« на головну 16.07.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1253)
20
Червень
 
Інтерв’ю
 
СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»

СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Актуально

Будинок Профспілок підлягає відновленню та реконструкції

Будинок Профспілок підлягає відновленню та реконструкції

28 травня у приміщенні Національ­ного банку України відбулося засі­дання Наглядової ради Благодійного фонду «Відродження Будинку проф­спілок».

Вів засідання голова Наглядо­вої ради Благодійного фонду «Відродження Будинку проф­спілок», заступник Голови Фе­дерації професійних спілок України Володимир Саєнко. У заході взяли участь в.о. Голови ФПУ Григо­рій Осовий, голова Національного банку Степан Кубів, заступник Голо­ви ФПУ Сергій Українець, директор підприємства «Господарське управ­ління» ФПУ Володимир Циганенко, керівник фінансово-економічного департаменту ФПУ – головний бух­галтер Світлана Моторенко, дирек­тор Благодійного фонду «Відроджен­ня Будинку профспілок», голова Профспілки працівників будівни­цтва і промисловості будівельних матеріалів України Василь Андреєв, голова Профспілки працівників житлово-комунального господар­ства, місцевої промисловості, побу­тового обслуговування населення України Олексій Романюк, голова Профспілки працівників державних установ України Тетяна Нікітіна, го­лова профкому ПО ПМГУ ПАТ «Ар­селорМіттал Кривий Ріг» Юрій Боб­ченко, керівник Інформаційно-аналітичного центру ФПУ Юрій Ра­бота, представники Національного банку України та ін.

Відкрили засідання заступник Го­лови ФПУ Сергій Українець і дирек­тор підприємства «Господарське управління» ФПУ Володимир Цига­ненко презентацією Проекту та Пла­ну відновлення Будинку профспілок. Сергій Українець зазначив, що на від­криті рахунки Благодійного фонду «Відродження Будинку профспілок» уже перераховують кошти вітчизня­ні та закордонні організації. У своєму виступі він окреслив основні напря­ми роботи з відновлення Будинку профспілок, зокрема, акцентував ува­гу на питаннях наповнення коштами Благодійного фонду та проведення відновлювальних робіт. Наразі три­ває активна робота з профспілковими організаціями, місцевими громада­ми, соціальними партнерами, а та­кож закордонними профспілками й міжнародними організаціями. За сло­вами Сергія Українця, дуже важливо використовувати різноманітні фор­ми збору благодійних коштів, зокре­ма через СМС та електронні платіжні термінали. Заступник Голови ФПУ також наголосив на важливості ін­формаційної роботи, що дасть змогу

донести максимум інформації як щодо способів можливої допомоги, так і щодо звіту про використання благодійних коштів.

Як зазначив директор підприєм­ства «Господарське управління» ФПУ Володимир Циганенко, інформуючи про виконання робіт, усе йде за пла­ном: «Головний висновок, який уже можна зробити, – Будинок профспі­лок підлягає відновленню та рекон­струкції. Зараз організовано цілодо­бову охорону Будинку профспілок, огороджено небезпечні місця, вста­новлено попереджувальні знаки для заборони доступу людей до будівлі, її огороджено парканом, встановлені так звані «маяки» на тріщини. Спо­стерігаємо, як ведуть себе силові кон­струкції. Деформацій немає, фунда­мент не пошкоджено. Вже проведено роботи з демонтажу аварійних еле­ментів із фасаду будівлі: кондиціоне­рів, розбитого віконного скла, улам­ків на захисній сітці, відшарованих ділянок оздоблення тощо. Ми виві­сили банер зі сторони вулиці Хреща­тик. На початку червня банерами буде завішено будинок з інших двох сторін». Щодо розслідування причин та обставин пожежі в Будинку проф­спілок, Володимир Циганенко зазна­чив, що наразі Генпрокуратурою України і Шевченківським РУ ГУ МВС України в м. Києві з цього при­воду проводиться розслідування. В обох випадках відбувається затягу­вання слідчими групами розсліду­вання обставин пожежі».

Голова Національного банку Укра­їни Степан Кубів принагідно ще раз подякував усім, хто допомагав мі­тингувальникам під час Майдану – від прибиральниць до керівництва ФПУ. Він дав позитивну оцінку про­веденій роботі щодо створення Бла­годійного фонду та виконання пер­шочергових технічних заходів із за­безпечення безпеки перехожих по­близу будівлі. Як член Наглядової ради, Степан Кубів запропонував провести комплекс публічних захо­дів щодо презентації роботи Благо­дійного фонду та залучення коштів на його відновлення. Як приклад – випустити пам’ятний знак, на якому було б зображено Будинок профспі­лок на кшталт пам’ятної медалі «Не­бесна сотня на варті», активізувати роботу у ЗМІ, випустити поліграфіч­ну продукцію. Голова Нацбанку та­кож запропонував запросити пред­ставників міжнародних громад­ських організацій та об’єднань для роботи у Наглядовій раді, а також до Ревізійної комісії, що підвищить ав­торитет і прозорість її діяльності, а також провести Міжнародну конфе­ренцію і нараду під егідою віце-прем’єра України. На думку Степана Кубіва, варто також звернутися за допомогою до Міністерства закор­донних справ України, посольств України за кордоном, української діаспори, Ради Майдану та інших громадських організацій.

В.о. Голови ФПУ Григорій Осовий наголосив на необхідності залучен­ня урядових структур до процесу від­новлення Будинку профспілок, вра­ховуючи те, що профспілковий май­данчик було спалено під час захо­плення його силовиками. Він також відзначив неоднозначність позиції КМДА у питаннях відновлення бу­дівлі та деструктивний характер ви­словлень її посадовців щодо подаль­шої долі будинку «без профспілок». Григорій Осовий заявив, що керівни­цтво ФПУ має намір провести робочу зустріч з новообраним мером Києва і розраховує на співпрацю з ним як з активним учасником Революції гід­ності. Він запропонував підготувати проект Постанови Ради ФПУ зі Звер­ненням до членів профспілок щодо наповнення Благодійного фонду ко­штами, розширити медіапідтримку та закріпити членів Наглядової ради за окремими напрямами діяльності. «Для того, щоб відбудувати «перли­ну столичної архітектури» – Буди­нок профспілок, необхідна широка підтримка первинних профспілко­вих організацій», – переконаний в.о. Голови ФПУ.

Власними думками та пропозиція­ми щодо відновлення Будинку проф­спілок поділилися члени Наглядової ради Фонду голова Профспілки ЖКГ, місцевої промисловості, побутового обслуговування України Олексій Ро­манюк, голова Профспілки працівни­ків державних установ України Тетя­на Нікітіна, голова профкому ПО ПМГУ ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» Юрій Бобченко.

Підбиваючи підсумки засідання Наглядової ради, Володимир Саєнко наголосив на необхідності терміново завершити процес розслідування та слідчих дій щодо причин пожежі в Будинку профспілок, якнайшвидше отримати результати пожежно-технічної та інструментальної екс­пертиз. Він також наголосив на важ­ливості встановлення нульової став­ки орендної плати за землю на пері­од відновлення Будинку профспілок, а також посилення інформаційного забезпечення діяльності Благодійно­го фонду.

11.06.2014


Олена ОВЕРЧУК «ПВ»

ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

10.07.2024 21:02

08.07.2024 20:16

08.05.2024 21:25

08.05.2024 21:01

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання