« на головну 25.04.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1248)
04
Квітень
 
Інтерв’ю
 
ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»

ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Актуально

Не коронавірус страшний і смертельний, а те, що робиться під його прикриттям

Не коронавірус страшний і смертельний, а те, що робиться під його прикриттям

Володимир САЄНКО, заступник Голови Федерації профспілок України:

«П ропоную чес­но подиви­тись правді в очі. Трива­лий час краї­на живе пандемією. Пандемією не в плані зростання захворю­ваності від COVID-19, смертнос­ті від недуги тощо. А пандемі­єю в головах.

Як сталось, що ми, сильні та розумні, дозволили втягти себе в чітко сплановану, професійно структуровану й організовану аферу?

Як сталось, що телеканали та ЗМІ, які ще недавно доводи­ли свою незалежність, пішли на поводу замовників вселен­ської змови проти людства? Які в гонитві за сенсацією, можли­во несвідомо, але безвідпові­дально та без аналізу наслідків акцентують новини довкола ві­русу, який завдав шкоди в рази менше, аніж тотальне безробіт­тя, психологічні зриви простих трударів та відсутність засобів для існування? Україна на сві­товому полі не той гравець, аби над нею так знущатись!

На засіданні Уряду Прем’єр- міністр повідомив, що завдяки завчасно введеним карантин­ним заходам на сьогодні в Україні один з найнижчих по­казників рівня летальності від COVID-19 – 2,7%. Чудово! «Але моделювання аналітиків НАН України та дані МОЗ свідчать про те, що ми ще не пройшли пік захворюваності, і він може настати на початку травня», – йдеться далі в повідомленні Кабінету Міністрів. Виходячи з цього, Уряд ухвалює рішення про продовження карантину до 11 травня.

«Якщо все буде добре, й епі­демічна ситуація сприятиме, то 11 травня ми зможемо гово­рити про відкриття парків та скверів, закладів торгівлі не­продовольчими товарами, час­тини об’єктів побутових по­слуг. Можливо, будуть інші пом’якшувальні заходи. Але про них ми зможемо говорити пізніше», – зазначив Денис Шмигаль. За словами Прем’єра, такі дії дозволять поверну­ти частину людей на роботу, покращити емоційне здоров’я українців та дати старт розігрі­ву економіки.

Так, чудовий розігрів еконо­міки відкриттям парків та скверів! Це саме те, чого чекає народ, що обрав владу. Під­тримка глобального божевілля та буквально тюремних заходів з порушенням прав людини, скорочення робочих місць, від­сутність роботи та засобів для існування замість того, щоб за­проваджувати реальні заходи для боротьби з вірусом, як того вимагає ВООЗ, і налагоджува­ти життєдіяльність країни.

І це в той час, коли вчені, лі­карі, експерти стверджують, що в даний момент у світі не­має ні епідемії, ні тим більше пандемії. Тому що епідемія ви­значається тоді, коли захворю­ванням охоплено понад 5% на­селення, чого немає стосовно коронавірусу в жодній країні світу.

Тому не коронавірус страш­ний і смертельний, а те, що ро­биться під його прикриттям.

Експерти в цій галузі надали посилання на факти про COVID-19, аби допомогти зроби­ти реалістичну оцінку ситуації:

1. Згідно з даними у най­більш досліджених країнах, та­ких як Південна Корея і Іслан­дія, а також із круїзного судна Diamond Princess, загальний рі­вень летальності COVID-19 від­повідає рівню епідемії грипу.

2. Французькі дослідження довели, що летальність COVID-19 істотно не відрізня­ється від ГРВІ, викликаних ра­ніше відомими коронавіруса­ми. Дослідження, опубліковане в журналі Nature Medicine, ді­йшло аналогічного висновку навіть щодо китайського міста Ухань.

3. У більшості європейських країн загальна смертність за­лишається в межах сезонних епідемій ГРВІ та грипу, і стано­вить у США приблизно 8 тис. осіб на день, Німеччині – 2600, Італії – 1800. Завищені показни­ки смертності, як у Північній Італії, були викликані колап­сом системи охорони здоров’я та догляду за людьми похилого віку через масову паніку і ка­рантинні заходи.

4. Середній вік померлих у більшості країн (включно з Іта­лією) становить понад 80 років, і лише у 1% померлих раніше не було важких захворювань. Таким чином, смертність, в основному, природна.

5. Багато повідомлень ЗМІ про здорових людей, які помер­ли від COVID-19, виявилися хибними за найближчого роз­гляду. Важливо розрізняти, вмирають люди від коронавіру­су чи просто з коронавірусом. Розтини показують, що в бага­тьох випадках попередні захво­рювання були вирішальними чинниками смерті, але офіцій­ні дані зазвичай не відобража­ють цього.

6. Від 50 до 80% пацієнтів з позитивним результатом тесту не мають симптомів хвороби, більше 90% людей з позитив­ним результатом тесту обхо­дяться без важких симптомів, що свідчить про вже набутий імунітет у населення.

7. Експерти в галузі вірусо­логії, імунології та епідеміоло­гії не виявили ні повітряно-кра­пельного, ні контактного шля­ху поширення вірусу і вважа­ють карантинні заходи непро­дуктивними, самоізоляцію й обмеження пересування марни­ми заходами, які заберуть біль­ше життів, ніж сам вірус. Адже кількість людей, які стражда­ють від безробіття і психологіч­них проблем у результаті вжи­тих заходів, різко зросла в усьо­му світі.

8. Країни без карантинів і за­борон на контакти, такі як Япо­нія, Південна Корея і Швеція, не зазнали більш негативного розвитку подій, ніж інші. Це ставить під сумнів ефектив­ність обмежувальних заходів.

9. Дедалі частіше ЗМІ драма­тизують ситуацію в клініках за допомогою маніпулятивних фотографій і відео, не ставлячи під сумнів навіть вочевидь сумнівні офіційні заяви та циф­ри. Відомий вірусолог Пабло Гольдшмідт заявив про «гло­бальний медійний терор» і «то­талітарні заходи», а провідний британський вірусолог профе­сор Джон Оксфорд взагалі вка­зав на «епідемію ЗМІ».

«Як же вони могли повірити в чуму, що одразу перекреслює майбутнє, всі поїздки та суперечки? Вони вважали себе віль­ними, але ніхто ніколи не буде вільним, поки існують лиха та катастрофи».

Бажаю всім розуму, здоро­вого глузду, і разом – до пере­моги!».

 

Профспілки та роботодавці закликають владу до діалогу

22 квітня у Будинку профспілок співголова Націо­нальної тристоронньої соціально-економічної ради від профспілкової сторони, Голова Федерації проф­спілок України Григорій Осовий провів офіційну зу­стріч із співголовою НТСЕР від сторони роботодав­ців, президентом Українського союзу промисловців і підприємців Анатолієм Кінахом.

П редставники сторін обгово­рили поточний стан еконо­міки й ринку праці в умовах пандемії, визначили кри­тично важливим забезпе­чення постійного діалогу з владою для вироблення і реалізації ефективних антикризових дій. Критично оцінили стан соцдіалогу і домовилися активі­зувати спільні зусилля в просуванні ініціатив роботодавців та пропозицій профспілок щодо економічного розви­тку, збереження робочих місць, трудо­вих і соціальних гарантій працівників в умовах, що спричинили світову кри­зу. Обидві сторони ініціювали відпо­відні звернення до урядових структур.

Звертаючись до міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського гос­подарства України Ігоря Петрашка і міністра соціальної політики України Марини Лазебної співголова НТСЕР від профспілкової сторони Григорій Осовий зазначив, що практично щоден­но ФПУ, інші профспілки і їх об’єднання отримують повідомлення з місць про стурбованість працівників зупинкою роботи на період карантину, зменшенням зарплати, невизначеніс­тю зі збереженням робочих місць для них надалі. Поки що невдоволення не набуло протестного характеру, насам­перед завдяки співпраці профспілок з роботодавцями, які відповідально по­ставилися до надзвичайної ситуації і прагнуть максимально зберегти вироб­ничу готовність та кадри для швидкого відновлення економічної діяльності.

Безперечно, вжиті останнім часом Урядом і Верховною Радою оператив­ні заходи дещо прояснили логіку ан­тикризових дій, однак є неприпусти­мим відсторонення сторін соцдіалогу і чинної Генеральної угоди від їх по­переднього обговорення і проведення узгоджувальних процедур, як це ви­значено законодавством.

Так, представник СПО об’єднань профспілок у порушення Регламенту Кабінету Міністрів не запрошується на засідання Уряду і, тим самим, по­збавлений можливості обстоювати пропозиції профспілок до проєктів ак­тів законодавства. Подані письмово пропозиції практично не враховують­ся. Такі принципово важливі проєкти рішень, що стосуються програм еко­номічного і соціального розвитку, бю­джету країни, мають обговорюватися в тристоронньому форматі, зокрема на засіданнях НТСЕР, однак вона не функціонує через неделегування Уря­дом своїх представників. З цієї ж при­чини в березні ц.р. не відбулося засі­дання тристоронньої робочої комісії з підбиття підсумків виконання Генугоди за 2019 рік.

Григорій Осовий наголосив, що профспілкова сторона НТСЕР украй здивована кулуарністю прийняття рі­шення Кабінету Міністрів від 8 квітня 2020 року «Про утворення Ради з пи­тань економічного розвитку Украї­ни», до якої не включено жодного представника від сторін профспілок і роботодавців, які якраз представля­ють інтереси фактичних рушіїв еконо­мічного розвитку.

Профспілковий лідер поінформу­вав урядовців, що у профспілок і робо­тодавців є спільне бачення наявної проблематики та шляхів її вирішення, а також чітке прагнення вибудовувати взаємодію з урядовими структурами на засадах визнаного в Європі та світі механізму соціального діалогу і парт­нерства. Григорій Осовий звернув їх увагу на міжнародний досвід прове­дення соціального діалогу, коли шля­хом послідовної щоденної співпраці соціальних партнерів відбувається ге­нерація і спільна реалізація підходів та рішень, спрямованих на захист власних ринків збуту, збереження і по­силення конкурентних переваг у гло­бальних ланцюгах постачань.

ПРЕС-ЦЕНТР ФПУ

03.05.2020



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

12.01.2024 20:50

12.01.2024 20:49

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання