« на головну 16.07.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1253)
20
Червень
 
Інтерв’ю
 
СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»

СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Актуально

Будинок Профспілок планують відновити до 25-ї річниці Незалежності України

Будинок Профспілок планують відновити до 25-ї річниці Незалежності України

Про це заявив директор Бла­годійного фонду «Відроджен­ня Будинку профспілок», го­лова Профспілки працівників будівництва і промисловості будівельних матеріалів Укра­їни Василь Андреєв під час прес-конференції «Відро­дження Будинку профспілок у Києві», що відбулася 19 груд­ня в інформаційному агент­стві «Главком».

Захід проводився з ме­тою широкого опри­люднення інформації про хід та результати ліквідації наслідків пожежі в Будинку профспі­лок, плани, проект, докумен­тальні підстави, зміст та за­ходи, яких вживають проф­спілки, інформування про архітекторів, будівельників та експлуатантів цієї будів­лі для успішного завершен­ня проекту «Відродження Будинку профспілок».

У прес-конференції також взяли участь директор підприємства-підрядника (ТОВ «ФК Буд») з ліквідації на­слідків пожежі у Будинку профспілок Борис Шуляєв, к.т.н., доцент, архітектор, експерт із дослідження ста­ну Будинку профспілок піс­ля пожежі Артем Білик, ди­ректор Підприємства «Гос­подарське управління ФПУ» Володимир Циганенко.

Варто зазначити, що тех­нічний стан та перебіг про­цесу відновлення Будинку профспілок, що згорів 19–21 лютого, на Майдані Неза­лежності викликає неабия­кий інтерес громадськості. Особливо пожвавилося обго­ворення цього питання про­тягом останнього тижня, коли спостерігаємо хвилю негативної інформації про технічний стан Будинку профспілок, його руйнацію. У свою чергу, Благодійний фонд «Відродження Будин­ку профспілок», архітектори проекту, будівельники кіль­ка разів зустрілися з пред­ставниками громадськості, провели екскурсію для акти­вістів та журналістів, взяли участь у спеціально органі­зованому круглому столі в Українському домі задля до­ведення інформації про хід робіт, підстави та заходи зі збереження будівлі проф­спілкової громади.

Директор Благодійного фонду «Відродження Будин­ку профспілок», голова Профспілки працівників бу­дівництва і промисловості будівельних матеріалів України Василь Андреєв за­значив, що приводом для зі­брання преси став потік не­гативної інформації у ЗМІ впродовж останнього тиж­ня, що стосувався Будинку профспілок та його віднов­лення. «Профспілки вже майже рік працюють над тим, щоб Будинок профспі­лок постав у первозданному вигляді до 25-ї річниці Неза­лежності України, тобто вже через рік та вісім місяців. Ми завжди з повагою стави­лися до занепокоєння гро­мадськості долею Будинку профспілок, його відновлен­ня. Тому й зібралися, щоб донести думки тих людей, які збирають гроші, людей, які ліквідовують наслідки надзвичайної ситуації, і тих, хто щойно (за кілька днів до прес-конференції) завершив експертне дослідження усіх будівельних конструкцій бу­дівлі, а також людей, які експлуатуватимуть Буди­нок профспілок як експлуа­тували його до лютого 2014-го», – зазначив Василь Андреєв.

Директор Підприємства «Господарське управління ФПУ» Володимир Циганен­ко акцентував увагу присут­ніх на тому, що Федерація профспілок України – єдина організація, що офіційно уклала договір оренди зі штабом опору, і розповів про хід подій, що передува­ли штурму Будинку проф­спілок, внаслідок якого й сталася пожежа, а також про дії профспілок та реакцію влади і правоохоронних ор­ганів на наслідки тих бурем­них подій.

Як повідомив Василь Ан­дреєв, у квітні 2014 року був створений Благодійний фонд «Відродження Будин­ку профспілок», який засну­вали членські організації ФПУ і власне Федерація. Фонд створений для того, аби, з одного боку, акумулю­вати кошти від благодійни­ків, а з іншого – контролюва­ти процес їх витрачання, щоб усі витрати до остан­ньої копійки були прозорі та ефективно витрачені за ці­льовим призначенням. «Усі люди, які працюють на Бла­годійний фонд, працюють на громадських засадах, жодна людина не отримує кошти з цього Фонду», – на­голосив директор Фонду. За його словами, було прийня­то політичне рішення, щоб усі кошти до останньої ко­пійки пішли на відновлення Будинку профспілок. Робота Фонду полягає ще й у тому, щоб звести разом будівель­ників, проектантів, експер­тів, які досліджують кон­струкцію, органи влади, для того щоб на 25-річчя Неза­лежності України – 24 серп­ня 2016 року – профспілки і ті, хто шукає у них захисту, мали змогу розпочати робо­ту в цій будівлі.

Наразі Благодійний фонд закумулював 2 млн 950 тис. грн, а також кілька десятків тисяч доларів (у різних ва­лютах). І все це завдяки 450 благодійникам, приблиз­но 50 з яких є фізичними осо­бами, що жертвували від 30 грн до 150 тис. грн.

Василь Андреєв зазначив, що «ми розуміємо стурбова­ність мера Києва Віталія Кличка», і нагадав, що остан­ній скоригував свою позицію стосовно необхідності зне­сення Будинку профспілок, зазначивши, що потрібно до­чекатися результатів екс­пертизи, технічних висно­вків. «Експертний висновок уже зроблено. Це майже чо­тириста з лишком сторінок дослідження кожного вузла, кожної плити, кожної балки, що існує в Будинку профспі­лок. І на підставі цього екс­пертного висновку можна сказати, що Будинок проф­спілок перебуває у задовіль­ному стані та потребує робіт з відновлення».

Артем Білик, к.т.н., до­цент, архітектор, експерт із дослідження стану Будинку профспілок після пожежі наголосив: «Наш висновок однозначний: будівля підля­гає відновленню. Фундамен­ти залишаються у доброму стані. Жодних осідань, трі­щин не зафіксовано, незва­жаючи на те, що будівля була залита водою під час гасіння пожежі і що це був зимовий період. Колони майже не постраждали, вони перебувають у задо­вільному стані, як і ригелі. Кілька ригелів, що були у зоні вогню, температура у якій сягала найвищих по­казників, потребують підси­лення. Деякі плити пере­криттів треба замінити. Наш висновок однозначний: будівля має бути відновле­на, а несучий каркас має бути таким, як і раніше».

Резюмуючи, Василь Ан­дреєв наголосив: «Віднов­лення Будинку профспілок відбувається за планом. Це велика будівля, що має істо­ричне та архітектурне зна­чення. У тих, хто відновлює будинок, є усі необхідні до­зволи, проінформовано всі можливі органи. Забезпече­на безпека людей, які пра­цюють у будівлі, а також об­межено доступ до будівлі сторонніх людей для їхньої ж безпеки. Ми дотримуємо­ся усіх законодавчих вимог стосовно ведення будівель­них робіт. ФПУ, Благодій­ний фонд «Відродження Бу­динку профспілок», буді­вельники, які працюють для того, щоб убезпечити цю бу­дівлю, укріпити для подаль­шої реконструкції, а також архітектори та експерти, які досліджують будинок, ді­ють відповідно до законо­давства, згідно з регламент­ними процедурами. І саме тому, напевно, мер відкли­кав свою заяву про необхід­ність знесення Будинку профспілок, а головний ар­хітектор міста сказав, що про це зовсім не йдеться. У нас на руках докладний експертний висновок, і цей ви­сновок засвідчує, що Буди­нок профспілок перебуває у задовільному стані та має бути відроджений».

26.12.2014


Олена ОВЕРЧУК, «ПВ»

ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

10.07.2024 21:02

08.07.2024 20:16

08.05.2024 21:25

08.05.2024 21:01

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання