« на головну 16.07.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1253)
20
Червень
 
Інтерв’ю
 
СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»

СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Актуально

Голова ФПУ Григорій ОСОВИЙ взяв участь в урочистостях з нагоди Дня знань

Голова ФПУ Григорій ОСОВИЙ взяв участь в урочистостях з нагоди Дня знань

В Академії праці, соці­альних відносин і ту­ризму відбулися уро­чистості з нагоди Дня знань та початку ново­го навчального року.

 Концертний зал АПСВТ із са­мого ранку наповнився сту­дентами, батьками, науково-викладацьким скла­дом Академії. В урочистос­тях також взяли участь Голова Фе­дерації професійних спілок Укра­їни Григорій Осовий, його заступ­ник Євген Драп’ятий, голова Профспілки працівників оборон­ної промисловості України Олек­сандр Черниш.

Звертаючись до першокурсни­ків та студентства, колег, батьків та гостей, в. о. ректора АПСВТ Ві­кторія Буяшенко щиросердно при­вітала всіх присутніх із Днем знань і початком нового навчаль­ного року: «День знань – це не про­сто сторінка у розвитку освітнього процесу. Це свято, що об’єднує усіх, бо знання є основою нашого з вами життя. Саме знання ми вико­ристовуємо для того, щоб досягти певної професійної майстерності, саме знання ми використовуємо для того, щоб вирішити свої жит­тєві проблеми, і навіть коли ми за­хоплюємося чимось, в основі будь-якого хобі завжди лежать знання. Тому мені хочеться побажати, щоб ви ці знання використовували, в першу чергу, для розвитку себе як особистості: розвитку свого вну­трішнього я, розвитку своєї грома­дянської позиції, розвитку себе як гідних громадян України».

Вікорія Буяшенко також зазна­чила, що наразі нелегкий для України час, і нагадала, що ми є громадянами країни, що має свою гідність, має сили, які, сподіває­мося, дадуть можливість захисти­ти її незалежність.

Присутні вшанували хвилиною мовчання пам’ять загиблих під час Революції Гідності та заги­блих під час проведення АТО воїнів-героїв, що поклали свої життя, відстоюючи нашу свободу та незалежність.

Григорій Осовий у своїй промо­ві згадав про власні студентські роки. Голова ФПУ зазначив, що АПСВТ є унікальним навчальним закладом на теренах України, бо має те, чого не має жоден інший вуз – слово «праця» не лише у на­зві навчального закладу, а й у його змісті: «Адже саме працею звеличується наша країна... Уні­кальність нашого навчального за­кладу, очевидно, в тому, що його патронують профспілки – най­більше громадське об’єднання країни. Нам дуже приємно, що наш навчальний заклад минулого року відзначив своє 20-ліття і за цей час щільно увійшов до когор­ти провідних вузів нашої країни. Свого часу за рейтингами Акаде­мія була у десятці кращих ВНЗ України, і я сподіваюся, що ми по­вернемось до того світлого часу». Згадав Григорій Осовий і гасло, що ще зі студентських часів за­карбувалося в його пам’яті: «У на­уці немає широкої стовпової доро­ги, і тільки той може досягти її ся­ючих вершин, хто, не боячись уто­ми, вперто дряпається по її кам’янистих стежках».

Голова ФПУ зазначив, що цей навчальний рік унікальний іще й тим, що в системі профспілкової освіти об’єдналися два виші – Ака­демія праці і соціальних відносин та Інститут туризму стали єдиним колективом, який стартує у цьому навчальному році. Завершуючи виступ, Голова ФПУ побажав сту­дентам мужності, впертості і на­снаги, аби здобути вагомі профе­сійні знання, що завжди затребу­вані суспільством.

До привітань Голови ФПУ та­кож долучилися заступник Голо­ви ФПУ Євген Драп’ятий і голова Профспілки працівників оборон­ної промисловості України Олек­сандр Черниш. Євген Драп’ятий зазначив, що 2014-й рік знаковий для України ще й тим, що цього­річ відзначалося 200-річчя від дня народження Тараса Шевченка. «Борітеся – поборете», – проциту­вав заступник голови ФПУ слова видатного українця і наголосив, що цей пророк був посланий тоді, коли здавалося б уже забивали останнього цвяха до української духовності. Євген Драп’ятий пере­дав до бібліотечного фонду Акаде­мії фотокопію першого «Кобзаря», що побачив світ у Санкт-Петербурзі, низку інших цінних видань.

Святкова програма продовжи­лася пісенними та танцювальни­ми номерами у виконанні талано­витих студентів АПСВТ.

08.09.2014



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

10.07.2024 21:02

08.07.2024 20:16

08.05.2024 21:25

08.05.2024 21:01

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання