« на головну 16.07.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1253)
20
Червень
 
Інтерв’ю
 
СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»

СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Актуально

Про ситуацію щодо проходження коштів фондів соціального страхування через єдиний казначейський рахунок

Про ситуацію щодо проходження коштів фондів соціального страхування через єдиний казначейський рахунок

(СТАНОМ НА 31 ЖОВТНЯ 2013 РОКУ)

Як інформує Департамент соціального діалогу та соціального страхування апарату ФПУ, виступаючи 29 жовтня перед журналіс­тами на Міжнародному науковому конгресі «Інформаційне суспіль­ство в Україні», Прем’єр-міністр України Микола Азаров запевнив, що ситуацію із соціальними ви­платами буде повністю виправле­но до кінця цього року й усі соці­альні зобов’язання увійдуть у нор­мальний ритм фінансування.

Голова Уряду пояснив, що осін­ня затримка із соціальними випла­тами пов’язана з тим, що саме у цей час Україна здійснювала осно­вні виплати за своїми міжнарод­ними зобов’язаннями. «Це стаття, за якою ми не можемо допустити жодних затримок, це наша репута­ція», – наголосив Прем’єр-міністр. Водночас він зазначив, що так само держава має ставитись і до виплат у соціальній сфері.

За дорученням Уряду це питан­ня перебуває на контролі Мініс­терства соціальної політики. Аби запобігти затримці страхових ви­плат, для контролю та сприяння у співпраці фондів соціального стра­хування та казначейства Мінсоц­політики вживає таких заходів:

– щоденно проводиться моніто­ринг виплат застрахованим осо­бам і фінансування органами Дер­жавної казначейської служби України платежів фондів соціаль­ного страхування;

– виконавчим дирекціям фондів соціального страхування доруче­но встановити контроль за повно­тою та своєчасністю здійснення робочими органами фондів соці­ального страхування виплат мате­ріального забезпечення застрахо­ваним особам.

Уряд та казначейство виділили 1,5 млрд гривень на соціальні ви­плати. Про це 31 жовтня заявила міністр соціальної політики Ната­лія Королевська.

«Казначейство спрямувало 1,3 млрд грн на страхові виплати з фондів соціального страхування, а також додатково 244 млн грн – на виплати допомоги для догляду за інвалідами I та II групи. Таким чи­ном буде забезпечено 100% обсягу виплат по вагітності та пологах, на поховання, регресних виплат. Це дозволить задовольнити потре­бу у коштах на фінансування від­повідних виплат за жовтень включно», – сказала Наталія Коро­левська.

Високопосадовець зауважила, що щомісячні страхові виплати потерпілим на виробництві та чле­нам їхніх сімей, допомоги по вагіт­ності та пологах, виплати на похо­вання буде здійснено за жовтень повністю, а виплати з безробіття та лікарняні виплати здійснюва­тимуться за заявками, що надій­шли до фондів у вересні.

Державна казначейська служба вже перерахувала до Фонду соці­ального страхування від нещасних випадків на виробництві та профе­сійних захворювань 380,9 млн грн, Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності – 571,5 млн грн і Фонду соціального страхування на випадок безробіт­тя – 310,1 млн гривень.

Нагадаємо, 24 жовтня на Колегії міністерства Наталія Королевська дала доручення керівництву фон­дів соціального страхування пер­шочергово фінансувати саме стра­хові виплати. «Всі проплати, які здійснює казначейство, обов’язково в першочерговому порядку мають спрямовуватися людям. Я забороняю здійснювати будь-які інші виплати, поки не будуть про­ведені всі платежі по страхових виплатах. Інших варіантів бути не може», – наголосила міністр.

  • ЩО РОБИТИ У РАЗІ НЕВИПЛАТИ?

У зв’язку з тим, що масові звернення з викладенням конкретних фактів є найбільш ефективним та дієвим засобом для предмет­ного вирішення питання та оперативного реагування органів дер­жавного нагляду на факти затримки виплат, пропонуємо член­ським організаціям у регіонах організувати активну роботу своїх первинних профспілкових організацій щодо звернень членів профспілок із питань заборгованості по страхових соціальних ви­платах, а саме:

1. Через своїх представників у комісіях соціального страхування на підприємствах, установах, організаціях здійснювати контроль за виплатою матеріального забезпечення працівникам по кожно­му страховому випадку (вагітність та пологи, тимчасова непра­цездатність, поховання), а також звіряти, коли застрахована осо­ба звернулась за оплатою, коли бухгалтерія підприємства зверну­лася до Фонду із заявкою, коли страхові кошти потрапили на ра­хунок роботодавця і коли застрахована особа їх отримала.

2. Уразі затримки на будь-якому з етапів проходження страхових коштів на понад два тижні готувати звернення до Міністерства соціальної політики України або Уряду, у якому вказувати кон­кретні факти, в тому числі звертатися на «гарячу лінію» Уряду за телефоном: 0-800-507-309 і через веб-сайт www.ukc.gov.ua.

10.11.2013



Коментарі

#1 15.05.2014 16:00 добавил: анна | додати коментар

когда закончится брехня,про индексацию пенсий, индексацию зарплати пр выплату регрессных выплат????????????????? енисова также врет как и все правительство украины ПОЗОР ПОЗОР

 
ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

10.07.2024 21:02

08.07.2024 20:16

08.05.2024 21:25

08.05.2024 21:01

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання