« на головну 16.07.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1253)
20
Червень
 
Інтерв’ю
 
СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»

СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Профпанорама

На порядку денному – питання діяльності облпрофради

На порядку денному – питання діяльності облпрофради

Тетяна РУБАН

«ПВ»

У своїй доповіді голова Київоблпрофради Валентин Кононенко підбив підсум­ки роботи облпрофради після ХХІІІ конференції. Він відзначив активну роботу облпрофради та її членських органі­зацій у сфері соціально-економічного захисту працівників під­приємств області та позитивно оцінив роботу щодо зменшення за­боргованості із зарплати серед працюючих.

Окремим питанням обговорю­валися заходи у сфері охорони праці. Валентин Кононенко навів порівняльну статистику нещас­них випадків за останні два роки, яка, на жаль, виявилася невтіш­ною. Тож присутні дійшли висно­вку, що роботодавці не завжди вживають необхідних заходів для забезпечення безпеки праці.

Кроки подальшої роботи

Голова Київоблпроф­ради наголосив на необ­хідності активного залу­чення молоді до лав профспілок, популяри­зації профспілкового руху та фор­мування привабливого іміджу профспілки. Валентин Кононенко також спинився на питаннях оздо­ровлення, аматорського мисте­цтва та спортивної роботи, окрес­лив проблеми, які заважають профспілкам в повному обсязі працювати. Серед них, зокрема, – недостатнє фінансування. Ця про­блема значною мірою негативно позначається на активізації та розвитку аматорських художніх колективів та фізкультурно-масової роботи.

У своєму виступі Сергій Украї­нець акцентував увагу на активі­зації діалогу з державними орга­нами влади та роботодавцями в питаннях охорони праці, наголо­сив на необхідності внесення змін у законодавство у сфері охорони праці.

Леонід Мартинюк роз­повів про роботу щодо оптимізації в галузях освіти, медицини та на­голосив, що облдержад­міністрація готова співпрацювати з профспілка­ми області та всіляко сприяти їх діяльності.

За результатами засі­дання прийнято відпо­відну постанову.

15 листопада відбу­лося засідання Київ­ської обласної ради профспілок, на яко­му розглядалося пи­тання «Про хід ви­конання рішень ХХІІІ обласної міжспілко­вої звітно-виборної конференції проф­спілок». У ньому взя­ли участь заступник Голови Федерації профспілок Украї­ни Сергій Українець і начальник головного управління праці та соціального захисту населення облдержадміністрації Леонід Мартинюк.

 

 

 Запобігти виникненню конфліктів

 Оптимізації ведення соцдіалогу на Івано-Франківщині сприяє плідна робота Ради проф­спілок та відділення Націо­нальної служби посеред­ництва і примирення, поінформував Сергій Лизанчук. Відповідно до ЗУ «Про соціальний діалог в Україні» фахівці відділен­ня зустрічаються з голова­ми галузевих профспілок, обговорюють питання практичного застосування вищезгаданого закону в оцінці відповідності крите­ріям репрезентативності суб’єктів сторін профспілок та організацій роботодав­ців, консультують про по­рядок подання та переліку відповідних документів. Ця робота дає позитивні результати. Так, із початку ц. р. оцінку відповідності критеріям репрезентатив­ності дістали сім суб’єктів профспілок і роботодавців, а в 2011-му – 26.

 

 

 Навчалися профспілкові активісти соціальної сфери

  Закарпатське територі­альне профоб’єднання працівників соціаль­ної сфери (голова Людми­ла Ляпіна) спільно з облас­ним навчально-методичним центром профспілок (дирек­тор Іван Олексик) реалізу­ють проект системного на­вчання голів первинок галу­зі, поінформував Сергій Баранчиков.

Так, на черговому семінарі-нараді голова ради терито­ріального профоб’єднання Людмила Ляпіна обговорю­вала з профактивістами пи­тання посилення соціально-економічного захисту спіл­чан. Про основні аспекти ко­лективних переговорів та виконання колдоговорів, га­лузевої, регіональної угод йшлося на тренінгу, який проводила завідуюча відді­лом соціально-економічного захисту членів профспілок облпрофради Тамара Гурзан. Докладно спинилася на роботі та завданнях реві­зійних комісій профкомів за­ступник голови ревізійної комісії територіального профспілкового об’єднання працівників соцсфери Марія Головко. Окремі питання фі­нансової роботи розглянули у своїх виступах головні бух­галтери територіального профоб’єднання Маргарита Андрейчик, головного управління праці та соціаль­ного захисту населення Закарпатської облдержадмі­ністрації Оксана Гефюк, об­ласного центру зайнятості Тетяна Кияк.

Профспілкові активісти галу­зі дістали докладні відповіді на всі питання, які їх цікави­ли. Під час обміну досвідом роботи з обговорюваних пи­тань відбулася цікава фахо­ва дискусія.

 

 Протидія профспілок

У Дніпропетровську від­булися міжгалузеві збори го­лів профорганізацій, поін­формував Віктор Коврига. До заходу долучилися в. о. заступника Голови ФПУ Євген Драп’ятий, керівник департа­менту організаційної роботи Валентина Шевченко та ін. Гості розповіли про основні напрями діяльності націо­нального профцентру та його членських організацій у пи­танні вдосконалення органі­заційної роботи.

Відкриваючи захід, голова облпрофоб’єднання Віталій Дубіль зауважив, що нині вітчизняні бізнесмени й власники ТНК намагаються диктувати власні «правила гри», зокрема за рахунок жорстких систем організації праці та її оплати, антипроф­спілкової політики. Проте вони завжди стикатимуться із протидією згуртованих, організаційно та фінансово міцних профспілок вугільни­ків, металургів та гірників.

 

 

22.11.2012



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

10.07.2024 21:02

08.07.2024 20:16

08.05.2024 21:25

08.05.2024 21:01

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання