« на головну 16.07.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1253)
20
Червень
 
Інтерв’ю
 
СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»

СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Профпанорама

Пріоритетний напрям – безпека на будівництві

Пріоритетний напрям – безпека на будівництві

 Товариство з додатко­вою відповідальністю «Будівельно-монтажна фірма «Івано-Франківськбуд» посідає чільне місце серед бу­дівельних організацій обласного центру. Його керівники дбають як про високу якість спо­руджуваних житло­вих будинків, так і про створення безпечних умов праці на вироб­ничих об’єктах.

 Важливо, що в усіх структур­них підрозділах товариства функціонує cистема управ­ління охороною праці, від­повідно до якої для посадо­вих осіб і працівників розроблено посадові та робочі інструкції, по­відомляє прес-служба Ради профе­сійних спілок Івано-Франківської області.

Для проведення третього завер­шального ступеня оперативного контролю створено комісію, яку очолює директор, а до її складу входять головний інженер, голова профкому, інженер з охорони пра­ці. Комісія щомісяця перевіряє ви­конання заходів з охорони праці, дотримання вимог техніки безпе­ки на робочих місцях, справність будівельних машин і механізмів.

Після завершення оперативно­го контролю заслуховуються зві­ти керівників установ, у разі необ­хідності видаються накази щодо притягнення до відповідальності посадових осіб за виявлені недо­ліки в питанні охорони праці, встановлюються терміни їх усу­нення. Щомісяця визначаються коефіцієнти безпеки як по товари­ству в цілому, так і по структур­них підрозділах.

На підприємстві діє служба охо­рони праці, яку очолює досвідче­ний інженер Надія Гера. Під час перевірок на будівельних майдан­чиках складаються необхідні при­писи керівникам підрозділів. Окрім того, робота служби спрямо­вана на розроблення і перегляд чинних нормативних актів, ін­струкцій щодо всіх професій і ви­дів робіт.

Під час щотижневих нарад за участю директора товариства Ва­силя Браніцького першим питан­ням, як правило, заслуховуються звіти керівників структурних під­розділів про стан охорони праці.

У будівельно-монтажній фірмі «Івано-Франківськбуд» чітко від­працьована система проведення інструктажів, навчання та пере­вірки знань робітників та посадо­вих осіб із питань охорони праці. Така перевірка відбувається за участю працівників відділення ви­конавчої дирекції Фонду соціаль­ного страхування від нещасних ви­падків на виробництві та профзах­ворювань в Івано-Франківську.

Щорічно у товаристві розробля­ються комплексні заходи для за­безпечення встановлених норма­тивів рівня охорони праці. На їх виконання спрямовуються кошти в розмірі не менш як 0,5% фонду зарплати за попередній рік. Із по­чатком будівництва облаштову­ються приміщення для сушіння спецодягу, території побутових містечок. Лише для придбання спецодягу, спецвзуття, засобів індивідуального захисту в 2012 році витрачено 27 тис. грн, на 55 тис. грн придбано модифікова­ного новітнього електроінстру­менту, обладнання та засобів малої механізації. Виділяються необхідні кошти для проведення атестації робочих місць і медич­них оглядів.

Завдяки копіткій роботі з упро­вадження системи охорони праці у товаристві з додатковою відпові­дальністю «БМФ «Івано-Франківськбуд» уже п’ять років не тра­пляються випадки виробничого травматизму. Підприємство неодноразово виявлялося перемож­цем оглядів-конкурсів з охорони праці серед підприємств області.

У реалізації заходів управління охороною праці активну участь бере профспілковий комітет, який очолює Василь Товстий, і громад­ські інспектори з охорони праці. Профактивісти входять до складу комісії з перевірки стану охорони праці, санітарно-побутового забез­печення. Результати перевірок об­говорюються на засіданнях проф­спілкового комітету.

 

 

 НАША РОБОТА – НАШЕ ЖИТТЯ

 Нещодавно у Федера­ції профспілок Хмель­ницької області підбито підсумки фотоконкурсу «Наша робота – наше життя», що проводив­ся в листопаді–грудні 2012 року.

 Валерій Марценюк

Хмельницька область

У заході взяли участь сім галузе­вих обкомів профспілки, а його проведення мало на меті популяризувати профспілкову діяльність членів профспілок, про­пагувати трудові досягнення, здоро­ві й безпечні умови праці, активізу­вати інформаційну діяльність профорганізацій тощо.

Переможцями фотоконкурсу вияви­лися завідувач музею енергетики ПАТ «Хмельницькобленерго» Мико­ла Шафінський і заступник началь­ника відділу забезпечення діяльнос­ті керівництва облдержадміністрації Ольга Юрчук.

 

 

 ІНФОРМАЦІЯ ПРО РОБОТУ ПРИЙМАЛЬНОЇ ГРОМАДЯН ФПУ В 2012 РОЦІ

 Одним з основних напрямів діяльності Федерації професій­них спілок України є забезпечення кон­ституційного права громадян, насампе­ред членів профспі­лок, на звернення, створення належ­них умов для реа­лізації цього права відповідно до ви­мог Закону Украї­ни «Про звернення громадян».

Як повідомляє де­партамент право­вого захисту апа­рату ФПУ, у звітному періоді до приймальної гро­мадян під час особистого прийому звернулося 832 особи, переважна більшість з яких – члени профспілок, а також особи пен­сійного віку. На телефон проф­спілкової «гаря­чої лінії» надій­шло 518 дзвінків, які здебільшого мали консульта­тивний характер.

Найактуальніши­ми питаннями, з якими звертали­ся громадяни під час особистого прийому та за те­лефоном «гарячої лінії», за­лишаються питання щодо практичного застосування законодавства України про працю (44,9% усіх звернень), здійснення судового захисту конституційних прав і закон­них інтересів громадян (10%), пенсійного законо­давства та соціального за­безпечення громадян (13%), статутної діяльності профспі­лок (7%). Решта звернень стосувалася цивільних, сі­мейних, житлових і земель­них правовідносин, інших питань (25,1%).

Особам, які зверталися до приймальної громадян ФПУ, окрім безпосередньої прак­тичної правової допомоги та відповідних роз’яснень, на­давалася інформаційна та методична допомога з пи­тань захисту їхніх прав та за­конних інтересів, у т. ч. витя­ги з нормативно-правових актів, зразки процесуальних та інших документів, довідкові матеріали та інформація.

Роз’яснення з найактуальні­ших питань, з якими зверта­лися громадяни, було розмі­щено на офіційному веб-порталі Федерації професій­них спілок України та на сто­рінках газети «Профспілкові вісті».

Однією з пріоритетних форм роботи приймальної у 2012 році була участь у виїзних заходах членських організа­цій ФПУ у регіо­нах. Під час робо­ти виїзної при­ймальної грома­дян усі охочі мали змогу діста­ти юридичну до­помогу та кон­сультації, а також вичерпну інфор­мацію щодо ста­тутної діяльності ФПУ.

Працівники при­ймальної упро­довж року також забезпечу­вали особистий прийом чле­нів профспілок Головою ФПУ та його заступниками.

Крім основних напрямів ро­боти, працівники приймаль­ної розглядали письмові звернення громадян, що надходили до ФПУ, інші до­кументи, виконували дору­чення керівництва, забезпе­чували участь у заходах ФПУ та її членських організацій.

19.01.2013



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

10.07.2024 21:02

08.07.2024 20:16

08.05.2024 21:25

08.05.2024 21:01

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання