« на головну 16.07.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1253)
20
Червень
 
Інтерв’ю
 
СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»

СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Профпанорама

Працівникам Державіаслужби підвищать зарплату

Працівникам Державіаслужби підвищать зарплату

 На засіданні Уряду 11 липня розглядалося питання про підвищення зарплати пра­цівникам Дер­жавної авіацій­ної служби України та їх штатну кіль­кість.

Прийнята постано­ва Кабінету Міні­стрів України має на меті забез­печити належ­ний рівень безпеки польо­тів відповідно до міжна­родних норм завдяки за­лученню достатньої кіль­кості державних інспекто­рів, яким буде гарантова­но достойну оплату праці на рівні фахівців авіацій­ної галузі України.

За даними моніторин­гу Міжнародної організа­ції цивільної авіації, лише за останні три роки кількість рейсів україн­ських авіакомпаній зрос­ла на 21%, а загальний на­літ годин – на 27%. Кіль­кість польотів іноземних авіакомпаній в Україну за цей період збільшилася на 40%. Тим часом загаль­на кількість зареєстрова­них повітряних суден, що мають сертифікат льотної придатності, а також ве­ликих і середніх літаків іноземного виробництва збільшилася майже вдві­чі. Отже, на перший план виходять питання підви­щення безпеки польотів і поліпшення якості обслу­говування, а вирішення цих питань потребує збільшення чисельності державних інспекторів з авіаційного нагляду.

«Уряд із розумінням по­ставився до цього питан­ня, адже безпека польотів напряму пов’язана із без­пекою життя людини, – прокоментував це рішен­ня заступник керівника СПО профспілок, заступ­ник Голови ФПУ Григорій Осовий, який брав участь у засіданні. – Зарплату ін­спекторів буде збільшено – це теж позитив. Таким чином, прийняття цієї по­станови сприятиме покра­щенню умов роботи пра­цівників галузі, підвищен­ню їхнього соціального за­хисту, тому профспілки за­вжди такі рішення Уряду підтримують».

Медіа-центр ФПУ

Фото Кирила ЛАТИШЕВА

ДО ВІДОМА

Згідно з Указом Президента України від 6 квітня 2011 року № 398/2011 Державна авіаційна служ­ба України (Державіаслужба України) є централь­ним органом виконавчої влади, діяльність якого спрямовується і координується Кабінетом Міні­стрів України через віце-прем’єр-міністра України – міністра інфраструктури України. Державіаслужба України входить до системи органів вико­навчої влади й забезпечує реалізацію державної політики у сфері цивільної авіації.

 

Нові завдання ЗКП

 12 липня у Москві, в штаб-квартирі Загальної конфедерації профспілок, заступник генераль­ного секретаря ЗКП Наталія Подшибякіна провела чергове засідання робочої групи з під­готовки основних напрямів діяльності ЗКП на 2012–2017 роки, резолюцій, заяв і звернень VII з’їзду ЗКП, який відбудеться у вересні.

Пропозиції від Федерації профспілок України пред­ставив заступник Голови ФПУ Сергій Кондрюк, більшість із яких урахова­но в проектних докумен­тах або висвітлено у про­екті основної доповіді.

На засіданні були розгля­нуті та остаточно доопра­цьовані з урахуванням за­уважень і доповнень, що надійшли від членських організацій, такі проекти документів з’їзду: «Основні напрями діяльності ЗКП на 2012–2017 роки», «Мі­німальна заробітна плата: сучасні виклики та за­вдання профспілок неза­лежних держав», заява «Разом із профспілками світу у боротьбі за гідну працю та соціальну спра­ведливість», звернення VII з’їзду ЗКП до глав дер­жав, очільників урядів і голів парламентів країн – учасників СНД «Пенсіоне­рам країн регіону – гідні умови життя».

Підтримавши побажання ФПУ, робоча група з резо­люції «Молодіжна політика профспілок» запропонува­ла суттєво допрацювати її до 1 серпня п. р., залучити до роботи членів Моло­діжної ради ЗКП і молодіж­них рад членських органі­зацій і насамперед націо­нальних профцентрів.

Після завершення роботи над проектами докумен­тів з’їзду члени робочої групи заслухали інформа­цію С. Кондрюка про ініці­ативи ФПУ щодо податко­вої політики, про досвід боротьби за соціальні стандарти та нові форми роботи над Генеральною угодою.

Генеральний секретар ЗКП Володимир Щерба­ков поцікавився подіями, що відбуваються у проф­спілковому русі України, та участю українських ко­лег у підготовці програм­них документів, а також подякував ФПУ за актив­ність і конструктивність у роботі над підготовкою до з’їзду Загальної конфеде­рації профспілок.

Медіа-центр ФПУ

 

 План соціальних дій для ПЕК

 Профспілка працівників вугільної промисловос­ті спільно з профспілкою працівників нафтової та газової промисловості, атомної енергетики та промисловості, енергетики та електротех­нічної промисловості, газових господарств роз­почали працювати над створенням плану соці­альних дій.

 Цей план розробляється згідно з Меморандумом про взаєморозуміння у со­ціальних питаннях у кон­тексті Енергетичної спіль­ноти, що його Міненерго­вугілля підписало ще у жов­тні 2011 року.

Перша зустріч відбулася 12 липня, де представники профспілок визначили го­ловні питання, які мають бути висвітлені у документі, окреслили їх соціальні ас­пекти. Серед них, зокрема, вплив корпоративної ре­структуризації, приватиза­ції та розподілу за напря­мами діяльності підпри­ємств паливно-енергетичного комплексу на сферу зайнятості та працевлашту­вання, трудове законодав­ство і зарплата, вразливість персоналу та рівність мож­ливостей (за віком, статтю, освітою), зв’язок між пра­цевлаштуванням та інвес­туванням у ПЕК, охорона праці на робочих місцях працівників енергетичного сектору та інше.

Протягом місяця кожна профспілка має напрацю­вати відповідні пропозиції щодо галузей ПЕК, які нада­лі будуть об’єднані з про­позиціями галузевого мі­ністерства.

План соціальних дій плану­ється ухвалити у вересні ц. р.

За інф. прес-служби Укрвуглепрофспілки

 

 Лідер – це той, хто діє

 Які ролі притаманні профлідеру, як він взаємо­діє з членами профспілки, як реагує на зміни – це основні питання, які розглядали учасники семінару-тренінгу на тему: «Роль лідера у роз­витку організації профспілки», що відбувся в Одесі на базі готелю «Юність».

 У заході взяли участь голо­ви молодіжних рад та орга­нізацій профспілки з різних регіонів України. Традицій­но організаторами семіна­ру виявилися ЦК Профспіл­ки працівників держуста­нов України та профспілка працівників держслужбов­ців Швеції ST.

Під час теоретичних занять слухачі докладно проаналі­зували стилі поведінки профлідера та фази розви­тку колективу. Основну ува­гу тренери зосередили на таких питаннях, як розвиток особистісних якостей ліде­ра, вміння організувати ко­лектив, планування проф­спілкової діяльності, шляхи розв’язання проблем.

Для забезпечення ціліснос­ті набутих знань проводи­лися групові заняття, як-от лідерство чи управління, формування профактиву, визначення стилів поведін­ки. На семінарі також обго­ворювалися особливості профруху в Україні та до­свід профспілки Швеції ST.

Інф. Профспілки працівників держустанов України

 Семінар відбувся в рамках спільного проекту профспілок працівників державних установ України та Швеції «Молодь – європейське май­бутнє профспілки», що діє в Україні з 2010 року. Мета проекту: підготовка груп модераторів, здатних здійснити ефективний навчальний про­цес у регіональних організаціях профспілки в су­часних європейських традиціях, набуття моло­дими профактивістами навичок лідерства, ве­дення інтерактивної комунікації по всій вертика­лі профспілки, пошук нових засобів мотивації членства у профспілці.

 

26.07.2012



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

10.07.2024 21:02

08.07.2024 20:16

08.05.2024 21:25

08.05.2024 21:01

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання