« на головну 16.07.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1253)
20
Червень
 
Інтерв’ю
 
СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»

СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Профпанорама

Лідер студентської профспілки: креативний, розумний, ідейний

Лідер студентської профспілки: креативний, розумний, ідейний

Прес-служба ЦК профспілки праців­ників освіти і науки України поінформу­вала про завершен­ня проекту ЦК проф­спілки, Асоціації правозахисних ор­ганізаторів студен­тів «Всеукраїнська школа студентсько­го профспілкового лі­дера», яка цьогоріч об’єднала 59 профорганізацій вишів з 23 регіонів України.

Співорганізаторами заходу були пер­винні профспілко­ві організації сту­дентів Херсонсько­го державного університе­ту та Національного уні­верситету кораблебудуван­ня ім. Адмірала Макарова, а учасниками – кращі голо­ви профбюро, їх заступни­ки та активісти, загалом по­над 200 осіб. Місцем його проведення вже вдруге об­рано спортивно-оздоровчий табір «Буревісник» у смт Лазурне.

Програма була досить насиченою й охоплювала різноманітні аспекти ді­яльності профспілок.

Урочисте відкриття за­ходу провели заступник го­лови профспілки Сергій Романюк та ректор Херсон­ського державного універ­ситету Олександр Ходосов­цев, який зачитав приві­тання учасникам проф­спілкового форуму від мі­ністра освіти і науки, мо­лоді та спорту України Дмитра Табачника. Сергій Романюк у своєму виступі наголосив, що школа ліде­ра – третій успішний про­ект ЦК профспілки. Її голо­вна мета – навчити молодь обстоювати свої права та права своїх колег.

Перший вечір заходу відбувся в особливо яскра­вій атмосфері: вогнище дружби, неперевершений виступ українських коза­ків, святкова програма від організаторів та фінальний феєрверк. Такий початок не залишив байдужим жодно­го учасника. А наступного дня розпочалася плідна ро­бота в секціях, де кожен учасник обирав цікаві для себе проекти та брав участь в їхньому обговоренні.

ЦК профспілки впрова­джує в систему навчання нові підходи та методики. Один з них – відкритий про­стір. Це сучасний та ціка­вий формат проведення на­вчання, який максимально заохочує учасників заходу брати участь в обговоренні та вирішенні питань, що відповідають темі, й гаран­тує кожному можливість висловитися та бути почу­тим. Власне тому вся робо­та профспілкового зібрання була побудована саме так.

За інтерактивною мето­дикою було проведено й конгрес-форум «Профспіл­кова організація студентів: досягнення, реалії, пер­спективи», тренінг із пси­хологічних аспектів управ­ління профспілкою, а та­кож тренувальну психоло­гічну підготовку для проф­спілкових лідерів «Прайм-тайм». А отримані знання допоможуть у подальшій роботі кожного профкому – учасника школи.

Одночасно із зазначени­ми секціями проходили тренінги «Діяльність проф­спілки як проектної орга­нізації», «Основи управлін­ня проектами» тощо.

Перемогу в конкурсі проектів здобула команда, яка презентувала проект створення студентського центру зайнятості при профкомі студентів.

Інновацією ІІІ Всеукра­їнської школи студент­ського профспілкового лі­дера стало проведення конкурсу промороликів «Профспілковий OSKAR» та фотоконкурсу Ukrainian Trade Union Photo Award. Переможцем конкурсу ви­явився проморолик «Трудзагін «Корабел» (профком студентів Національного університету кораблебу­дування).

Підсумком триденної роботи було вручення сер­тифікатів учасникам та урочисте закриття.

 

 

 Всеукраїнський семінар-нарада

У Закарпатті відбувся виїзний семінар-нарада завідувачів фінан­сових відділів – голо­вних бухгалтерів територі­альних організацій Проф­спілки працівників охорони здоров’я, в якому взяли участь близько 30 фахівців з усієї України.

Відкриваючи захід, завідувач­ка фінансового відділу – голо­вний бухгалтер Профспілки працівників охорони здоров’я України Ольга Власик зупини­лася на окремих положеннях ЗУ «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Украї­ні», його застосуванні профорганізаціями галузі.

Запрошена на семінар ауди­тор Світлана Ярошенко пору­шила питання бухгалтерсько­го обліку в профорганізаціях. Також ішлося про відповідальність керівників та головних бухгалтерів за складання звіт­ності, ефективність перевірок ревізійних комісій та контро­люючих органів, реєстрацію, ліквідацію та подання звітнос­ті профорганізаціями.

У ході фахової дискусії обго­ворено питання оподаткуван­ня доходів профспілкових ор­ганізацій, здійснюваних ними виплат та їх оподаткування відповідно до Податкового кодексу України тощо.

Виступаючи перед учасника­ми семінару-наради, голова Закарпатської обласної орга­нізації профспілки працівни­ків охорони здоров’я Воло­димир Турок розповів про основні напрями роботи га­лузевої профспілки, співпра­цю з управлінням охорони здоров’я облдержадміні­страції у вирішенні соціально-економічних питань.

Крім того, присутні ознайо­милися з роботою санаторіїв «Карпати» та «Квітка поло­нини», туристично-оздоровчих об’єктів Перечин­ського і Великоберезнян­ського районів, історичними та культурними місцями Ужгорода і Мукачевого.

Сергій Баранчиков

Закарпаття

 

 

 Усе для людей

З метою вивчення досвіду роботи профспілкового комітету та керівни­цтва підприємства у вирішенні питань соціально-економічного захисту тру­дящих Об’єднання профспілок Харків­ської області провело виїзний семінар для керівників членських організацій на базі газопромислового управління «Шебелинкагазвидобування».

Газопромислове управління «Шебелинкагазви­добування» – найбільше в Україні підприємство з видобутку газу, газового конденсату та нафти. Відлік життя родовища почався 3 травня 1950 року, коли із свердловини, пробуреної поблизу с. Шебелинка на Харківщині, вдарив газовий фон­тан. Як виявилося згодом, було відкрито найбільше родовище в Україні, а на той час і в Європі.

Сучасний стан розробки нафтогазоконденсатних ро­довищ ГПУ «Шебелинкагазвидобування» дозволяє видобувати загалом понад 6 млрд кубометрів при­родного газу на рік, тобто понад 30% загальнодер­жавного обсягу. Сьогодні це газопромислове управ­ління здійснює розробку 38 родовищ із експлуата­ційним фондом 1222 свердловини, розташованих у Харківській, Луганській, Донецькій та Полтавській областях.

Ефективна економічна політика підприємства дозво­ляє не тільки утримувати, а й постійно розширювати свою соціальну базу. Тому цій сфері діяльності була приділена найбільша увага учасників семінару. Вони ознайомилися з роботою санаторію-профілакторію «Факел» ГПУ «Шебелинкагазвидобування», де влітку працював дитячий оздоровчий табір. Чудова ліку­вальна база закладу дозволяє ефективно проводити оздоровлення працівників підприємства і членів їх­ніх сімей.

Вразив учасників семінару фізкультурно-оздоровчий комплекс «Газовик», будівництво якого тривало 8 років. До його складу входять спортивний зал на 200 глядацьких місць, 2 басейни, зали для заняття бо­ротьбою, боксом, атлетизмом, гімнастикою, трена­жерна зала, відкритий тенісний корт, футбольний, баскетбольний і волейбольний майданчики. Є також медпункт і сауна. Тут зможуть відпочивати і займати­ся спортом не лише газовики, а й мешканці селища та району.

Пленарна частина семінару проходила в профспілко­вому Палаці культури ГПУ «Шебелинкагазвидобу­вання», який є осередком культурного життя селища Червоний Донець, де він розташований, і загалом дочірньої компанії «Укргазвидобування» НАК «На­фтогаз України». Тут працюють відомі художні колек­тиви «Червона калина», «Сяйво» та ін.

У своєму виступі голова профспілкового комітету ГПУ «Шебелинкагазвидобування» Сергій Домненко до­кладно зупинився на всіх аспектах співпраці проф­спілкової організації та керівництва у вирішенні пи­тань соціально-економічного захисту трудящих, спрямованої на задоволення духовних, культурних та інших потреб не лише персоналу підприємства, а й усіх жителів селища.

На семінарі відбулася урочиста церемонія нагоро­дження переможців обласного огляду-конкурсу на кращу організацію оздоровлення та відпочинку ді­тей влітку 2012 року. Відзнаки переможцям вручив голова Об’єднання профспілок Харківської області Сергій Тесленко. Насамкінець юні таланти – вихован­ці профспілкового Палацу культури подарували всім присутнім чудовий концерт.

 

31.10.2012



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

10.07.2024 21:02

08.07.2024 20:16

08.05.2024 21:25

08.05.2024 21:01

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання