« на головну 26.10.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1260)
03
Жовтень
 
Інтерв’ю
 
ЗАКЛАД ВИЩОЇ ОСВІТИ – ЯК ОСНОВА СОЦІАЛЬНОЇ СТАБІЛЬНОСТІ ТА ВІДБУДОВИ УКРАЇНИ

ЗАКЛАД ВИЩОЇ ОСВІТИ – ЯК ОСНОВА СОЦІАЛЬНОЇ СТАБІЛЬНОСТІ ТА ВІДБУДОВИ УКРАЇНИ


РУБРИКИ


Передплата





Статті Актуально

РОБОТА ПРОФСПІЛКОВОГО ТУРИСТИЧНОГО ОПЕРАТОРА ПРАТ «УКРПРОФТУР» В УМОВАХ ВОЄННОГО СТАНУ

РОБОТА ПРОФСПІЛКОВОГО ТУРИСТИЧНОГО ОПЕРАТОРА ПРАТ «УКРПРОФТУР» В УМОВАХ ВОЄННОГО СТАНУ

Щорічно 27 вересня в Україні та в усьому світі відзначають день ту­ризму з метою популяризації та актуалізації туристич­ного внеску в міжнародну економіку та економіку держави зокрема, висвітлення міжнародних туристич­них зв’язків між різними народами та просування туристичної індустрії на теренах нашої країни.

В Україні туризм є одні­єю з найважливіших скла­дових економіки із неоці­ненним потенціалом, слав­лячись своєю багатою істо­ричною спадщиною, куль­турою та природними ре­сурсами. Однак, пандемія 2019 року суттєво вплинула на галузь туризму як в Україні, так і в усьому світі. Чимало туристичних місць зіткнулися із труднощами, деякі змушені були призу­пинити свою діяльність, але профспілковий туропера­тор «УКРПРОФТУР» висто­яв на ринку надаваних по­слуг і продовжив свою робо­ту в інтересах суспільства, держави та акціонерів!

Найбільшою трагедією для українців стало повно­масштабне вторгнення росій­ської федерації у лютому 2022 року, коли частина міст постали перед загрозою ра­кетних ударів, або ж стали зо­ною бойових дій.

Приватне акціонерне то­вариство «УКРПРОФТУР» ві­діграло значну роль у розви­тку внутрішнього туризму в Україні, пропонуючи широ­кий спектр туристичних по­слуг, організовуючи відпочи­нок та оздоровлення дітей шкільного віку та населення. Проте війна залишила нега­тивний відбиток і на ПрАТ «УКРПРОФТУР», адже деякі об'єкти системи Товариства постраждали від обстрілів або були захоплені окупанта­ми, що створило значні пере­шкоди для відновлення їх­ньої роботи у майбутньому.

Як приклад, готель «Ту­рист» у Миколаєві, на жаль, також постраждав від росій­ського вторгнення та масова­них ракетних атак по Украї­ні. Після першого влучання у будівлю готелю у 2022 році його частково відновили власними силами, але у квіт­ні 2024 року будівля готелю знову зазнала серйозних по­шкоджень через черговий ра­кетний обстріл. На даний час будівля готелю «Турист» у місті Миколаєві частково відновлена та продовжила функціонувати з 7 червня 2024 року, але вже як гумані­тарний хаб допомоги херсон­цям під патронатом Херсон­ської обласної адміністрації. Для реалізації ініціативи ПрАТ «УКРПРОФТУР» нада­ло безкоштовно частину при­міщення будівлі готелю «Ту­рист» та організаційну і фі­нансову підтримку для ефек­тивного функціонування гу­манітарного хабу. У хабі вну­трішньо переміщені особи з Херсонщини можуть безко­штовно отримати інформа­ційно-консультаційні послу­ги, психологічну допомогу, всі види юридичної та реє­страційної допомоги, про­дукти харчування, гігієнічні набори й інші речі першої по­треби під час переміщення.

Під час війни виникає безліч викликів, як-от по­вернення поранених вій­ськовослужбовців до повно­цінного активного життя, що часто неможливо без якісної реабілітаційної про­грами, тому ПрАТ «УКРПРОФТУР» зініціювало створення реабілітаційних центрів на об’єктах нерухо­мого майна системи Това­риства, які будуть спрямо­вані на відновлення та адап­тацію людей, що зазнали фі­зичних або психологічних травм на війні. Другим про­єктом реабілітаційних по­слуг найближчим часом буде відкриття спортивно- оздоровчого центру у готелі «Дружба» ПрАТ «УКРПРОФТУР», де будуть нада­ватися послуги з реабіліта­ції, фізичної та психологіч­ної терапії та спорту.

Одночасно на початку по­вномасштабного вторгнення ЛОК «Верховина» став од­ним із центрів прийняття тимчасово переміщених осіб, де кожен потребуючий отримав допомогу та оздо­ровлення. А згодом, на по­чатку літа поточного року, на базі відбулося офіційне відкриття найбільшого за розмірами у селищі Верхови­на спортивно-оздоровчого басейну розміром 25х10 ме­трів, оснащеного за новими і сучасними технологіями, що дає змогу оздоровлювати, як дітей, так і дорослих будь- якого віку. На базі ЛОК «Вер­ховина» мають можливість оздоровлюватися та прохо­дити реабілітацію наші за­хисники та захисниці із ЗСУ. Одним із найголовніших за­вдань ПрАТ «УКРПРОФ­ТУР» та закладу ЛОК «Вер­ховина» є реалізація проєкту пільгових путівок для жите­лів місцевої громади та вій­ськовослужбовців і їх сімей, у зв’язку з цим один спаль­ний корпус бази оздоровлен­ня планується переобладна­ти для військової та медич­ної реабілітації і проживан­ня дорослого населення.

В умовах жахливої війни важливим завданням для ПрАТ «УКРПРОФТУР» та державної влади є піклуван­ня про здоров’я дітей – май­бутнього нашої країни. Оздоровлення дітей є важ­ливим напрямом діяльності Товариства, яке попри складні умови продовжує надавати послуги, адаптую­чи діяльність до реалій ві­йни. В умовах воєнного ста­ну викликом є забезпечення безпеки дітей, тому оздоров­лення відбувається лише у безпечних регіонах країни. Правління ПрАТ «УКРПРОФТУР» активно співпра­цює з різними органами дер­жавної та місцевої влади і благодійними організація­ми, щоб забезпечити оздо­ровлення для дітей із сімей, які постраждали від війни. Це стосується дітей вну­трішньо переміщених осіб, дітей військовослужбовців, а також дітей, які залишили­ся без батьківської опіки.

Уже третій рік поспіль в умовах воєнного стану ПрАТ «УКРПРОФТУР» успішно провело літню компанію ди­тячого оздоровлення на профспілкових майнових ди­тячих базах відпочинку у ПрАТ «Івано-Франківськту­рист» та ЗАТ «Тернопільту­рист». Станом на 1 вересня на об’єктах ПрАТ «Івано-Фран­ківськтурист» оздоровлено 2 737 дітей шкільного віку на 55 527 людино-днів, в тому числі:

– ДЗСТ ЛОК «ВЕРХОВИ­НА» – прийнято на оздоров­лення 1587 дітей на 32 427 людино-днів із загальною су­мою наданих послуг у розмі­рі 35581,4 тис. грн;

– ДЗСТ ЛОК «Карпатські зорі» – прийнято та оздоров­лено 1150 дітей на 23100 людино-днів із загальною су­мою наданих послуг у розмі­рі 25391 тис. грн.

На об’єктах ЗАТ «Терно­пільтурист» оздоровлено 1069 дітей шкільного віку на 18264 людино-днів, в тому числі:

– ОК «Лісовий» прийнято на оздоровлення 629 дітей на 10095 людино-днів із загаль­ною сумою наданих послуг у розмірі 7536,6 тис. грн;

– ОК «Збруч» прийнято на оздоровлення 440 дітей на 8169 людино-днів із загаль­ною сумою наданих послуг у розмірі 5790,30 тис. грн.

Загалом на двох обласних підприємствах системи ПрАТ «УКРПРОФТУР» у 2024 році було оздоровлено 3806 ді­тей шкільного віку на 73 791 людино-днів із загальною су­мою наданих послуг у розмі­рі 74,3 млн. грн.

В період проведення літ­нього дитячого оздоровлен­ня діти шкільного віку були безпечно перевезені центра­лізованим транспортом та за­безпечені безпечними умова­ми перебування на профспіл­кових оздоровчих комплек­сах системи ПрАТ «УКРПРОФТУР», і в результаті, отримали якісні послуги з повноцінним п’ятиразовим харчуванням відповідно до медичних норм і стандартів, а також скористалися турис­тично-екскурсійними та оздоровчими послугами, культурно-масовими та спор­тивними заходами, плаван­ням в басейні та спеціально створеними відповідними умовами для збереження життя і здоров'я дітей на пері­од перебування їх в оздоров­чих закладах.

Варто зауважити, що по­при жахливі наслідки війни суб’єкти господарювання ПрАТ «УКРПРОФТУР» збе­регли робочі місця для своїх працівників, працюють у штатному режимі й надалі намагаються надавати якіс­ні послуги населенню та внутрішньо переміщеним особам, допомагати захис­никам і захисницям Украї­ни. Частина штатних пра­цівників суб’єктів господа­рювання, створених за учас­ті ПрАТ «УКРПРОФТУР», продовжують захищати нашу державу у лавах Збройних сил України.

Лише спільними зусилля­ми ми досягнемо Перемоги для нашої України, а ПрАТ «УКРПРОФТУР» докладає до цього максимум зусиль, як для надання допомоги нашій державі і військовослужбов­цям ЗСУ, їх дітям і сім’ям, так і іншим внутрішньо пере­міщеним особам.

Отож, шановні колеги, щиро вітаю вас із Днем ту­ризму! У цей складний час, коли наша країна переживає важкі випробування, особли­во важливо пам’ятати про те, як подорожі об’єднують лю­дей, відкривають нові гори­зонти та дарують надію на краще майбутнє.

Хоча нині туристична га­лузь змушена пристосовува­тись до реалій воєнного ста­ну, ми віримо, що зможемо зберегти і відновити її. Ко­жен крок, який ми робимо сьогодні для збереження на­шої культурної спадщини, допомагає нам наблизити той день, коли Україна знову буде відкритою для світу. Ба­жаю всім нам мирного неба, безпеки та сил для відбудови і розвитку. Нехай наші май­бутні подорожі будуть напо­внені радістю та відкриття­ми у вільній і незалежній Україні.

Слава Україні!

Героям Слава!

ПРЕЗИДЕНТ ПРАТ «УКРПРОФТУР» СЕРГІЙ СТРІЛЕЦЬ

11.10.2024



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

25.10.2024 21:44

11.10.2024 22:50

10.10.2024 22:03

08.09.2024 21:09

23.08.2024 22:29

23.08.2024 22:00

10.07.2024 21:02

08.07.2024 20:16

08.05.2024 21:25

08.05.2024 21:01

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання