« на головну 16.07.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1253)
20
Червень
 
Інтерв’ю
 
СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»

СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Профпанорама

Профспілка держустанов Закарпаття: оздоровлення дітей

Профспілка держустанов Закарпаття: оздоровлення дітей

 Незабаром розпочина­ється літнє оздоровлення дітей, активну участь у якому, як завжди, беруть профспілки Закарпаття. Одним із лідерів проведен­ня оздоровчої роботи се­ред галузевих профспілок краю є обласна профспіл­кова організація праців­ників державних установ. Про роботу з оздоровлен­ня дітей розповідає її го­лова Марія Петечук.

 – Які досягнення галузе­вої профспілки в оздо­ровленні дітей, орієнти­ри цієї роботи в ниніш­ньому році?

– Одним з основних на­прямів роботи обласної профспілкової організації працівників державних установ є турбота про оздоровлення та фізичне загартування підростаю­чого покоління, особливо дітей із малозабезпечених родин.

Цю функцію впродовж десятків років виконує ди­тячий оздоровчий табір «Вогник», який перебуває на балансі нашого обкому профспілки. Заклад розта­шований в екологічно чис­тій зоні, у мальовничому лісовому урочищі на око­лиці села Оноківці Ужго­родського району. Тут що­року відпочиває й оздоров­люється 300–400 дітей із різних куточків України й навіть із-за кордону.

Про високий імідж на­шого оздоровчого закладу свідчить той факт, що за підсумками 2010 року у Всеукраїнському огляді роботи профспілок на кра­щу організацію оздоров­лення дітей і підлітків, який щороку проводить Федерація профспілок України, «Вогник» було нагороджено пам’ятним кубком ФПУ за перше міс­це у номінації «Кращий заклад оздоровлення та відпочинку дітей».

– Кого б ви назвали се­ред кращих за підсумка­ми минулорічного оздо­ровчого сезону?

– Найактивнішими у справі з оздоровлення ді­тей минулого року вияви­лися Хустський, Мукачів­ський, Ужгородський, Міжгірський, Воловець­кий, Тячівський, Рахів­ський райкоми профспіл­ки працівників держуста­нов, профкоми облдержадміністрації, обласного управління МВС, ВАТ «Патент», Нацбанку, Торгово-промислової па­лати, Державтоінспекції, Ужгородського міського центру зайнятості та інші. Усього ж нашою проф­спілкою було оздоровлено 225 дітей. Це третій показ­ник серед 17 галузевих профспілок області.

Оздоровлення дітей на­самперед треба проводи­ти на базі стаціонарних оздоровчих закладів, коли під керівництвом досвід­чених вихователів і вожа­тих вони повноцінно від­почивають, отримують п’ятиразове харчування, для них створені чудові умови для проживання у комфортних кімнатах. До речі, лише за останні три роки у розвиток матеріально-технічної бази на­шої оздоровниці обкомом профспілки держустанов спрямовано понад пів­мільйона гривень проф­спілкових коштів.

– Чим же приваблює від­починок у «Вогнику»?

– Житлово-побутовий і відпочинковий комплекс оздоровниці охоплює три­поверховий спальний кор­пус з усіма побутовими зручностями та кімната­ми на 3–5 дітей, їдальню, кухню, медпункт, клуб, бі­бліотеку. Також діють літ­ній амфітеатр, спортивні майданчики, басейн.

Кожен день відпочинку у таборі заповнений ціка­вими, захоплюючими за­ходами. Робота з дітьми здійснюється планово, з урахуванням їх вікових ін­тересів та уподобань. По­бут, режим та емоційне са­мопочуття, турбота про дитину, гарантія її безпе­ки – пріоритетні напрями діяльності педагогічного колективу закладу.

Організація оздоров­лення дітей передбачає розумне поєднання відпо­чинку, праці й самообслу­говування, фізкультури і спорту з пізнавальною, естетичною, екологічною та оздоровчою діяльніс­тю. Програма перебуван­ня дітей у «Вогнику» включає чимало різнома­нітних цікавих заходів, серед яких, зокрема, патріотично-історичні, природничо-екологічні, пізнавально-ігрові, фізкультурно-оздоровчого спрямування.

Організація та прове­дення відпочинково-оздоровчої та виховної роботи з дітьми – тема окремої розмови. Розповім тільки про один захід, який про­водиться лише у нашому «Вогнику». Його автор – заступник начальника та­бору з виховної роботи Ді­ана Гондорчин.

Так, у день закриття та­бірної зміни в оздоровни­ці відчиняється магазин «АВС», у якому цього дня в обігу унікальні гроші – «оноківки», назва яких по­ходить від назви села, на території якого розташо­ваний табір. Ці гроші впродовж усього часу пе­ребування діти отриму­ють за різні добрі справи: допомогу вихователям, чергування в їдальні, зразкову поведінку, ак­тивну участь у житті та­бору тощо, а у день за­криття зміни вони мають змогу купити за «оноків­ки» солодощі й сувеніри.

– Які надії, Маріє Михай­лівно, пов’язуєте з цьо­горічним оздоровчим сезоном?

– Плануємо організува­ти роботу табору в чотири зміни, по 14 днів кожна. Перша розпочнеться 18 червня, а остання, четвер­та, завершиться 18 серпня. Оздоровлюватимемо не тільки дітей працівників державних установ, а й школярів, батьки яких працюють на підприєм­ствах і в організаціях ін­ших галузей. Ураховуючи те, що «Вогник» розташо­ваний у селі Оноківці, він може бути базовою стаці­онарною оздоровницею для дітей міста Ужгорода та Ужгородського району. Цього літа із задоволен­ням приймемо у себе й ді­тей з інших областей України. У нас, на Закар­патті, діти отримають чу­довий заряд здоров’я, ба­дьорості й гарного на­строю на весь рік.

Сергій Баранчиков, Закарпаття

 

 ОБСТОЮЮЧИ ПРАВА НА ГІДНУ ПРАЦЮ

 24 травня відбулося пленарне засідання ЦК Профспілки працівників лісових галузей України, у роботі якого взяв участь заступник Голови ФПУ Григорій Осовий. Основним питанням по­рядку денного було обговорення виконання рішень V з’їзду галузевої профспілки і VI з’їзду ФПУ.

Заслухавши й обговорив­ши інформаційні доповіді, присутні зазначили, що основні зусилля спілчан були спрямовані на вико­нання Програми діяльності профспілки на 2011–2015 роки, прийнятої на V з’їзді галузевої профспілки, та постанов VI з’їзду ФПУ.

Центральний комітет, об­ласні організації співпра­цювали з Кабінетом Міні­стрів, роботодавцями щодо забезпечення стабільності роботи підприємств та ор­ганізацій, підтримки вітчиз­няного лісопереробного, меблевого, паперового ви­робництва, обстоюючи ін­тереси трудящих у питан­нях підвищення заробітної плати, погашення її забор­гованості, недопущення скорочення робочих місць.

ЦК профспілки й практич­но всі профспілкові органі­зації підтвердили свою ре­презентативність і отрима­ли від Національної служби посередництва і прими­рення свідоцтва про відпо­відність її критеріям.

На завершення Пленум ЦК профспілки працівників лі­сових галузей України по­становив:

1. Підтримати дії ЦК проф­спілки, профспілкових ор­ганів усіх рівнів щодо співпраці з Урядом, коміте­тами Верховної Ради Украї­ни, міністерствами та інши­ми органами виконавчої влади щодо вирішення соціально-економічних проблем працівників у післякризових умовах.

2. Вважати головним завданням Ради Центрального ко­мітету та інших виборних ор­ганів профспілки забезпе­чення трудових прав, гідної оплати, умов і безпеки праці членів профспілки, спряму­вання та об’єднання зусиль соціальних партнерів на розв’язання гострих про­блем галузевих підприємств.

3. Постійно проводити кон­сультації сторін соціально­го діалогу по кожному ви­падку загрози масових ви­вільнень працівників і за­безпечення належного професійного розвитку працівників підприємств та організацій деревооброб­ної та целюлозно-паперової промисловості.

4. З метою обстоювання права на гідну працю в рамках діючих галузевих угод домагатися повернен­ня боргів із заробітної пла­ти та сприяти недопущен­ню роботодавцями виник­нення нової заборгованос­ті працівникам галузі.

5. Ініціювати переговори з Мінекономіки, об’єднанням організацій роботодавців та іншими соціальними парт­нерами щодо укладення но­вих галузевих угод на 2013 рік і наступний період.

Олена ОВЕРЧУК, «ПВ»

07.06.2012



Коментарі

#1 01.07.2015 21:07 добавил: татьяна | додати коментар

Добрий день а правда що у таборі вогник ще умови як при советському союзі типа мебель та все інше.

 
ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

10.07.2024 21:02

08.07.2024 20:16

08.05.2024 21:25

08.05.2024 21:01

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання