати малечу зі святом.

Оксана Черних

голова ПО Черкаської філії ПАТ «Укртелеком»

Уже стало доброю традицією, що представни­ки філії на свята відвідують дітей-сиріт. Уцій школі навчається 110 дітей віком від 6 до 15 років. Укртелекомівці привітали дітей зі свя­том і подарували всім солодощі. Діти невимовно зраділи подарункам і запросили гостей на свій кон­церт. Хочеться, аби святковий настрій і щасливі по­смішки залишалися на дитячих обличчях якомога довше, а дитинство їхнє було щасливим і забезпече­ним. Черкаська філія пообіцяла й надалі навідувати дітей і допомагати школі-інтернату.

 

Цукерку за цигарку – боротьба з палінням серед молоді

Нещодавно профком студентів Чернігівсько­го технікуму транспорту та комп’ютерних тех­нологій на чолі з Ларисою Попович з нагоди Міжнародного дня відмови від куріння ініцію­вав проведення акції «День без куріння».

Віталій Копиш

Організатори навели чимало аргументів, аби примусити молодих людей замислитися над проблемою куріння. Загалом у світі майже десята частина жінок, понад половину чоло­віків і 53% молодих людей віком від 14 до 17 років перебувають під впливом цієї згубної звички. УМіж­народний день відмови від куріння завжди прово­дяться заходи щодо запобігання і зменшення вжи­вання тютюнових виробів.

Мета чернігівської акції полягала в тому, аби закли­кати студентів хоча б на один день відмовитися від куріння, роз’яснити їм, якої величезної шкоди завдає здоров’ю навіть одна викурена цигарка. Волонтери-активісти профкому запропонували студентам обмі­няти у них «отруту» на цукерки й розповіли присут­нім про небезпеку для життя і здоров’я, яку спричи­няє нікотинова залежність.

Уфойє технікуму відбувся показ відеороликів, які пропагували здоровий спосіб життя і демонстрували його переваги. Профком студентів висловив споді­вання, що завдяки проведенню акції молодь зрозу­міє, що цигарки шкодять молодому організму і зро­бить свій вибір на користь здоров’я.

12.01.2014



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

10.07.2024 21:02

08.07.2024 20:16

08.05.2024 21:25

08.05.2024 21:01

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання