« на головну 16.07.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1253)
20
Червень
 
Інтерв’ю
 
СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»

СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Профпанорама

Роздуми голови профкому

Роздуми голови профкому

 Пропрацювавши на фабриці театрального реквізиту з 1977 року, я замислююся, яка сила, які по­чуття утримують мене на цьому підприємстві. Закінчивши Харківський текстильний техні­кум, а згодом і університет, я прийшла на фабрику. Мене відразу ж призначили майстром розпи­су по тканині. Згодом я працювала і начальником фарбувально-в’язального цеху, заступником із господарської частини, і головним механіком. Нині я – начальник основного швейного цеху.

 Я потрапила в колек­тив, де доброзичли­во ставилися до молодих працівни­ків, та й один до одного. До моєї роботи – мо­лодого фахівця – ставилися з розумінням і завжди були готові допомогти.

На підприємстві працю­вати непросто, особливо важко було в перші роки не­залежності, коли було розір-вано всі виробничі зв’язки. Відбувся різкий перехід від планової до ринкової еконо­міки, і не всі до цього вияви­лися готовими. Таких, як наша фабрика, в Україні було шість, нині ми одні. Ми працювали у складні роки. Було дуже мало замов­лень, майже впав попит на театральну продукцію, низька зарплата, та й часто бартером. Але ми, працівни­ки фабрики та її керівни­цтво, були єдині в одному: вистояти, зберегти фабрику та її унікальних фахівців. Ми розуміли, що треба не тільки збільшувати асорти­мент, а й не зменшити ви­пуск театрального рекві-зиту.

І от фабрика набирала обертів, долаючи неймовір­ні труднощі. Новим випро­буванням виявилася фінансово-економічна кри­за – це була перевірка на міцність. Ураховуючи со­ціальну значимість збере­ження стабільної обстанов­ки в колективі, необхід­ність зберегти досягнуте, було розроблено й впрова­джено заходи для забезпе­чення ефективності роботи, збереження робочих місць у максимально можливому обсязі.

Нині наша фабрика – це багатопрофільне швейне підприємство, яке працює на ринку з 1950 року й спеці­алізується на пошитті фір­мового одягу для офіцер­ського складу, фірмового та спеціального одягу для си­лових структур. Особливо нас тішить те, що відроджу­ється духовність завдяки збільшенню випуску теа­тральної продукції. Наші замовники – це театри, кон­цертні зали, навчальні й до­шкільні установи, музеї, бібліотеки, кіностудії та кі­нотеатри, клуби, санаторії та ін. Ми виготовляємо кос­тюми для всіх областей України.

З особливою гордістю хочу наголосити, що саме нашому колективу було за­мовлено виготовлення фір­мового одягу для учасників параду на честь Дня Пере­моги, а до відкриття Євро–2012 ми шили костюми для чарівних барабанщиць і танцювальних груп. Ми пи­шаємося, що костюми Вели­кого Слобожанського хору виготовили наші трудівни­ці, адже саме їхні золоті руки можуть створювати такі шедеври. До речі, всі театральні костюми: націо­нальні, народні, естрадні, карнавальні, новорічні, бальні та ін. – усе справа рук наших майстрів.

Для мене наша фабрика – це велика любов до людей праці, їх вірність обраній професії, доброзичливе ставлення один до одного. Нам разом добре й цікаво. Ми з повагою ставимося до всіх замовників і ніколи їх не підводимо. Ми не підемо з фабрики (навіть якщо це субота і неділя або кінець робочого дня), доки продук­ція не буде відправлена за­мовникові.

Понад 25 років я пов’язана з профкомом. Спершу була скарбником і більш як 20 років – головою профкому. Люблю фабрику, її жінок-працівниць. Я та керівник підприємства прагнемо всім допомагати у вирішенні проблем, життє­во важливих питань, робити якомога більше для тих, з ким пліч-о-пліч працюємо не одне десятиліття.

Ми запустили новий цех на 70 робочих місць. Це цех із новітнім обладнанням, високою культурою вироб­ництва, тут проходять ви­робничу практику учні на­ших ліцеїв. Для них створе­но всі умови, а після закін­чення навчання вони при­ходять на роботу на наші підприємства. Тільки шко­да, що довго вони тут не за­тримуються, хоча ми роби­мо все, щоб їм у нас було комфортно.

Моїм завданням як голо­ви профкому було й лиша­ється захист прав та інтере­сів трудящих. Основою со­ціального партнерства є наявність колективного до­говору. 26 липня п. р. на пре­зидії ХООП я звітувала про виконання колективного до­говору. Документ прийнято на два роки, його зареєстро­вано Ленінською райрадою. Цього року підприємство працювало успішно, вико­навши обсяг виробництва на 102,4%. На фабриці ніко­ли не було простоїв. Серед­ня зарплата по підприєм­ству – невисока, зараз вжи­ваються заходи щодо її під­вищення. У нас немає ви­падків порушення трудово­го законодавства. Гідна праця неможлива без дотри­мання трудових прав пра­цівників. Особлива увага приділяється охороні праці, її безпеці. На всіх ділянках створені нормальні умови праці, забезпечується пере­рахування 0,5% фонду опла­ти праці на охорону праці. Протягом кількох років під­приємство працює без травм та аварій.

Хоча показники й пози­тивні, але вони значною мі­рою не впливають на дина­міку розвитку підприєм­ства, не покращують його фінансово-економічний стан. Зросли ціни на матері­али, енергоносії, збільшили­ся нарахування на фонд зарплати, значна частина доходів перераховується в дохід бюджету. Витрати на виробництво збільшуються великими темпами, а обсяг виробництва – меншими темпами, ніж необхідно для покриття всіх витрат. Збері­гається тенденція, коли за­мовник забирає продукцію, а гроші довго не повертає. Заважають роботі підпри­ємства безкінечні перевірки – треба ж це коли-небудь упорядкувати.

Хочеться, щоб були вста­новлені однакові правила у сфері оподаткування для всіх суб’єктів господарю­вання, щоб був запровадже­ний мораторій на щомісяч­не підвищення цін і тарифів (теплових, енергетичних та ін.). Настав час припинити недобросовісну конкурен­цію, сприяти участі підпри­ємств і виграшу в тендерах. Головне, щоб підприємства працювали стабільно, всі перераховували податки в бюджет, щоб життя робочої людини ставало легшим.

Для цього всім нам, усім структурам треба чітко усві­домити, що сьогодні голо­вне – це зростання економі­ки. І ще хочу сказати, що генератором усіх досягнень фабрики є директор Микола Олександрович Скиданов – розумний, мудрий керів­ник.

Ми любимо свою фабри­ку й зробимо все, щоб роби­ти свій внесок у загальну справу зміцнення могутнос­ті нашої країни.

Я дякую усім працівни­кам фабрики за їхню вірність, сумлінну працю, сво­єчасне виконання замов­лень, випуск добротної про­дукції.

Валентина КРАСІЧЕНОК, Харківська обл.

 ГІДНА ПРАЦЯ

На Харківській фабриці театрального реквізиту немає випадків порушення трудового законодавства. Гідна праця неможлива без дотримання трудових прав пра­цівників. Особлива увага приділяється охороні праці, її безпеці. На всіх ділянках створено нормальні умови праці, забезпечується перерахування 0,5% фонду опла­ти праці на охорону праці. Протягом кількох років підприємство працює без травм і аварій.

25.09.2012



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

10.07.2024 21:02

08.07.2024 20:16

08.05.2024 21:25

08.05.2024 21:01

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання