« на головну 16.07.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1253)
20
Червень
 
Інтерв’ю
 
СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»

СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Профпанорама

Вустами немовляти

Вустами немовляти

Ольга Ільяшенко

голова молодіжної ради профспілкової організації при ДП «Завод ім. Малишева»

Міжнародний день захисту дітей – це не лише галас­ливі та веселі святкуван­ня дітвори, а й нагаду­вання про необхідність дотримання і поваги до прав дити­ни як необхідної умови для форму­вання гуманного, справедливого і благополучного суспільства.

1 червня в багатьох країнах сві­ту, в тому числі в Україні, прохо­дять благодійні акції, концерти, конкурси, покликані допомогти і підтримати дітей, особливо сиріт та інвалідів. «Вустами немовляти» – під таким гаслом пройшов фото­конкурс на нашому підприємстві. У квітні на засіданні профкому було прийнято Положення про фо­токонкурс, після чого Рада молоді Об’єднаного профспілкового комі­тету при ДП «Завод ім. Малишева» оголосила про його початок. Мета цього заходу – викликати позитив­ні емоції та пропагувати здоровий спосіб життя.

24 травня конкурсна комісія розглянула представлені роботи багатьох учасників конкурсу. Серед безлічі яскравих та оригі­нальних робіт дуже важко було ви­брати чотири призові фотографії. Переможцями стали: І місце – Оль­га Муковоз (грошова премія 200 грн); ІІ місце – Людмила Ілья­шенко (грошова премія 150 грн); ІІІ місце – Раїса Полтавська і Юрій Устименко (грошові премії по 100 грн). Кращі роботи були вико­ристані для проведення виставки до Дня захисту дітей. Експозиція фотовиставки була розташована на центральній прохідній ДП «За­вод ім. Малишева».

Традиційно в День захисту ді­тей ми відвідуємо дитячий буди­нок «Родина» на вул. Слинько. Ось і цього разу, не змінюючи своїм традиціям, ми прийшли сюди з по­дарунками й привітаннями від профкому та підприємства. Вихо­ванці дитячого будинку підготува­ли чудовий концерт на знак подя­ки за увагу і турботу про них. Об’єднаний профком при ДП «За­вод ім. Малишева» дякує всім за активну участь у заходах. Зробимо наше життя яскравішим і добрішим!

 

 

 Студенти подарували малечі свято

 Днями університетська молодь за підтримки первинки студен­тів Чернігівського національного педагогічного університету ім. Т. Г. Шевченка провели в міському парку культури і відпо­чинку акцію «Світ юнацтва – світу дитинства».

 Як повідомила го­лова первинки студентів ЧНПУім. Т. Г. Шевченка Ірина Левицька-Сосімович, у рамках за­ходу відбувся конкурс ма­люнку на асфальті, сімейно-спортивне зма­гання тощо. Кожен фа­культет вишу підготував майстер-класи, показові виступи студентів Інсти­туту історії та факульте­ту фізичного виховання із спортивного туризму, фехтування, стрільби з лука.

Гарний настрій забез­печили виступи творчої молоді. Також малечі сподобались безкоштовні відвідування атракціонів та морозиво в дарунок.

 

 

 Увага багатодітним родинам

  У Закарпатському обко­мі профспілки працівників і підприємців торгівлі, гро­мадського харчування та по­слуг стало традицією про­водити зустрічі з батьками багатодітних родин.

  За інформацією заступни­ка голови об’єднаного профкому «Барва» Ольги Красновської, на обліку в галузі перебуває 69 таких сі­мей, серед яких в об’єднаному профкомі – 63. На зустрічі з приві­танням виступила голова облпрофорганізації Галина Сва­ричевська. Вона розповіла, що ро­бить галузева профспілка, підтри­муючи багатодітні родини, відпо­віла на запитання, надала роз’яснення з багатьох питань. Привітав присутніх і голова об’єднаного профкому «Барва» В’ячеслав Гасинець. Від обкому профспілки всім було вручено ві­тальні листівки та матеріальну допомогу, а від об’єднаного профкому – солодощі дітям.

 

 

 Навчання студентського профактиву

 Динамічні зміни, що відбуваються в усіх сферах суспільного життя нашої держа­ви, вимагають від профспі­лок оперативного реагуван­ня й ефективних заходів, що певною мірою залежить від налагодженості та чіткості організаційної роботи.

Призначення і функції сучас­них профспілок змінилися, але основна їхня місія – соціально-економічний за­хист спілчан – залишилася незмінною. Вумовах світової фінансової кризи всі очіку­ють активної і відповідальної участі держави в сфері соці­ального захисту громадян.

Проблема профспілок поля­гає в тому, що багато спіл­чан, особливо студентів, на­віть не здогадуються про масштаби цієї роботи, а отже, не бачать перспектив свого членства. Профоргані­затори академічних груп, як і голови профспілкових ла­нок різного рівня, повинні доносити необхідну інфор­мацію до студентства, а го­ловне – робити це цікаво і змістовно.

Значення профспілкової роботи

Саме з цією метою двічі на рік у Мелітопольському дер­жавному педагогічному уні­верситеті ім. Б. Хмельниць­кого проводяться навчання студентського профспілко­вого активу. Завдяки соці­альному партнерству і соці­альному діалогу між адміні­страцією та профкомом уні­верситету таке навчання є ефективним і якісним.

Зазвичай навчанню студент­ського профспілкового акти­ву передує участь у заходах Асоціації правозахисних ор­ганізаторів студентів Украї­ни, в яких систематично бе­руть участь профспілкові лі­дери університету. Проф­спілкове навчання є страте­гічним і пріоритетним на­прямом статутної діяльності, завдання якого – розгляд, доопрацювання та прийнят­тя рішень щодо реалізації нових проектів, програм, за­ходів; сприяння підвищенню освітнього рівня активу; ор­ганізація та координація ро­боти студентських профбю­ро факультетів; навчання основам профспілкової ді­яльності; впровадження но­вих форм та методів навчан­ня студентських профоргані­заторів; підготовка молодих перспективних профспілко­вих кадрів, здатних успішно розв’язувати проблеми, що постають перед профспіл­кою. Тут профорганізатори можуть ділитися досвідом роботи, дискутувати, поєд­нувати теоретичну базу з практичними аспектами.

Протягом травня в профспіл­кових організаціях факульте­тів жваво обговорювався про­ект Договору про соціальне партнерство між адміністра­цією та колективом студентів, аспірантів, докторантів, роз­роблений комісією обкому з питань роботи з молоддю та студентами. Це дуже своєчас­но, адже сьогодні колективні договори укладаються насам­перед з метою представлен­ня інтересів працівників вишу, а права студентів закрі­плюються в договорах тільки частково і дуже обмежено. Водночас ситуація, що скла­лася в державі й суспільстві на сучасному етапі, вимагає заходів, спрямованих на фор­мування стратегії соціально-економічного, політичного й культурного розвитку молоді, правових умов щодо діяль­ності її громадських об’єднань.

 

 

16.06.2013



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

10.07.2024 21:02

08.07.2024 20:16

08.05.2024 21:25

08.05.2024 21:01

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання