« на головну 16.07.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1253)
20
Червень
 
Інтерв’ю
 
СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»

СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Профпанорама

М іцність профспілки – в єдності й скоординованих діях

М іцність профспілки – в єдності й скоординованих діях

 28 листопада в Будинку спілок відбувся VII пле­нум ЦК Профспілки пра­цівників освіти і науки України «Про роботу ор­ганізаційних ланок щодо додержання статутних вимог у частині організа­ційного та фінансового зміцнення профспілки, посилення виконавчої дисципліни, мотивацій­них аспектів профспілко­вого членства».

 За інформацією прес-служби Профспілки працівників освіти і науки України, засі­дання провели члени бюро президії на чолі з головою профспілки Георгієм Трухановим. У роботі пленуму взяв участь за­ступник Голови Федерації проф­спілок України Євген Драп’ятий.

Основою для широкого обгово­рення стала доповідь Георгія Тру­ханова щодо першочергових за­вдань профспілки, її організацій­них ланок в оперативному реагу­ванні на динамічні зміни, що від­буваються в усіх сферах суспільно­го життя. Так, голова профспілки зазначив, що кризові явища в еко­номіці, часті зміни в законодав­стві, постійне реформування осві­ти та недофінансування галузі – це ті умови, в яких сьогодні працює профспілка. Проте суть її діяль­ності є незмінною – захист трудо­вих та соціально-економічних прав та інтересів працівників осві­ти, студентської молоді. «Саме сьогодні міцність усіх організацій­них ланок, соціальне партнерство, позитивний імідж, єдність дій, фі­нансова солідарність – найголо­вніші складові, на яких має бути зосереджена наша увага для поси­лення результативності роботи», – підкреслив він.

Очільник галузевої профспілки в своїй презентації приділив увагу конструктивному діалогу та співпраці із соціальними партнерами, відзначивши позитивні зміни. Ра­зом з тим він указав на проблемні питання, зокрема щодо зміни роз­міру І тарифного розряду, недофі­нансування установ та закладів освіти до кінця року, освітянсько­го бюджету на 2014 рік. І підкрес­лив, що саме в цьому напрямі ве­деться системна робота – направ­лено відповідні листи, звернення, готуються нові документи й докла­даються всі зусилля для вирішен­ня зазначених питань.

Важливими мотиваційними факторами є консультаційна, пра­вова та інформаційна діяльність. Неабияке значення має також під­тримка міжнародних освітніх кам­паній, спрямованих на підвищення якості освіти в усьому світі, про що також зазначалося в доповіді. Ско­ординованість заради якісної осві­ти для кращого життя – ось пріори­тет освітянських профспілок усієї Європи. І лише спільні виважені дії, інвестиції в освіту сприятимуть забезпеченню сталого розвитку країни в майбутньому.

До обговорення доповіді долу­чилися колеги з різних куточків України. Так, свої міркування та пропозиції до постанови вислови­ли представники Вінниці, Доне­цька, Києва, Львова, Луганська, Кіровограда й АР Крим. Після за­сідання редакційної комісії плену­му було оголошено його рішення, яке прийнято до виконання.

 

 

 Про актуальні питання – профактиву медиків Закарпаття

 На базі навчального центру Закарпатської облпрофради (ди­ректор Іван Олексик) відбувся семінар-навчання голів та скарбників (бухгалтерів) профспілкових організацій праців­ників охорони здоров’я нашого краю. Відкриваючи семінар, голова обласної організації профспілки Володимир Турок наголосив на важливості питань порядку денного для повсяк­денної діяльності профспілкових осередків галузі.

Сергій Баранчиков

завідувач відділу організаційно-гуманітарної роботи Закарпатської облпрофради

Питання запобіган­ня виробничому травматизму, по­рядку розсліду­вання та взяття на облік нещасних випадків, ви­плати компенсації по­терпілим докладно ви­світлив у своєму виступі начальник управління Фонду соціального стра­хування від нещасних випадків на виробництві та профзахворювань в Закарпатській області Іван Зарева. Про участь профспілок у проведенні атестації робочих місць розповів експерт з умов праці Анатолій Аріша­ка. На фінансуванні охо­рони здоров’я в умовах реформування галузі зу­пинилася заступник на­чальника управління охорони здоров’я Закар­патської ОДА Ганна Ро­манко. Окремі питання обслуговування з добровільного медичного страхування розглянула заступник директора Ужгородської філії ПрАТ СК «Провідна» Те­тяна Малильо.

Значне місце на семінарі-навчанні профакти­ву відводилося проф­спілковій роботі, про що йшлося у виступах го­ловного спеціаліста – за­ступника голови облпрофорганізації Тиберія Лукача, головного бух­галтера Людмили Тро­фимчук, головного спе­ціаліста обкому проф­спілки з правової роботи Володимира Шутка, го­ловного спеціаліста із соціально-економічних питань та охорони праці Тетяни Куруци. Насам­кінець відбулися широ­кий обмін досвідом робо­ти та фахова дискусія з участю профспілкових активістів галузі щодо соціально-економічного захисту спілчан в сучас­них умовах.

 

 

 Пам’ять жива

 Дніпропетровська обласна організація ве­теранів цілеспрямовано і наполегливо проводить роботу з увічнення пам’яті і по­двигу своїх героїв.

 Зокрема, незабаром вийде в світ книга «Трудова слава Дні­пропетровщини». Цій події передувала багатомі­сячна копітка робота пра­цівників обласної, міських і районних організацій вете­ранів області. Зібрані та під­готовлені до друку матеріа­ли про майже 400 героїв Соціалістичної Праці, по­вних кавалерів ордена Тру­дової слави, героїв України. Серед них – четверо героїв Соціалістичної Праці, які отримали це звання в роки Великої Вітчизняної війни; 10 осіб, удостоєних цього звання двічі, зокрема двоє – А. І. Козловський та А. Т. Гончар удостоєні зван­ня Героя Соціалістичної Праці та Героя України.

На відзначення 70-річчя за­снування звання Герой Соці­алістичної Праці 18 грудня 2008 року під патронатом Дніпропетровської обласної державної адміністрації та обласної ради було прове­дено перший форум «Зірка Героя». Другий форум пла­нується провести в грудні цього року.

У газеті «Ветеран Придніпров’я» є рубрика «Званню Герой Соціалістич­ної Праці – 75 років», де пу­блікуються матеріали про трудові подвиги дніпропе­тровців.

08.12.2013



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

10.07.2024 21:02

08.07.2024 20:16

08.05.2024 21:25

08.05.2024 21:01

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання