« на головну 16.07.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1253)
20
Червень
 
Інтерв’ю
 
СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»

СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Профпанорама

Хто відповідальний за дитяче оздоровлення?

Хто відповідальний за дитяче оздоровлення?

Проблеми цього­річної оздоров­чої кампанії у ході гострої дис­кусії обговорю­валися на нещодавньому семінарі-нараді організа­торів літнього оздоровлен­ня дітей (усього 150 учас­ників), яку організували Закарпатська обласна рада профспілок і виконавча ди­рекція обласного відділен­ня Фонду соціального стра­хування з тимчасової втра­ти працездатності.

Відкриваючи нараду, голова Закарпатської об­лпрофради Іван Король зазначив, що кращих ор­ганізаторів оздоровчої ро­боти у 2011 році в різних номінаціях нагороджено відзнаками ФПУ та обл-профради. Серед них, зо­крема, обласна рада проф­спілок (нагороджено зна­ком ФПУ «Шана та подя­ка»), оздоровчий заклад «Водограй» (директор На­талія Собеніна) та оздо­ровчий табір на базі сана­торію «Поляна» ПрАТ «Укрпрофоздоровниця» (головний лікар Василь Дубінін), які отримали пам’ятні відзнаки ФПУ.

Минулорічну схему фі­нансування літньої оздо­ровчої кампанії – через га­лузеві профспілки та ви­конавчі дирекції Фонду соціального страхування – буде збережено в області і й у нинішньому році. За­тверджено перелік дитя­чих оздоровчих закладів, які влітку прийматимуть дітей за умов часткового фінансування вартості пу­тівок за рахунок коштів соцстраху. У фінансуван­ні оздоровчої кампанії важливо залучати кошти, крім соцстраху, з інших джерел фінансування, пе­редусім господарників, місцевих бюджетів, бать­ківської доплати, спонсо­рів тощо.

На особливостях част­кового фінансування оздо­ровлення дітей за рахунок коштів Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності зо­середив увагу директор ви­конавчої дирекції обласно­го відділення Фонду Ігор Сегляник. Представники органів контролю у своїх виступах порушували пи­тання забезпечення дотри­мання норм податкового й санітарного законодав­ства, організації харчуван­ня та проживання дітей в оздоровчих закладах, по­силення відповідальності керівників і працівників оздоровчих закладів за до­триманням правил проти­пожежної безпеки тощо. Організатори літнього оздоровлення дітей почу­ли відповіді на всі питан­ня, які їх хвилюють.

Заступник голови За­карпатської облдержадмі­ністрації Іван Качур наго­лосив, що головним за­вданням всіх зацікавле­них організацій має бути вчасне виконання всіх не­обхідних заходів, запобі­гання порушенням, а не лише їх фіксація.

Підсумовуючи роботу семінару-наради, який пройшов цікаво й кон­структивно, голова обл-профради Іван Король на­голосив на відповідаль­ності роботодавців за оздоровлення дітей пра­цівників їхніх підпри­ємств, необхідності актив­ного залучення коштів місцевих бюджетів для фі­нансування діяльності стаціонарних дитячих оздоровниць у літній пері­од. За дорученням учасни­ків наради було надіслано листа на адресу ПАТ «За­карпаттяобленерго» щодо невідкладного вирішення питання про скасування передоплати за електрое­нергію на період роботи дитячих оздоровчих за­кладів у літній період.

Учасники семінару отримали методичні реко­мендації та нормативні документи щодо організа­ції оздоровлення дітей.

Сергій Баранчиков,

Закарпаття

 Досягнення

 Закарпаття попереду

Попри труднощі, минулого року у профспілкових оздоровни­цях краю поліпшили своє здоров’я майже 34,5 тисячі україн­ців. Успішно виконано завдання щодо отримання прибутків, причому на частку семи закарпатських санаторіїв із 89 діючих санаторно-оздоровчих закладів ПрАТ«Укрпрофоздоровниця» припадає понад 43% отриманого прибутку. Врайонні бюдже­ти краю перераховано понад 41 мільйон гривень. Найкращих результатів у роботі домоглися колективи санаторіїв «Синяк», «Квітка полонини», «Сонячне Закарпаття» та «Шаян».

 

 

 Співпраця заради дітей

 Запорізька обласна рада профспілок опікується і співпрацює з дитячими оздоровчими закладами, що розташовані на території області. Завдяки спільним зусиллям галузевих і первинних проф-спілкових організацій, власників таборів іще у жов­тні розпочалася підготовка до оздоровчого сезону…

Виконуючи плани-завдання з підготовки до оздоровчо­го сезону–2012, власники таборів насамперед відре­монтували будівлі техно­логічного призначення та спальні корпуси. Придбано нові ліжка, постільну білиз­ну, холодильне й кухонне обладнання, спортивні тре­нажери та багато іншого.

Комісія у складі завідуючо­го відділом облпрофради, технічних інспекторів обл-профради і галузевих профспілок із 24 травня по 2 червня перевірила готов­ність практично всіх дитя­чих оздоровчих закладів області до прийому дітей із точки зору безпеки відпо­чинку.

Була відзначена гарна під­готовка оздоровчих закла­дів Якимівського району до прийому дітей, серед яких «Лісова пісня» ТОВ«Азов-стиль» (директор закладу Алла Демченко), ПАТ«Змі­на» (директор Юрій Білоку­ров), «Юність» Запорізької атомної станції (директор Ольга Кучеренко), «Лазур­на радуга» ДОК «Енерго­дар» (директор Валентина Маклякова), «Чайка» ТОВ«Мелітопольбуд» (дирек­тор Алла Дрьоміна).

У м. Приморськ зразкови­ми щодо підготовки до літ­нього сезону визнали такі оздоровчі заклади: «Про­метей» ДП «Івченко–Прогрес» (директор закла­ду Олена Куценко), ім. Гага­ріна АТ«Мотор Січ» (дирек­тор Олександр Чейлитко). У м. Бердянськ – «Червона гвоздика» (директор Тетяна Михайленко), «Райський куточок» (директор Олена Налюшна), а також табори ВАТ«Запоріжсталь».

На підготовку дитячих за­кладів до оздоровчого се­зону власники витратили близько 10 млн гривень. Тож можна сподіватися, що діти будуть відпочивати у гарних умовах.

Технічні інспектори праці з великою відповідальністю поставилися до перевірки дитячих оздоровчих закла­дів. Виявлені недоліки мит­тєво усувалися. Водночас наразі кілька оздоровчих таборів перебувають під пильним контролем техніч­ного інспектора праці обл-профради.

Обласна рада профспілок тісно взаємодіє з обласною, районними й міськими санітарно-епідеміологіч-ними станціями, керівни­цтвом приморських зон, власниками й керівниками оздоровчих закладів. Це позитивно позначається на якості оздоровлення дітей і створює сприятливі умови для їх змістовного відпо­чинку.

Усі оздоровчі заклади укомплектовані як техніч­ними, так і педагогічними кадрами. Заздалегідь підго­товлено плани культурно-масових і спортивних захо­дів. Ураховуючи те, що в червні в Україні проходить чемпіонат Європи з футбо­лу, тож і спортивні заходи будуть присвячені Євро–2012. У першу зміну в табо­рах «Чайка» і «Сіверянин» відбудеться всеукраїнський фестиваль «У колі друзів», у якому візьмуть участь тан­цювальні колективи зі всієї України.

Станом на 6 червня оздо­ровчі табори вже прийняли близько 5 тисяч дітей. Усьо­го в першу зміну плануєть­ся оздоровити близько 8 тис. дітей. Облпрофрада, власники таборів, проф­спілкові організації усіх рів­нів зроблять усе можливе, аби діти гарно відпочили.

Анатолій Черепехін,
Завідуючий відділом культурно-масової, спортивної роботи та оздоровлення Запорізької облпрофради

19.06.2012



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

10.07.2024 21:02

08.07.2024 20:16

08.05.2024 21:25

08.05.2024 21:01

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання