« на головну 16.07.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1253)
20
Червень
 
Інтерв’ю
 
СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»

СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Профпанорама

Покликання – бути потрібними людям

Покликання – бути потрібними людям

Продовжуючи розповідь про кращі проф­спілкові організації м. Харкова, ми представ­ляємо до уваги читачів досвід первинної профспілкової організації правників і студен­тів комунального закладу охорони здоров’я «Харківський базовий медичний коледж № 1» (ППО ХБМК № 1). Первинка коледжу входить до складу Київської районної орга­нізації працівників охорони здоров’я Харків­ського обкому профспілки працівників охо­рони здоров’я.

Харківський базовий ме­дичний коледж № 1 сьо­годні готує висококвалі­фікованих фахівців для медичної галузі країни.

Первинна профспілкова орга­нізація закладу, яку очолює та­лановитий керівник Віола Гри­горян, об’єднує в своїх лавах 1178 членів профспілки охорони здоров’я, з яких 180 – викладачі та працівники і 998 – студенти. У структурі первинної профорга­нізації діє п’ять профгруп, які очолюють профгрупорги: із соціально-економічного захис­ту спілчан, охорони праці та здоров’я, організаційно-масової роботи, роботи з молоддю, пи­тань культурно-масової і спор­тивної роботи.

Профспілкова робота

На загальних зборах первин­ки, які проводяться раз на два місяці, розглядаються актуаль­ні питання щодо соціально-економічного захисту співробіт­ників і студентів, здійснення контролю за виконанням зако­нодавства, охорони праці, стану захворюваності і травматизму серед працівників і студентів, а також заходів щодо поліпшення здоров’я працівників, ушану­вання ветеранів праці та ювіля­рів, умов навчання студентів ко­леджу.

«Головним своїм завданням профспілковий комітет вважає створення у колективі атмосфе­ри співпраці, взаємоповаги та зацікавленості у досягненні ви­соких результатів підготовки кваліфікованих медичних фа­хівців, – розповідає Ві­ола Григорян. – Тому першочерговим є ство­рення комфортних і безпечних умов праці для викладачів і пра­цівників, а також для навчання студентів».

Особлива увага профспілкового комі­тету й адміністрації коледжу приділяється вихованню майбутніх медичних працівників. З цією метою організовуються різнома­нітні заходи для студентів, три­ває співпраця з громадськими та державними організаціями.

Охорона здоров’я

З метою збереження здоров’я викладачів, працівників і сту­дентів коледжу за ініціативою профкому в студентській полі­клініці проводиться щорічний медичний огляд із проходжен­ням фахівців вузьких спеціаль­ностей. Також визначаються групи здоров’я студентів для за­нять оздоровчою фізкультурою, вирішуються питання щодо оздоровлення студентів, які хво­ріють, у санаторіях-профілакторіях медичних вишів Харко­ва. Профком здійснює моніто­ринг захворюваності виклада­чів і працівників коледжу, а та­кож контролює діяльність комі­сії із соціального страхування щодо надання санаторно-курортного лікування.

Для працівників коледжу ор­ганізовані групи здоров’я: з пла­вання, дихальної гімнастики, аеробіки. Для студентів відкри­то тренажерний зал, басейн. У літній період вони також мають змогу поліпшити своє здоров’я у таборах відпочинку на Азов­ському та Чорному морях.

Соціальний захист

Одним з нагальних питань турботи профспілкового коміте­ту є своєчасна виплата заробіт­них плат і стипендій, забезпе­чення спецодягом. За словами Віоли Григорян, середня заро­бітна плата у закладі складає 3800 гривень. На початок листо­пада ц. р. викладачі, працівники коледжу отримали зарплати повністю, заборгова­ності немає. Також повністю виплачена стипендія студен­там.

За ініціативи профспілкового ко­мітету студенти ко­леджу із малозабез­печених категорій, сироти, інваліди та чорнобильці отримують додаткове безко­штовне харчування.

Викладачам, працівникам і студентам надається матеріаль­на допомога на лікування, а та­кож виділяються кошти у розмі­рі 1 тис. грн у разі смерті роди­чів. Студенти з малозабезпече­них категорій і ті, що мають ді­тей, забезпечуються квитками до театру, цирку та на новорічні вистави. Крім того, до новоріч­них свят діти працівників і сту­дентів отримують подарунки.

Щороку з нагоди свят у коле­джі відбуваються вшанування ветеранів війни та праці. З усі­ма ветеранами і працівниками, які вийшли на пенсію, проф­спілкова організація підтримує тісний зв’язок, надає допомогу.

Профспілковий комітет коле­джу нагороджує та всіляко заохочує учасників конкурсів «Кращий за професією» на мед­сестринському, фельдшерсько­му, акушерському відділеннях, всеукраїнського конкурсу за спеціальністю «Лабораторна ді­агностика». За підсумками року відбувається преміювання від­мінників навчання.

Культурно-масова та спортивна робота

Творчі колективи закладу бе­руть участь в обласних, район­них і міських фестивалях у рам­ках гранд-проекту «Овації», «Ритми планети». Колектив «Нові імена» завоював Гран-прі, «Перлина краю» посів перше місце. У всеукраїнському фести­валі медичних працівників ко­лектив коледжу «Ліра Гіппокра­та» виборов друге місце. У жовтні ц. р. команда коледжу «Друге щастя» посіла друге місце в об­ласному турнірі інтелектуаль­них ігор «Що? Де? Коли?». На всеукраїнському танцювально­му проекті «Майдан’с» м. Харків гідно представляв танцюваль­ний колектив закладу Cool people, який вийшов у півфінал змагань.

«Творчі здібності мають не тільки студенти. Викладачі та працівники коледжу на чолі з директором Миколою Панчен­ком беруть участь у виставках творчих робіт, які щороку про­водяться Харківським коміте­том профспілки працівників охорони здоров’я, – розповідає заступник голови Харківського обкому медиків Тетяна Пусто­войт. – На виставках медики представляють чудові витвори мистецтва: фотографії, вишив­ки, картини».

З метою створення сприятли­вої психологічної атмосфери члени профкому допомагають в організації святкових вечорів – концертів для працівників коле­джу, відзначаються День вчите­ля, Новий рік, 8 березня, День медичного працівника. Для сту­дентів коледжу проводяться конкурс творчих робіт «Золота осінь», святкові концерти до Дня студента, Нового року, Дня закоханих та Великодніх свят.

Профспілковий комітет є іні­ціатором активного спортивно­го життя в коледжі: проводять­ся дні здоров’я, змагання з во­лейболу, футболу, настільного тенісу. Викладачі та студенти беруть участь в обласних, місь­ких і районних спартакіадах профспілки працівників охоро­ни здоров’я, в яких спортсмени коледжу неодноразово посідали призові місця.

Результати діяльності профкому систематично розгляда­ються на зборах трудового ко­лективу. На засіданнях трудово­го колективу заслуховуються звіти комісій профкому щодо своєї роботи.

Завдяки тісній співпраці ке­рівництво коледжу оперативно реагує на звернення профспіл­кового комітету щодо поліпшен­ня стану безпеки та охорони праці, збереження здоров’я пра­цівників, розвитку матеріаль­ної бази.

У 2011 році первинка ХБМК № 1 була нагороджена дипло­мом Федерації профспілок Укра­їни за перемогу у Всеукраїн­ському огляді-конкурсі первин­них профспілкових організацій. За високі досягнення у розвитку профспілкового руху Голова ФПУ Юрій Кулик вручив голові первинної профспілкової орга­нізації Харківського базового медичного коледжу № 1 Віолі Григорян нагрудний знак «Профспілкова відзнака».

22.12.2013


Тетяна РУБАН, «ПВ»

ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

10.07.2024 21:02

08.07.2024 20:16

08.05.2024 21:25

08.05.2024 21:01

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання