« на головну 16.07.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1253)
20
Червень
 
Інтерв’ю
 
СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»

СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Актуально

ПРОФІЛЬНИЙ КОМІТЕТ ВЕРХОВНОЇ РАДИ ОДНОГОЛОСНО ВИСЛОВИВСЯ ЗА СКАСУВАННЯ ОПОДАТКУВАННЯ ПЕНСІЙ

ПРОФІЛЬНИЙ КОМІТЕТ ВЕРХОВНОЇ РАДИ ОДНОГОЛОСНО ВИСЛОВИВСЯ ЗА СКАСУВАННЯ ОПОДАТКУВАННЯ ПЕНСІЙ

На засіданні парламентського Комітету з питань соціальної політики, зайнятості та пен­сійного забезпечення, що відбулося 11 травня, було одноголосно схвалено запропоно­ваний та переданий у парламент законопроект № 4542 «Про внесення змін до Подат­кового кодексу України щодо звільнення від оподаткування пенсій». Про підтримку цього законопроекту від імені СПО об’єднань профспілок під час засідання заявив за­ступник Голови Федерації профспілок України Володимир Саєнко.

Як повідомляє прес-центр ФПУ, ініціа­тором проекту за­кону є Прем’єр-міністр України Володи­мир Гройсман. Законопро­ект № 4542, що декларує необхідність внести у По­датковий кодекс зміни щодо звільнення від пен­сійного оподаткування, зареєстрований у парла­менті 28 квітня. І рішення профільного комітету ВР є дуже важливим та ваго­мим кроком до реалізації цієї ініціативи.

Вів засідання перший заступник голови коміте­ту Сергій Каплін. У заході також взяв участь та ви­ступив міністр соціальної політики Андрій Рева, який наголосив на готов­ності Мінсоцполітики співпрацювати з профіль­ним парламентським ко­мітетом та народними де­путатами України з усіх питань, зокрема щодо пе­регляду прожиткового мі­німуму з метою його збіль­шення. Позицію профспі­лок на засіданні представ­ляв заступник Голови ФПУ Володимир Саєнко.

На засіданні було роз­глянуто й обговорено низ­ку актуальних та проблем­них питань, які сьогодні турбують працівників, усіх громадян України. Се­ред них законопроекти про внесення змін до Зако­ну України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування» (щодо перерахунку сум щомісячних страхових ви­плат), про підвищення со­ціальних стандартів, про внесення змін до деяких законодавчих актів Украї­ни щодо забезпечення принципу соціальної спра­ведливості при наданні пільг найбільш вразли­вим верствам населення та ін.

 

СОЛІДАРНІСТЬ ПРОТИ КОРУПЦІЇ

«Солідарність проти корупції. Антикорупційна діяльність профспілок: найкращі прак­тики, досвід та перспективи» – таку назву мала дводенна міжнародна конференція, що відбулася 16–17 травня у м. Києві. На конференції ви­ступив в.о. заступника Голови Федерації профспілок Украї­ни Олександр Шубін.

Як повідомляє прес-центр ФПУ, мета заходу – проде­монструвати унікальну роль і потенціал профспілок та правозахисних організацій в антико­рупційній діяльності. Профспілкові активісти й експерти громадських організацій провели презентації з питань протидії корупції та їх взаємозв’язку з правом на свободу об’єднання. Учасники конференції обговорили стан захищеності викри­вачів корупції, інші аспекти моніто­рингу цього ганебного явища на міс­цевому й загальнонаціональному рівнях та плани щодо нових кампа­ній у даному напрямі.

У своєму виступі в.о. заступника Голо­ви ФПУ Олександр Шубін наголосив на тому, що корупцію можна подола­ти тільки спільними зусиллями, кон­солідацією дій влади та суспільства. І визначальну роль у цьому процесі має відігравати соціальний діалог. Тільки через обговорення та спільні дії органів державної влади, робото­давців та профспілок можна ефектив­но та результативно боротися з коруп­цією та окремими її проявами.

20.05.2016



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

10.07.2024 21:02

08.07.2024 20:16

08.05.2024 21:25

08.05.2024 21:01

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання