« на головну 16.07.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1253)
20
Червень
 
Інтерв’ю
 
СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»

СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Актуально

«БІЛЬШОВИК»: ЗБЕРЕЖЕМО ПРОМИСЛОВОГО ГІГАНТА!

«БІЛЬШОВИК»: ЗБЕРЕЖЕМО ПРОМИСЛОВОГО ГІГАНТА!

Комітет профспілок ПАТ «НВП «Більшо­вик» б’є на сполох: за словами голови профспілки Сергія Бондарчука, понад 20 спеціалістів, які за­ймали ключові поса­ди на підприємстві, підпали під скоро­чення з порушенням усіх норм законів – без погодження з профспілкою. Що відбувається на «Більшовику» та як відстоюють власні права заводчани, з’ясовували «ПВ».

27 жовня із само­го ранку біля прохідної на столичному заводі «Більшовик» люд­но. Відповідно до наказу голови правління – гене­рального директора ПАТ «НВП «Більшовик», почи­наючи з 20 жовтня 2015 року, заборонено вхід на територію заводу особам, які віднедавна «не є пра­цівниками підприємства». Їхні перепустки вилучені або ж анульовані...

Голова первинки «Біль­шовика» Сергій Бондар­чук розповідає, що в люто­му поточного року на по­сади генерального дирек­тора та топ-менеджменту заводу прийшла нова ко­манда. Було погоджено нову структуру заводу та введено новий штатний розпис. Як наслідок, понад 20 осіб скоротили.

«Фактично, люди, що проводили реорганізацію на підприємстві та вводи­ли нову структуру і новий штатний розпис, поруши­ли і Кодекс законів про працю, і Закон «Про профе­сійні спілки...». У зв’язку з цим відбулися збори тру­дового колективу, за рі­шенням яких міський ко­мітет профспілки підготу­вав документи і направив їх до Окружного адміні­стративного суду м. Києва. Ми також подали до Солом’янського районного суду м. Києва два позови: перший – на відміну вве­дення нової структури під­приємства та нового штат­ного розпису, а другий – на скасування наказів про скорочення та звільнення працівників, – розповідає Сергій Бондарчук. – Біль­ше того, ми апелювали до Фонду державного майна України, як до власника, адже підприємство перебу­ває в його управлінні, всі 100% акцій. Наразі у ФДМУ триває службове розсліду­вання із цього питання».

Питанням «Більшови­ка», за словами Сергія Бондарчука, нині також займається Комітет Верхо­вної Ради з питань запобі­гання і протидії корупції Єгора Соболєва, який на­правив запити Прем’єр- міністру, Генеральному прокурору і керівнику ФДМУ.

Перше засідання в Окружному адміністра­тивному суді м. Києва за­плановане на 29 жовтня.

Підприємство «Більшовик» за період 1960–2015 років поставило до більш ніж 20 країн Європи, Азії та Африки тисячі одиниць комплектного обладнання, окремих машин і агрегатів для виробництва шин (шинні за­води), гумотехнічних виробів, електрокабелів, переробки пластмас і т. ін.
  • ПРЯМА МОВА
Віктор МАРТИНЕНКО, працівник, якого скоротили:

«Я повністю підтри­мую думку голови профспілки та ви­моги нашого проф­спілкового коміте­ту, який очолює Сергій Бондарчук. Той тиск, що наразі чиниться на проф­спілку, – це гено­цид проти промис­ловості України».

Анатолій ГАЛАН, працівник, якого скоротили:

«Йде наступ на зни­щення машинобудів­ного підприємства, і воно розпочалося із знищення профспіл­кової організації. По жодному з тих, кого скоротили, не було звернення у проф­спілковий комітет щодо згоди або не­згоди на скорочення».

Микола ГОНЧАРЕНКО, працівник, якого скоротили:

«40 років працював на підприємстві, з 1975-го – ветеран праці. Набирав за­мовлення для під­приємства, в тому числі для США, Шрі-Ланки, Індії. Ми не плануємо здаватися, це справа честі – за­хистити завод».

Любов ЛЕБІДЬ, працівниця, яку скоротили:

«Я вже пенсіонерка, але роботу свою ви­конувала сумлінно. За якими критерія­ми мене скоротили, ніхто не може сказа­ти. Завод не працює, замовлень немає, продукції немає, плану немає – ситу­ація дуже погана...».

Сергій БОНДАРЧУК, голова комітету профспілок ПАТ «НВП «Більшовик»:

«Ми сподіваємося, що незабаром буде або рішення суду, або рішення влас­ника про зміну ке­рівництва підпри­ємства, а також ви­дано наказ про від­новлення людей на робочих місцях».

31.10.2015


Олена ОВЕРЧУК «ПВ»

ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

10.07.2024 21:02

08.07.2024 20:16

08.05.2024 21:25

08.05.2024 21:01

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання