« на головну 16.07.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1253)
20
Червень
 
Інтерв’ю
 
СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»

СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Профпанорама

Не все так погано у сфері громадського обслуговування

Не все так погано у сфері громадського обслуговування

 Саме такий висновок можна зробити, озна­йомившись із роботою житлово-комунальних та інших служб гро­мадського обслугову­вання м. Севастополя під час виїзного засі­дання колегії Міністер­ства регіонального роз­витку, будівництва та житлово-комунального господарства України.

 Олексій Романюк

голова ЦК Профспілки працівників громадського обслуговування України

Соціальна політика, яку сьо­годні проводить місцева влада, спрямована на по­кращення та розширення громадського обслугову­вання, створення ефективної сис­теми захисту громадян від соці­альних ризиків, дерегуляцію та усунення зайвих бюрократичних процедур, що дозволить значно по­ліпшити якість життя севасто­польців і гостей міста.

За підсумками 2012 року серед регіонів України м. Севастополь посіло друге місце за обсягом при­йнятого в експлуатацію житла в розрахунку на 10 тис. мешканців, за абсолютним приростом обсягу роздрібної торгівлі, а також за рів­нем зайнятості населення працездатного віку. Варто зазначити, що м. Севастополь неодноразово ставало переможцем Всеукраїн­ського конкурсу «За кращий бла­гоустрій населеного пункту».

Надзвичайно важливою складо­вою соціально-економічного роз­витку міська влада вважає рефор­мування житлово-комунального господарства, яке передбачає реа­лізацію цілої низки інноваційних програм, зокрема «Озеленення», «Дороги», «Покрівля» тощо.

У 2011 році в рамках програми «Питна вода Севастополя» введено в експлуатацію каналізаційні очисні споруди в с. Фронтове і с. Верхньоса­дове загальною потужністю близько 1000 куб. м стоків на добу. Передано на баланс експлуатуючим організа­ціям важливі об’єкти водопостачан­ня в с. Орлине та с. Сонячне.

У 2012 році здійснено капіталь­ний ремонт і введено в експлуата­цію підкачуючу насосну станцію в с. Цукрова Головка та проведено реконструкцію очисних споруд КОС – 7 «Ласпі» (перша черга). Проводяться роботи й реконструк­ція каналізаційно-очисних споруд у с. Вивилово та с. Андріївка (дру­га черга), а також на об’єкті «Мар­тинівський каналізаційний колек­тор». Виконано роботи з газифіка­ції та реконструкції котельні в с. Кача, газифікації житлових райо­нів м. Інкерман.

Триває будівництво нових і ре­конструкція існуючих транспорт­них магістралей міста. Відкрито дорожню розв’язку Севастополь – Балаклава, першу чергу об’їзної до­роги в районі Сапун-гори. Викона­но капремонт дорожнього полотна вулиць Адмірала Октябрьського, Кеченська та Велика Морська. За­кінчується реконструкція мосту біля міського залізничного вокзалу – одного з найбільш проблемних об’єктів міста. За рахунок місцево­го бюджету придбано 15 нових тро­лейбусів з низькою підлогою, об­ладнаних пандусом для інвалідів.

У 2011–2012 роках за рахунок місцевого бюджету було придбано 20 автомобілів швидкої медичної допомоги. Закінчується будівни­цтво хірургічного корпусу міської лікарні № 1 на 150 місць.

Останніми роками севастополь­ською владою застосовано принци­пово новий підхід у реформуванні галузі охорони здоров’я. Введено в дію фельдшерсько-акушерський пункт у с. Фронтове, який забезпе­чує якісне медичне обслуговування понад 3 тис. сімей. У 2011 році введе­ний в експлуатацію сучасний кор­пус ендоваскулярної ангіографії та малоінвазивної хірургії, а в 2012-му після капітального ремонту відкри­то дитячу поліклініку міської лі­карні № 3 та відділення стоматоло­гічної поліклініки № 1. У рамках на­ціонального проекту «Нове життя» створюється сучасний перинаталь­ний центр на базі Центру охорони материнства та дитинства.

Значна увага в місті приділя­ється розвитку сфери дошкільних установ та освіти.

Звісно, що проблемних питань щодо якості, доступності громад­ського обслуговування в місті ще ба­гато. Проте сьогодні можна з упевне­ністю сказати, що узгодженість спільних системних дій міської вла­ди, місцевої громади та профспілок дозволила зробити впевнений крок до підвищення стандартів життя се­вастопольців, реалізації державних і регіональних програм у сфері гро­мадського обслуговування.

 

 

 У контексті європейської інтеграції

 У м. Яремче відбулася міжнародна науково-практична конференція «Профе­сіоналізація державної служби в контексті європейської інтеграції», організована за участю обласної ради профспілок.

Сергій Лизанчук

Івано-Франківська обл.

До роботи долучили­ся посадові особи Адміністрації Пре­зидента України, Секретаріату Кабміну, Апа­рату ВРУ, представники центральної влади й орга­нів місцевого самовряду­вання, міжнародних орга­нізацій, експерти та ін.

На конференції обговорю­валися питання модерніза­ції держслужби, професій­ного розвитку держслуж­бовців, формування засад державної кадрової політи­ки в країнах ЄС та ініціати­ви «Східне партнерство».

У рамках заходу директор Центру адаптації державної служби до стандартів ЄС Ма­рина Канавець представила Державну цільову програму розвитку держслужби на пе­ріод до 2016 року, затвер­джену постановою КМУ. Під час її розроблення Нацдерж­службою України враховано напрацювання українсько-канадського проекту «Ре­форма управління персона­лом на державній службі», а також рекомендації міжна­родних експертів.

Про стан виконання Держав­ної цільової програми підго­товки, перепідготовки та під­вищення кваліфікації фахів­ців у сфері європейської ін­теграції та євроатлантичного співробітництва України на 2008–2015 роки учасників конференції поінформувала директор Школи вищого корпусу державної служби Валентина Ковальчук.

23 червня державні службов­ці відзначали своє професій­не свято – День державної служби. З цієї нагоди при­йміть найщиріші слова подя­ки за вашу сумлінну працю.

 

 Закарпатський «Вогник»

 Сергій Баранчиков

Закарпатська обл.

Задзвеніли дитячі голоси в одній із кращих оздо­ровниць Закарпаття – дитячому закладі «Вог­ник», розташованому в ма­льовничій місцевості поблизу с. Оноківці на Ужгородщині. Опікується ним обласна профспілкова організація працівників державних уста­нов (голова Марія Петечук).

На неповторне дитяче свято перетворилася урочиста це­ремонія відкриття першої змі­ни з привітаннями від голови Закарпатської обласної орга­нізації профспілки працівни­ків державних установ Марії Петечук, голови облпрофра­ди Івана Короля, директора виконавчої дирекції обласно­го відділення Фонду соціаль­ного страхування з тимчасо­вої втрати працездатності Іго­ря Сегляника. Аблагословив дітей на щасливий і гарний відпочинок отець Іван.

У першу зміну протягом 18 днів тут оздоровлювати­муться та відпочиватимуть 86 дітей, більшість батьків яких – члени профспілки працівників держустанов. Під керівництвом заступни­ка начальника оздоровниці Діани Гондорчин, виховате­лів загонів для дітей органі­зовано різноманітні виховні, культурно-спортивні програ­ми, цікаві екскурсії.

Загалом в області розпочали роботу 13 дитячих оздоров­ниць, якими опікуються об­ласна рада профспілок, га­лузеві профспілки, профко­ми підприємств та організа­цій, де вже відпочивають понад тисячу дітей.

 

 Задля здоров’я дітей

 Валерій Марценюк

Хмельницька обл.

На Хмельниччині за­вдяки обласному від­діленню Фонду соці­ального страхування з тимчасової втрати працездатності, який очолює Сер­гій Кіндзерський, за підтрим­ки голови ОДА Василя Ядухи та голови Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності Украї­ни Олега Погодіна оздоров­люватимуться понад 4 тис. дітей застрахованих осіб. На організацію відпочинку за­плановано використати 7 млн грн, що на 4,2 млн більше порівняно з минулим роком. До слова, підготовку до літньої оздоровчої кампа­нії обласне відділення фонду розпочало заздалегідь, ще в минулому році під час фор­мування бюджету.

Днями розпочалася перша зміна в дитячому оздоров­чому закладі «Джерельце», що в с. Жилинці Ярмоли­нецького району. На оздо­ровлення прибули 160 ді­тей. Загалом, за три зміни тут буде оздоровлено май­же 500 дітей. Вартість путі­вок частково оплачено за рахунок коштів фонду, а та­кож профспілкової організа­ції ПАТ«Обленерго» (голова Валерій Ковальчук).

В урочистому відкритті пер­шої зміни взяли участь пер­ший заступник голови облдержадміністрації Вадим Гаврішко, директор дирекції обласного Фонду соціаль­ного страхування з тимчасо­вої втрати працездатності Сергій Кіндзерський, голова правління ПАТ«Хмельницькобленерго» Олек­сандр Шпак, голова обкому Профспілки працівників енергетики й електротехніч­ної промисловості України Людмила Вільчинська та ін. Вони побажали дітям гар­ного відпочинку.

 

26.06.2013



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

10.07.2024 21:02

08.07.2024 20:16

08.05.2024 21:25

08.05.2024 21:01

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання