« на головну 16.07.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1253)
20
Червень
 
Інтерв’ю
 
СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»

СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Профпанорама

Наші надбання

Наші надбання

Профспілкові ко­мітети покли­кані дбати про соціальні по­треби, оздоров­лення та захист працівни­ків. Ці завдання покладені в основу нашої діяльності, окрім того, ми намагає­мось урізноманітнити що­денне шкільне життя...

Для поліпшення орга­нізації роботи голів профкомів і надання їм мето­дичної допомоги на базі Керецьківської ЗОШ І–ІІІ ступенів і Свалявського ДНЗ № 9 відбулися семінари-навчання очільни­ків профспілок відповід­них категорій, на яких визначалися основні на­прями спортивної та культурно-масової роботи в 2012 році.

З ініціативи профспіл­кових органів і спільно з органами управління осві­тою ведеться спортивна та культурно-масова робо­та. Так, навесні вперше у районі проведено конкурс, присвячений Дню поезії, який мав на меті розкрити творчі здібності працівни­ків освіти району, вияви­ти серед них найталанови­тіших, розвивати й попу­ляризувати поетичну творчість тощо.

Переможці отримали грошові премії. Серед них Тамара Маровді – І місце (Керецьківська ЗОШ І–ІІІ ступенів), Мирослав Са­каль – ІІ місце (Сваляв­ська ЗОШ І–ІІІ ступенів № 3), Марія Дочинець і Марія Ільницька – ІІІ міс­це (Керецьківська ЗОШ І–ІІІ ступенів).

Цієї весни започатко­вано огляд-конкурс ху­дожньої самодіяльності серед педагогічних пра­цівників освіти району. Так, у квітні вчителі Не­ліпинської ЗОШ І–ІІІ сту­пенів першими успішно представили свою програ­му. Ініціативу неліпинців підтримали колективи Керецьківської та Берез­никівської ЗОШ І–ІІІ сту­пенів.

Колективи Дусинської ЗОШ І–ІІІ ступенів і Росо­шанської ЗОШ І–ІІ ступе­нів перевершили всі спо­дівання. До уваги членів журі були два чудові міні-концерти. Колективи Сус­ківської та Пасіцької ЗОШ порадували жіночими ан­самблями та чудовими сольними виступами.

Колективи Плосків­ської ЗОШ І–ІІІ ступенів і Родниківської ЗОШ І–ІІ ступенів презентували свою творчість, поєднав­ши захід із відпочинком на природі. Як артисти, так і журі мали від цього подвійне задоволення.

Концертна програма Свалявської ЗОШ І–ІІІ сту­пенів № 1 виявилася дово­лі насиченою та цікавою. Різнопланові вокальні, хорові та дуетні номери справили неабияке вра­ження на глядачів. Розпо­чав концерт ансамбль «Мрія». Музичні номери охопили такі теми, як лю­бов до рідного краю, ко­хання, національна друж­ба тощо.

Підбивати підсумки ще зарано, бо огляд-конкурс триватиме до кін­ця 2012 року. Свої вміння, фаховий рівень покажуть колективи Голубинської, Стройненської, Тибав­ської, Полянської, Сваляв­ських № 2 та № 3 загально­освітніх закладів. Емоцій­не піднесення, задоволен­ня і радість від спілкуван­ня з колегами – це і є най­вища винагорода за вико­нану на належному рівні роботу.

Традиційним стало проведення спартакіади серед освітян району. Зма­гання мають на меті попу­ляризувати різні види спорту, оцінити фаховий рівень учителів фізичної культури. Учасники об­ласної спартакіади пока­зали свою майстерність у таких видах, як волейбол, баскетбол, шахи, шашки, дартс, стрільба з пневма­тичної рушниці, мі-ні-футбол, настільний теніс.

У повному складі з усіх видів змагань виступили збірні ДЮСШ, Сваляв­ської ЗОШ І–ІІ ступенів № 4, Дусинської ЗОШ І–ІІІ ступенів, Свалявської ЗОШ І–ІІІ ступенів № 3, Са­сівської ЗОШ І–ІІ ступе­нів, Керецьківської ЗОШ І–ІІІ ступенів, Росошан­ської ЗОШ І–ІІ ступенів, Березниківської ЗОШ І–ІІІ ступенів, Свалявської гім­назії.

Ми тішимося, що на­став час, коли можна пої­хати з візитом до сусідніх областей. Приємно врази­ла нас дружня команда відділу освіти Тлумаць­кого району Івано-Франківської області. У школах ми побачили по­зитивні результати їхньої роботи, а теплий і гостин­ний прийом залишив не­забутні враження.

 СПІВПРАЦЯ

Свалявщина завжди відкрита до співпраці й гостинно приймає гостей. Тож тут відбувся шестиденний методичний семінар керівників і профспілкового активу навчальних за­кладів Сквирського району Київської області на тему: «Національні традиції – основа духовності, патріотичного виховання учасників навчально-виховного процесу та роз­витку педагогічної й учнівської творчості». У заході взяли участь 45 представників осві­ти. В рамках семінару відбулися ділові зустрічі з представниками адміністрації та члена­ми профактиву району. Учасники заходу відвідали Свалявську ЗОШ І–ІІІступенів № 3 та Неліпинську ЗОШ І–ІІІ ступенів.

Київські освітяни залишилися задоволені гарною організацією семінару й дістали від поїздки на Свалявщину неповторні враження, прекрасно відпочивши та добре попра­цювавши.

Обмін досвідом між освітянами дуже корисний, адже так вирішується важливе питання – забезпечення якісної освіти. Ми відкриті до взаємодії й співпраці, вважаємо, що в кож­ному регіоні є напрацьований досвід, яким можна поділитись, є конкретні успіхи, які виявляться корисними для всіх.

 

 

 Атомникам підвищать зарплату

 Відбулася спіль­на нарада пред­ставників Атомпрофспіл­ки з міністром енергетики та вугільної про­мисловості України Юрієм Бойком. У на­раді взяли участь викону­ючий обов’язки президента ДП НАЕК «Енерго­атом» Віссаріон Кім, віце-президент із комерційних питань Айдин Айсін, виконавчий директор із кадрів, праці та соціальних питань НАЕК «Енерго­атом» Тетяна Алексєєва, а також директор департаменту стратегічної політики, інвес­тицій та ядерно-енергетичного комплексу Міненерговугілля Микита Константінов.

 Як повідомив голова Атом-профспілки Валерій Матов, ос­новним питанням, що розгля­далося на нараді, скликання якої декілька місяців ініціюва­ли профспілки, було недостат­нє фінансування виробничої діяльності Східного гірничо-збагачувального комбінату з урахуванням будівництва Но­вокостянтинівського рудника та збільшення обсягів продук­ції комбінату, а також немож­ливість виконання державної Програми розвитку уранового виробництва без державного фінансування.

Як відомо, задекларована Україною програма «Уран України» передбачає, що у пе­ріод із 2006 по 2030 роки ук­раїнська атомна енергетика повністю забезпечить себе власним ураном. ДП «СхідГЗК» виконує, зокрема, завдання з будівництва Новокостян­тинівської шахти й нарощення обсягів виробництва (цього року за завданням НАЕК «Енергоатом» комбінат має на 10%, порівняно з 2011 роком, збільшити обсяг видобутку урану).

Однак останні два роки держ-підприємство практично зали­шилося без державної під­тримки. Акумулюючи фінан­сові ресурси на виконання за­вдань, комбінат не в змозі ре­алізовувати соціальні зобов’язання за колдоговором і норми галузевої угоди. Зок­рема, щодо щорічного підви­щення зарплати. Тим часом сьогодні зарплата працівників уранодобувної галузі значно нижча, ніж у робітників гірни­чо-металургійного комплексу України.

Голова Атомпрофспілки Валерій Матов повідомив, що питання необхідності підви­щення зарплати атомникам, а також представлені профспіл­ковцями аналіз і пропозиції знайшли розуміння з боку міністра. Юрій Бойко дав від­повідне доручення: «Розібра­тися і віднайти резерви».

На нараді обговорювалися й інші питання, серед яких, зок­рема, спрощення взаємо­розрахунків НАЕК «Енерго­атом» і ДП «СхідГЗК» у частині закупівлі урану, корпоратиза­ція ядерної галузі. Відзначало­ся, що відбувається штучна політизація цього процесу, особливо на місцях. На думку Валерія Матова, така ситуація спричинена браком у трудо­вих колективах конкретної та достовірної інформації із цьо­го питання. Міністр пообіцяв забезпечити відкритість про­ведення реорганізації та до­класти всіх зусиль, аби процес корпоратизації відбувся «цивілізовано».

За результатами обговорення прийнято рішення про ство­рення робочої групи, до скла­ду якої увійдуть працівники міністерства, що відповідають за розвиток ядерної галузі, та Атомпрофспілки, які спільно опрацюють надані профспіл­кою інформацію і пропозиції.

Прес-центр Атомпрофспілки

10.10.2012



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

10.07.2024 21:02

08.07.2024 20:16

08.05.2024 21:25

08.05.2024 21:01

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання