« на головну 16.07.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1253)
20
Червень
 
Інтерв’ю
 
СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»

СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Профпанорама

Інформаційна робота профспілки – барометр ефективності й перспективи

Інформаційна робота профспілки – барометр ефективності й перспективи

Час цифрових тех­нологій потре­бує нових форм та методів робо­ти від працівни­ків, відповідальних за інформаційно-аналітичну складо­ву профспілки, та профспілкових жур­налістів. Оператив­не донесення відо­мостей до спілчан, інформування сус­пільства про діяль­ність організації та співпраця із засоба­ми масової інфор­мації – актуальні пи­тання діяльності Профспілки праців­ників освіти і науки України.

Інна Михальченко

Прес-служба Профспілки працівників освіти і науки України

Саме ці питання роз­глядалися на семінарі-тренінгу, прове­деному 14–16 травня для фахівців з інфор­маційної роботи виконавчих апаратів Кримської республі­канської, обласних, Київської та Севастопольської міських організацій профспілки. Три десятки слухачів, відпові­дальних за комунікаційну складову в територіальних організаціях галузевої проф­спілки, підвищували рівень фахової компетенції та діли­лися досвідом роботи на місцях.

Діловий тон заходу ще під час його відкриття задав ви­ступ голови профспілки Геор­гія Труханова, який окреслив основні вектори інформацій­ної політики й акцентував увагу на проблемних момен­тах цієї ділянки роботи. Він також висловив сподівання, що навчання дасть новий по­штовх для активізації інфор­маційної діяльності, а також збагатить новими ідеями, ці­кавими формами та метода­ми роботи на перспективу.

«Знати те, що корисно» – так лаконічно можна охарак­теризувати мету тренінгу, учасники якого під час різно­планових занять мали змогу максимально й оперативно засвоїти матеріал. Навчання включало теоретичні – лекції, бесіди та практичні – майстер-класи, інтерактивні презента­ції – заняття.

У різний час до спілкуван­ня з профспілковими інфор­маційниками долучалися екс­перти, профспілкові лідери та практики – доцент Могилян­ської школи журналістики Анатолій Яковець, політолог Костянтин Матвієнко, голова Київської міської організації профспілки Олександр Яцунь, завідувач відділу взаємодії із ЗМІ Олексій Корецький, жур­налістка столичної профорга­нізації Катерина Покляцька.

Протягом усього тренінгу не переривався ланцюг само­презентації його учасників. І кожен фахівець за допомогою слайдів, ілюстрацій, методич­них матеріалів представив професійне інфополе органі­заційної ланки та поділився власними професійними секретами.

Приклади ефективної співпраці галузевої профспілки з телевізійними каналами та провідними виданнями на ко­ротких майстер-класах у прес-центрі ФПУ представила за­відувач відділу інформацій­ного забезпечення та комуні­кації Інна Михальченко. Від­повідаючи на запитання ко­лег із регіонів, фахівець звер­нула особливу увагу на проблемні моменти роботи проф­спілкового журналіста, на­давши практичні поради для їх усунення.

Учасниця семінару Ольга Лобарчук зі Львова зазначи­ла, що цікавими виявилися профспілкові уроки, конкур­си на їх краще проведення, інформаційні стенди, які по­стійно поповнювалися при­кладною інформацією тощо. «Колеги з інших областей за­цікавилися професійною ро­ботою журналіста у Львів­ській галузевій профспілці і взаємодією з обласним проф­спілковим регіональним ви­данням, що дозволяє пропа­гувати свою роботу серед ін­ших галузей, – розповіла вона. – Ми домовилися про створення обмінних газетних сторінок, окремих публіка­цій з харків’янами, зокрема про роботу Золочівської ра­йонної організації профспіл­ки працівників освіти і науки».

Урочистим моментом на­вчання стала церемонія вру­чення сертифікатів учасни­кам тренінгу. Такий завер­шальний акорд ще раз засвід­чив важливість інформацій­ного напряму діяльності Профспілки працівників освіти і науки України, під­вищення фаховості інформа­ційників та створення пози­тивного іміджу організації в суспільстві.

Насамкінець відбулося спільне обговорення методів інформаційної роботи, співпраці з інформагенціями, осо­бливостей правового підґрун­тя діяльності профспілкових журналістів.

 

 

 «Профспілковий Олімп»

У профспілковому санаторії «Пер­ше травня» пройшов IV молодіж­ний форум Бєлгородського обласно­го об’єднання організацій профспілок під назвою «Профспілковий Олімп». Зліт зібрав понад 80 молодих проф­спілкових лідерів з усього регіону, се­ред яких представники різних галузе­вих профспілок, голови молодіжних рад обласних профкомітетів, первин­них профспілкових організацій.

Мета такого представницького зібрання моло­дих і активних – навчання активістів проф­спілкового руху і формування профспілково­го кадрового резерву, інформування молоді про цілі і завдання сучасних профспілок, обмін досві­дом роботи молодіжних рад, міжнародна взаємодія.

У форумі взяли участь і представники Харківщини – заступник голови Молодіжної ради Об’єднання профспілок Харківської області Дмитро Дубовик і член Молодіжної ради об’єднання Олег Абраменко. Вони поділилися своїми враженнями від заходу, на якому обговорювалися проблеми роботи з молоддю та шляхи їх вирішення.

У рамках форуму відбулися заняття в групах молодих профактивістів – представників галузевих профспі­лок, на яких розроблялися проекти та плани створен­ня профспілкової організації, стратегії її розвитку, шляхи збільшення чисельності спілчан. Після захисту планів та проектів учасники форуму отримали серти­фікати Школи молодіжного профспілкового лідера.

З метою формування командного духу серед профліде­рів було проведено тімбілдинг – командо утворюючий захід. Тренінг і заняття відбувалися в формі «мотузково­го курсу». Адже без команди, відчуття товариського лік­тя будь-яка робота втрачає ефективність. Мета цього заходу – підвищити результативність індивідуальної та командної роботи членів Молодіжного профактиву об­ласті, створити умови для кращого розуміння себе та інших в командних взаєминах, сформувати дух коман­ди для реалізації необхідних завдань.

Обласний молодіжний форум «Профспілковий Олімп» викликав великий інтерес, тож його учасники домовилися продовжити обговорення проблем і перспектив роботи Молодіжних рад. Його по праву можна назвати форумом дружби профспілкової мо­лоді, де панує атмосфера гостинності, взаєморозу­міння, інтенсивного та дуже цікавого навчання.

Результатом плідної дводенної роботи форуму стала резолюція, в якій відображені не лише сподівання і бажання профспілкової молоді Бєлгородщини, а й конкретні її пропозиції та завдання.

02.06.2013



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

10.07.2024 21:02

08.07.2024 20:16

08.05.2024 21:25

08.05.2024 21:01

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання