« на головну 16.07.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1253)
20
Червень
 
Інтерв’ю
 
СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»

СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Профпанорама

Працюють для здоров’я людей

Працюють для здоров’я людей

19 листопада відбувся семінар-нарада керівників міських профспілок, керів­ників управлінь Київської міської ради профспілок за участі представників ЗМІ у Науково-виробничому цен­трі «Борщагівський хіміко-фармацевтичний завод». Мета заходу – поділитися передовим досвідом орга­нізації виробничих проце­сів і побудови соціально-економічних відносин у трудових колективах пере­дових підприємств Києва.

Учасників зустрічі при­вітали голова Київської міської ради профспі­лок Валентин Мельник і голова Київської місь­кої організації профспілки хіміч­них та нафтохімічних галузей про­мисловості Ірина Стеблюк.

Під час зустрічі було представле­но досвід роботи Публічного акціо­нерного товариства Науково-виробничого центру «Борщагів­ський хіміко-фармацевтичний за­вод» у справі запровадження на під­приємстві системи міжнародних стандартів, у тому числі стандарту «соціальна відповідальність».

Про те, як вдалося з відсталого підприємства стати фармацевтич­ним заводом європейського рівня, а також про особливості запрова­дження системи міжнародних стандартів розповіла гостям гене­ральний директор НВЦ «Борщагів­ський хіміко-фармацевтичний за­вод» Людмила Безпалько.

Завод розпочав свою діяльність 1947 року. Тоді це було невелике підприємство, яке виробляло лі­карські препарати, харчові про­дукти та товари широкого вжитку. Нині БХФЗ – це потужне підприєм­ство з виробництва та реалізації готових лікарських засобів.

Упродовж багатьох років завод постійно працює над удосконален­ням якості продукції. Ще десять ро­ків тому першим серед українських виробників він отримав сертифікат відповідності вимогам належної ви­робничої практики GMP. Відтак під­приємство стало першим у країні фармацевтичним заводом, що від­повідає міжнародним вимогам ви­робництва лікарських препаратів.

Визнання в Україні та в усьому світі надзвичайно високої якості вироблюваних препаратів засвід­чують численні нагороди та призи підприємства.

Особливістю Борщагівського хіміко-фармакологічного заводу є наявність двох складових – власне заводу та науково-виробничого центру. Відтак здійснюється по­вний цикл фармацевтичної діяль­ності: від розроблення до виробни­цтва, далі до дистриб’юції препа­ратів, ураховуючи експорт гото­вих лікарських засобів. Серед ві­тчизняних лікарських засобів про­дукція заводу займає понад 6%. Близько 12% вироблених препара­тів експортуються до країн близь­кого та далекого зарубіжжя.

Нині ПАТ НВЦ «Борщагівський хіміко-фармацевтичний завод» на­лежать провідні позиції серед ви­робників лікарських засобів Украї­ни, завод активно освоює міжна­родні ринки збуту. Стратегія керів­ництва спрямована на досягнення головної мети: створення підпри­ємства європейського рівня з вико­ристанням новітніх технологій при виробництві лікарських засобів та світової практики для закріплення своїх позицій на вітчизняному та міжнародному ринках.

В основі політики підприємства – забезпечення високої якості про­дукції, задоволення потреб населен­ня, захист довкілля, охорона здоров’я та безпека праці працівників.

Та все-таки головною цінністю підприємства є його трудовий ко­лектив. Для захисту соціально-економічних прав та інтересів пра­цівників спільно працюють адмі­ністрація і первинна профспілкова організація, яку очолює Вікторія Кливак. Головним документом со­ціального життя підприємства є колективний договір, у якому про­писані всі питання, що стосуються соціального захисту працівників.

У рамках семінару для його учасників було проведено екскур­сію виробничими майданчиками одного з найуспішніших підпри­ємств, під час якої вони могли озна­йомитися з виробництвом ліків та умовами праці працівників.

 

Донецькій обласній організації профспілки – 70!

За інформацією Донецької облас­ної організації Профспілки пра­цівників освіти і нау­ки України, на початку листопада 2013-го у Будин­ку профспілок відбулося урочисте зібрання, присвя­чене 70-річчю організації. Захід розпочався з демон­страції фільму, в якому ви­світлено основні віхи діяль­ності профспілки – з часу відродження і донині.

У своєму вітальному слові голова обкому профспілки Ася Горшкова подякувала всім присутнім за їхню працю й висловила надію на те, що спільними зусил­лями вдасться домогтися процвітання не тільки профспілкової організації, а й галузі освіти в цілому.

Зі сцени актового залу учасників заходу привіта­ли директор департаменту освіти і науки Донецької ОДА Юрій Соловйов, рек­тор Донецького націо­нального технічного уні­верситету Олександр Мі­наєв, заступник голови Профспілки працівників освіти і науки України Лю­бов Гарбаренко, заступник голови Донецької облас­ної ради профспілок Надія Постернак, колеги з Мо­скви і Луганська.

Усіх, хто більшу частину життя віддав розвитку й зміцненню профспілкового руху галузі, було відзначе­но медаллю «За профспіл­кову доблесть». Серед них – голови міських, район­них, вузівських організацій профспілки, працівників виконавчого апарату обко­му профспілки, які пропра­цювали у профспілкових органах понад 25 років.

Окрім того, багатьох акти­вістів було відзначено профспілковими нагоро­дами ЦК профспілки, До­нецької облпрофради та обкому профспілки.

 

«Війною обпалені– працею звеличені»

Під таким гаслом Організація ветеранів Хмельницької області відзначає 75-річчя з дня заснування почесного звання Героя Соціалістичної Праці.

Цього високого звання були удостоєні 117 трудівників краю, із них 85 працівників сільського господарства, се­ред яких 32 ланкові, 20 бри­гадирів комплексних бри­гад, 15 керівників колгоспів і радгоспів, 11 тваринників, 7 механізаторів, 7 працівни­ків промисловості, 6 буді­вельників.

Серед героїв – 75 учасників війни, з них 26 брали участь у бойових діях у Великій Вітчизняній війні. Їхнє життя обпалила війна, а в повоєнні роки за доблесну працю їх було достойно відзначено.

Звеличені подоляни знані не тільки на Поділлі, а й в Україні та всьому світі. Це М. П. Бажан – український поет, Б. І. Збарський – уче­ний, біохімік, В. І. Явор­ський – геолог і палеонто­лог, С. М. Федоров – лікар-офтальмолог.

Прикладом героїзму є пра­ця колгоспників села Летава Чемеровецького району. В 1948 році 11 летавчанам за високі врожаї пшениці, жита, цукрових буряків було присвоєно звання Ге­роя Соціалістичної Праці. Серед них – голова колгоспу Д. В. Бойко, 9 ланкових і бригадир тракторної брига­ди. В 1958 році Давиду Ва­сильовичу Бойку це звання було присвоєне вдруге.

Народна художниця Тетяна Яблонська самовіддану й невтомну працю летавчан зобразила у відомій картині «Хліб».

Бронзові погруддя двічі Героям Соціалістичної Праці

Справу Д. В. Бойка продовжував до 1980 року В. Д. Ліщук, який 1976 року також був удостоєний зван­ня Героя Соціалістич­ної Праці. З 1980 року господарство очолив М. В Шапо­вал, який примножив славу ордена Леніна сільськогосподар­ського кооперативу «Лета­ва» і 2011 року Указом Пре­зидента України одержав Золоту зірку Героя України.

Двічі героєм став голова колгоспу «Україна» села Лі­соводи Городоцького райо­ну Г. І. Ткачук. Іще 6 праців­никам цього господарства було присвоєно звання Ге­роя Соціалістичної Праці.

З ініціативи обласної ради ветеранів в усіх районах і містах області цього року було проведено урочистості щодо вшанування Героїв Соціалістичної Праці, а та­кож відзначених іншими урядовими нагородами.

В усіх заходах, присвячених Героям Соціалістичної Пра­ці, орденоносцям трудового фронту, брали участь пра­цівники агропромислового комплексу, освіти, науки, культури, а також керівники місцевих органів влади та самоврядування.

Проведено 12 мітингів із вшанування світлої пам’яті Героїв Соціалістичної Праці, під час яких відкрито мемо­ріальні дошки 21 Герою Со­ціалістичної Праці. В шко­лах, бібліотеках проводять­ся зустрічі з Героями Праці, серед яких Г. І. Абрамчук, М. П. Козак, М. М. Мазур, Н. О. Русіна, А. Ф. Яроцька, Л. Л. Глєвіч, Г. О. Щербанюк, С. Й. Примуд.

Меморіальні дошки на честь Героїв Соціалістичної Праці у 2008 році встанов­лені у смт Чемерівці, а цьо­го року – в с. Голосків Лети­чівського р-ну.

Постійно проводяться зу­стрічі з Героями Соціаліс­тичної Праці в різних райо­нах регіону.

Обласна телерадіокомпанія «Поділля – Центр» ра­зом із обласною радою ветеранів створила й пока­зала 18 телефіль­мів «Війною об­палені – працею звеличені», учас­никами яких були понад 3600 осіб, здебільшого мо­лодь, учні.

03.12.2013


Тетяна РУБАН, «ПВ»

ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

10.07.2024 21:02

08.07.2024 20:16

08.05.2024 21:25

08.05.2024 21:01

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання