« на головну 16.07.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1253)
20
Червень
 
Інтерв’ю
 
СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»

СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Актуально

ЗВЕРНЕННЯ ФЕДЕРАЦІЇ ПРОФСПІЛОК УКРАЇНИ У ЗВ’ЯЗКУ З 30-ю РІЧНИЦЕЮ ЧОРНОБИЛЬСЬКОЇ ТРАГЕДІЇ

ЗВЕРНЕННЯ ФЕДЕРАЦІЇ ПРОФСПІЛОК УКРАЇНИ У ЗВ’ЯЗКУ З 30-ю РІЧНИЦЕЮ ЧОРНОБИЛЬСЬКОЇ ТРАГЕДІЇ 26 квітня 1986 року в одну мить змінилося звичайне життя міль­йонів людей. Трагедія на Чорнобильській АЕС стала найпотуж­нішою техногенною катастрофою ХХ сто­ліття, коли «мирний атом» вирвався на волю, загрожуючи всьому людству.

У цей драматичний для нас день ми схи­ляємо голову перед мужністю тих про­стих людей, які усвідомле­но йшли на смерть у мир­ний час заради майбутніх поколінь, врятувавши євро­пейський континент від ра­діоактивного забруднення та мільйони людей від за­гибелі.

30 років, що минули, по­слабили гостроту перенесе­них страждань, але ми і досі відчуваємо негативні наслідки цієї катастрофи.

Згадуючи загиблих, які самовіддано захищали лю­дей від атомного лиха, їх жертовність, ми не повинні забувати і про постражда­лих громадян, які нині жи­вуть серед нас і потребують допомоги. Сьогодні це май­же 2 млн осіб, які зазнали руйнівних наслідків Чорно­бильської катастрофи, серед яких – понад 108 тис. інвалідів та понад 418 тис. потерпілих дітей.

Незважаючи на важли­вість соціального захисту мільйонів постраждалих громадян, вжиті заходи Фе­дерацією профспілок, яка активно стала на захист чорнобильців, останніми роками спостерігається тен­денція до звуження соціаль­них гарантій потерпілих від Чорнобильської катастро­фи. Унаслідок дискриміна­ційних владних рішень у 2015 році чорнобильці втра­тили право на значну части­ну своїх законних пільг і компенсацій.

Федерація проф­спілок України ра­зом з громадськи­ми організаціями чорнобильців рі­шуче виступили проти антисоці­альної політики Уряду та парла­менту, вдавшись до активних про­тестних дій під сті­нами Верховної Ради та Кабінету Міністрів України. За ініціативи ФПУ завдяки співпраці з окремими народними депу­татами України до парла­менту були внесені законо­проекти щодо поновлення скасованих соціальних га­рантій. Більшість проф­спілкових пропозицій були враховані у прийнятих за­конах, зокрема щодо понов­лення доплат працюючим у зоні відчуження. Низка прийнятих парламентом змін потребує подолання вето Президента України.

Профспілки і надалі бу­дуть боротися за права чор­нобильців, вимагаючи на законодавчому рівні від­новлення зупинених та ска­сованих пільг та гарантій, підвищення пенсійних ви­плат постраждалим від аварії на Чорнобильській АЕС, у т.ч. мінімальної пенсії по інвалідності.

2016 рік за Указом Прези­дента України оголошено Роком вшанування учасни­ків ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС і пам’яті жертв Чорнобильської ка­тастрофи.

У зв’язку з цим профспіл­ки закликають Главу дер­жави, парламент і Уряд:

– створити умови для на­лежного соціального захис­ту осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи;

– при внесенні змін до за­конів України не допускати звуження прав та гарантій, скорочення пільг і компен­сацій постраждалим;

– вирішити проблемні питання чорнобильців у сфері пенсійного забезпе­чення;

– проводити послідовну державну політику на збе­реження здоров’я, забез­печення зайнятості цієї категорії осіб.

Федерація проф­спілок України звертається до членських ор­ганізацій ФПУ, керівників під­приємств і ор­ганізацій, гро­мадських орга­нізацій з про­ханням надати допомогу по­страждалим унаслі­док Чорнобильської трагедії у вирішенні со­ціально-побутових, житло­вих, медичних питань, сприяти їхньому працевла­штуванню.

Пам’ять про Чорнобиль закликає всіх нас до солі­дарних дій на підтримку постраждалих унаслідок аварії на Чорнобильській АЕС.

23.04.2016



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

10.07.2024 21:02

08.07.2024 20:16

08.05.2024 21:25

08.05.2024 21:01

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання