« на головну 16.07.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1253)
20
Червень
 
Інтерв’ю
 
СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»

СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Профпанорама

Не старіють душею ветерани

Не старіють душею ветерани

 Цими днями багато привітань та квітів отримав ветеран профспілкового руху з багаторічним стажем активної діяльності Василь Дмитрович Рябцев. І це зрозуміло, адже у нього славетний ювілей: 15 квіт­ня ветерану виповнилося 85 років! Із цим святом колишнього працівника спочатку Укрпрофради, а згодом Федерації проф­спілок України привітали від імені Голови ФПУ Юрія Кулика та від себе особисто за­ступники Голови ФПУ Григорій Осовий та Сергій Українець, голова первинної проф­спілкової організації апарату ФПУ Марія Гриценко, радник Голови ФПУ в справах ветеранів профспілкового руху Михай­ло Селіхов, ветерани профспілок. Василю Дмитровичу також було вручено Подяку Голови ФПУ.

 «Я мав честь працювати в профспілкових ор­ганах майже 45 років, – розповів ювіляр. – З яких Українській раді профспілок віддано 28 років. На­самперед я займався вивченням та поширенням передового досвіду організації соціально-економічного захисту людини праці на кращих підприємствах. Ми також ділилися досвідом матеріального та морального стимулювання пра­цівників на кращих підприєм­ствах як нашої країни, так і інших держав. Серед питань, які були в центрі уваги, було питання захис­ту трудових прав людини праці. Я дуже щасливий, що сьогодні мене так щиро і душевно привітали в рідних для мені стінах Федерації профспілок України. А взагалі вар­то наголосити, що Голова ФПУ Юрій Миколайович Кулик, його заступники, профком ФПУ, особис­то Марія Миколаївна Гриценко приділяють ветеранам дуже бага­то уваги та турботи».

«Василь Дмитрович – один з тих славетних профспілкових праців­ників, які в 70–80-х роках минулого століття вирішували дуже складні та почесні завдання щодо органі­зації профспілкового руху на під­приємствах і в організаціях Укра­їни, – зазначив радник Голови ФПУ у справах ветеранів профспілково­го руху Михайло Селіхов. – Голо­вне, що профспілки тоді були опе­ративним штабом, де здійснюва­лись заходи із соціально-економічного захисту людини праці. А Василь Дмитрович був одним з найбільш активних і професійних захисників законних прав та інтересів працівників».

«У нашій профорганізації 75 ве­теранів профспілкового руху, – за­уважила Марія Гриценко. – Одним з найактивніших є учасник Вели­кої Вітчизняної війни Василь Дми­трович Рябцев, який 45 років віддав профспілкам і дотепер активно пе­редає свій багатий досвід молодо­му поколінню, постійно цікавиться життям нашого колективу. Ми про­водимо велику роботу з нашими ве­теранами, зокрема здійснили пе­редплату для них газети «Проф­спілкові вісті», вітаємо та шануємо їх і в свята, і в будні. Хочеться поба­жати їм міцного здоров’я на довгі літа активного життя».

 

 

 НАВЧАЮТЬСЯ ГОЛОВИ ЦЕХОВИХ ПРОФСПІЛКОВИХ ОРГАНІЗАЦІЙ

16 квітня Запорізька облас­на рада профспілок на базі профспілкових курсів про­вела навчання голів цехових профорганізацій ПАТ «Запо­ріжтрансформатор». У семіна­рі взяли участь 32 особи, пові­домляє департамент розвитку профспілкового руху апарату ФПУ.

 На семінарі, який провів завідувач від­ділу департа­менту розвитку профспілкового руху ФПУ Олександр Дон­цов, було розглянуто питання організації роботи виборних ор­ганів профорганізацій, мотивації профспілкового членства, підготовки і прийняття рішень, контролю за їх вико­нанням.

Учасники навчання проаналізували сильні та слабкі сто­рони профспілкової діяльності, визначи­ли механізми вирі­шення найбільш го­стрих питань у прак­тиці роботи первин­ної профспілкової організації. Також вони обговорили основні напрями профспілкової діяль­ності, хід виконання рішень VІ з’їзду ФПУ, організаційне зміц­нення ФПУ та її член­ських організацій.

 

 

 СТВОРЕННЮ НОВИХ РОБОЧИХ МІСЦЬ – ДЕРЖАВНУ ПІДТРИМКУ

Кабінет Міністрів України на своєму засіданні минулої середи розглянув проект постанови «Про затверджен­ня переліку пріо­ритетних галузей економіки, в яких стимулюється інвес­тиційна діяльність з метою створен­ня нових робочих місць», повідомляє Інформаційно-аналітичний центр ФПУ.

У проекті постанови за­пропоновано визначи­ти пріоритетними шість галузей економі­ки: агропромисловий сектор, житлово-комунальний, паливно-енергетичний та ма­шинобудівний комплекси, транспортну інфраструктуру та сферу телекомунікацій.

«Це співпадає з думкою профспілок, – зазначив у своєму коментарі до цього документа перший заступ­ник керівника СПО об’єднань профспілок, заступник Голови ФПУ Григорій Осо­вий. – Дійсно, всі вказані напрями є дуже важливими для подальшого розвитку держави та збільшення ін­вестування у вітчизняну економіку. В свою чергу, ро­ботодавці запропонували, і ми їх підтримали, включити до цього переліку металур­гійний комплекс. Ця екс­портно орієнтована галузь сьогодні переживає не кра­щі часи. Вона потребує гли­бокої модернізації, оскільки основна маса підприємств оснащена на рівні 50-х ро­ків минулого століття, а тому не здатна конкурувати на сучасному ринку».

Дуже важливо, що активіза­ція діяльності пріоритетних галузей сприятиме створен­ню нових високооплачува­них та високотехнологічних робочих місць.

 

 

 ПОРЯДОК РОЗСЛІДУВАННЯ НЕЩАСНИХ ВИПАДКІВ – НА ДООПРАЦЮВАННІ

17 квітня в Держ­гірпромнагляді відбулося черго­ве засідання тристоронньої робочої групи з удоскона­лення чинного По­рядку проведен­ня розслідування та ведення обліку не­щасних випадків, професійних захво­рювань і аварій на виробництві.

Як повідомляє депар­тамент охорони праці апарату ФПУ, тристо­роння робоча група, утворена наказом Держав­ної служби гірничого нагля­ду та промислової безпеки України від 5 лютого 2013 року, розглянула пропозиції сторін щодо внесення змін до зазначеного Порядку.

Пропозиції Федерації проф­спілок України, які було під­тримано, представив за­ступник керівника департа­менту охорони праці апара­ту ФПУ – керівник управлін­ня Валентин Маціяшко.

 

25.04.2013



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

10.07.2024 21:02

08.07.2024 20:16

08.05.2024 21:25

08.05.2024 21:01

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання