« на головну 27.09.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1257)
22
Серпень
 
Інтерв’ю
 
ЗАКЛАД ВИЩОЇ ОСВІТИ – ЯК ОСНОВА СОЦІАЛЬНОЇ СТАБІЛЬНОСТІ ТА ВІДБУДОВИ УКРАЇНИ

ЗАКЛАД ВИЩОЇ ОСВІТИ – ЯК ОСНОВА СОЦІАЛЬНОЇ СТАБІЛЬНОСТІ ТА ВІДБУДОВИ УКРАЇНИ


РУБРИКИ


Передплата





Статті Актуально

Об’єднати зусилля для соціально- економічної стабільності

Об’єднати зусилля для соціально- економічної стабільності

У Києві, в готелі «Турист», 25 червня відбулося засідання Президії Федерації профспі­лок України. На порядку денному – низка нагальних питань, які винесені на розгляд восьмої Ради ФПУ. Проводив зібрання в. о. Голови ФПУ Григорій Осовий.

Члени Президії роз­глянули питання про вибори Голови Федерації профспі­лок України та об­говорили кожну з п’яти кандидатур, які були ви­сунуті на цю посаду.

Окремим рядком роз­глядалися питання розши­рення участі профспілок та суб’єктів господарю­вання ФПУ щодо надання гуманітарної допомоги постраждалим і вимуше­ним переселенцям із Доне­цької, Луганської областей та АР Крим, а також ініці­ативи ПрАТ «Укрпрофоздоровниця», «Укрпроф­тур» щодо використання окремих об’єктів. Із допо­віддю виступив заступник Голови ФПУ Володимир Саєнко. У ході обговорен­ня члени Президії заслу­хали інформацію голови правління ПрАТ «Укрпрофоздоровниця» Миколи Су­боти та голови правління «Укрпрофтур» Сергія Стрільця.

Федерація профспілок України, її членські орга­нізації активно долучили­ся до надання соціальної допомоги та підтримки учасників Єв­ромайдану, по­страждалим унаслідок вій­ськових дій на Сході та Півдні України, чле­нам родин за­гиблих унаслі­док цих подій. Так, було під­тримано ініціа­тиву профспіл­кових організацій щодо перерахування коштів сім’ям загиблих учасників Євромайдану, а також до­ручено представникам профспілок у фондах соці­ального страхування іні­ціювати надання членам сімей загиблих і постраж­далих учасників цих по­дій безоплатного лікуван­ня та оздоровлення.

У рамках допомоги членські організації ФПУ перерахували та передали кошти безпосередньо по­терпілим і членам родин загиблих. Окрім того, профспілки спільно з ор­ганами виконавчої влади, іншими державними та громадськими інституці­ями долучилися до роботи комісій усіх рівнів з пи­тань організації надання допомоги та соціальної реабілітації постражда­лих. У регіонах ці питання вирішують первинні й те­риторіальні організації всеукраїнських профспі­лок, профспілкові акти­вісти, які діють відповід­но до рішень місцевих штабів.

Підприємства і товари­ства системи ПрАТ «Укрпрофоздоровниця» одни­ми з перших відгукнулися на людське горе та розпо­чали надання допомоги з лікування й оздоровлен-ня поранених учасників Єв­ромайдану, а також розмі­щення на про­живання виму­шено переселе­них осіб, вій­ськовослужбов­ців і членів їх­ніх сімей, ева­куйованих зі східних регі­онів України та АР Крим.

Активно долучилися до надання допомоги потер­пілим заклади системи ПрАТ «Укрпрофтур», які надавали допомогу в роз­міщенні вимушено пере­селених осіб зі східних об­ластей України та АР Крим, організовували хар­чування учасникам Євро­майдану.

Після тривалої дискусії під час обговорення ініці­атив «Укрпрофоздоровни­ці» та «Укрпрофтуру» Пре­зидія ФПУ вирішила дору­чити заступнику Голови ФПУ Володимиру Саєнку створити робочу групу з членів Ради ФПУ для ко­ординації роботи член­ських організацій, суб’єктів господарювання ФПУ з державними та ін­шими структурами щодо надання гуманітарної до­помоги та внесла проект постанови з цього питан­ня на розгляд Ради ФПУ.

Члени Президії заслу­хали інформацію заступ­ника Голови ФПУ Сергія Кондрюка щодо пропози­цій ФПУ до проекту Дер­жавного бюджету на 2015 рік. У ході обговорен-ня керівники галузевих членських організацій звернули увагу на низку важливих питань, які по­требують нагального ви­рішення. Це, зокрема, ви­плати зарплат, пенсій, со­ціальних допомог, пога­шення заборгованості, а також надходження ко­штів у регіони, зокрема, у райони ведення антитеро­ристичної операції.

Також обговорено пи­тання «Про стан проф­спілкового майна, що роз­ташоване на окупованій території АР Крим».

Розглянувши інформа­цію фінансово-економіч­ного департаменту ФПУ про результати фінансо­во-господарської діяль­ності у 2013 році та контрольні планові показники на 2014 рік юридичних осіб, створених і заснова­них ФПУ, вирішено про­вести окреме засідання Президії ФПУ з розгля-ду майнових питань у третьому кварталі 2014 року.

З огляду на події люто­го 2014 року, коли під час суспільно-політичних по­дій на Майдані Незалеж­ності було зруйновано Бу­динок профспілок, унаслі­док чого будівля виявила­ся непридатною для вико­ристання за призначен­ням, Президія ФПУ схва­лила проект звернення Ради ФПУ до членів проф­спілок і профспілкових організацій щодо фінан­сової участі у відбудові головної споруди нашої великої профспілкової громади. Проект звернен­ня винесено на обговорен­ня Ради ФПУ.

Також члени Президії розглянули низку акту­альних питань, що стосу­ються діяльності Федера­ції профспілок України та її членських організацій, серед яких, зокрема, на­дання фінансової допомо­ги членським організаці­ям ФПУ, ситуація навколо Будинку профспілок Одеської області та пові­домлення Статутної комі­сії ФПУ щодо Севасто­польської міськпрофради та Федерації незалежних профспілок Криму.

 

04.07.2014


Тетяна РУБАН, «ПВ»

ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

08.09.2024 21:09

23.08.2024 22:29

23.08.2024 22:00

10.07.2024 21:02

08.07.2024 20:16

08.05.2024 21:25

08.05.2024 21:01

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання